Pokusavam da instaliram Vistu SP1 nakon sto sam u biosu prebacio sa `NativeIDE` na ` SATA->AHCI` ali desava se sledece: Ponudi mi `press any key to boot from CD or DVD...` nakon toga radi: `Windows is loading files`, a kada ucita sve, krene da se bootuje instalacija sa standardnom animacijom,.....ali ostane na tome (ne ukoci se animacija)...i tako se vrti vise od sat vremena dok ga nisam konacno iskljucio. Dok se to desava, DVD prestane da se okrece i hard lampica trepce konstantnom brzinom. Da li neko zna sta da radim?
konfa je sledeca: Gigabyte GA-MA770 DS3 /SB600 AMD Athlon64 X2 3800+ WD 160 Gb SATA 2 Pioneer DVD/RW SATA Radeon HD 3650 2 Gb RAM ....
Na NATIVE IDE sve radi normalno(i hard i dvd). A kada sam sa vec instaliranim Windows-om promenio na SATA AHCI sa prethodno instaliranim driverom i reg izmenama podize windows dosta dugo i kad se podigne radi sve normalnom brzinom osim sto nema optickog uredjaja.
Ono što AHCI-jem dobijaš je hot-plugging i NCQ (native command queuing), ja mislim da možeš da živiš bez toga, naročito nema svrhe jet tvoj WD1600JS ne kapira NCQ. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Tako da i tu budite na oprezu u zavisnosti od ploce do ploce.Ne dobija se nista na brzini sa Ahci,vise dobijes kad stavis 2 diska pozeljno ista u raid 0.
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.