Jel neko nasao foru uopste kako da se spreci rast instalacije Viste?
Drzim sistem na Raptoru od 37GB i posle par meseci instalacija mi je narasla na preko 20GB ostavljajuci mi svega 2-3GB slobodnog prostora... Citao sam da Vista kopira gomilu sistemskih fajlova u neki backup folder, i navodno nista ne sme da se brise iz tog foldera...
Vratio sam se na XP SP3 zbog ovog retardiranog problema, i jedini razlog sto bih da se vratim na Vistu su DX10 igre...
kod mene se nije pomerilo nishta shto se tiche sistemske particije. Mesec i po dana stara instalacija. Koristim Ccleaner, sa njime chistim i registry uspeshno. U toku dana se nakupi oko 100mb kojekakvog djubreta (temporarnih fajlova, logova...), registry se slabo menja. Ne znam o kakvim fajlovima prichash.
Da li si iskljuchio servis za indexiranje? Ovo shto pricha IceCream sam takodje uradio sa fajlom za hibernaciju i oslobodio 2gb (uzima koliko imash sistemske memorije). Imaju na internetu tweakovi za Vistu, tu sam nashao neke korisne stvari. Kao npr. gashenje index servisa i user controla koji smara.
Gasenjem index servisa ne dobijas mesta. WINSXS kopira sve moguce .dll fajlove, i cak cuva stare verzije, zbog cega raste non stop, kad god instaliram neki program...
:: Da li si iskljuchio servis za indexiranje :: Ovo shto pricha IceCream sam takodje uradio sa fajlom za hibernaciju i oslobodio 2gb (uzima koliko imash sistemske memorije). Imaju na internetu tweakovi za Vistu, tu sam nashao neke korisne stvari. Kao npr. gashenje index servisa i user controla koji smara :: :: ::
Bas iz tog razloga sam se i ja vratio na XP SP3 u uzivam u slobodnom rostoru. Dok je Vista SP1 bila instalirana WINSX folder je narastao do cak 15GB i kad sam procesljao net i procitao da taj folder ne moze da se niti brise niti smanji jer kao tu drzi sistemske fajlove (to nije bilo pre SP1) opasno sam se smorio. Sada na XP zauzetost prostora na sys particiji je ni blizu 10GB :)
Vista konastantno pravi Restore Point-ove koji su poprilicno veliki. To nije lose u slucaju da se nesto sje*e, ali posle nekog vremena zauzmu jako mnogo prostora. Skini neki program za ciscenje kompa (TuneUp Utillities 2008) i odradi njegov disk cleanup. Svake nedelje oslobodi oko 4 Gb od tih Restore Point-ova. Ako hoces, mozes i da iskljucis Restore: System Properties>System Protection>i ancekiras sistemsku particiju. Pozdrav! :)
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.