Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Džabe smo se nadali
STRANA 1 OD 1
rasha44 Džabe smo se nadali 25.09.2008. 17:20 T12196

status: user
broj poruka: 1492
Iako mnogi, uključujući i mene, jedva čekaju novi Microsoftov OS - Windows 7, pa zato odbijaju i da probaju Glistu, najnovije vesti koje su procurile iz Redmonda kazuju da će to biti samo otimizovana Vista - recimo Vista SP2 ili SP3.

Novi OS će biti stabilniji i brži, kako pokazuju beta testovi, a najverovatnije će se pojaviti i ranije nego što se očekivalo. Preporuka je da se što pre spremimo za prelazak na 64-bitnu verziju Windowsa, jer je to budućnost.

Link za tekst:
http://www.windowssecrets.com/2008/09/25/03-Dont-go-from-XP-to-Vista-unless-you-go-64-bit

Link za Screenshots Gallery, gde imate i slideshow:
http://download.windowssecrets.com/content/2008-09-25/Photos.html

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 25.09.2008. 18:16 #72345

broj poruka: 9121
Vista sa nekim malim dodacima, kao i XP SP1 i SP2, cuda se desavaju ovih dana prvo Ubuntu pa ovo ko da se dogovaraju. A Vista je odlican OS ne znam sto vam se ne svidja, dizajn je ubedljivo najbolji od svih OS-ova koje sam video jedino sto je dosadna zbog ove silne zastite i Defendera koji je busan ko reseto (neko pomisli na mecku),...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Re: ... 25.09.2008. 18:24 #72347

Dizajn je, u principu, šarena laža. Boli mene...pardon, da budem fin...zbog dizajna se osećam polno bolno
Ja držim XP na Classic Desktop i većinu ikona sam promenio. Razne teme me nikad nisu zanimale, a tek što Aero izaziva bol!
Šalim se, o ukusima ne treba raspravljati. Samo sam razočaran što su najavili potpuno novu arhitekturu, a ostali su na Vista kernelu.

A, kad smo kod mečke:
Ne čačkaj mečku, uključićeš alarm!

Nightbird

:: Vista sa nekim malim dodacima, kao i XP SP1 i SP2, cuda se desavaju ovih dana prvo Ubuntu pa ovo ko da se dogovaraju. A Vista je odlican OS ne znam sto vam se ne svidja, dizajn je ubedljivo najbolji od svih OS-ova koje sam video jedino sto je dosadna zbog ove silne zastite i Defendera koji je busan ko reseto (neko pomisli na mecku),..
::
:: Pozdrav
gile23 Re: Re: ... 25.09.2008. 18:42 #72351

Hahah, za mecku, svi `oce hleba bez motike. Nikad nisam bio pristalica instaliranih tema, em ti uspori komp, em ponekad ne znas sta je sta, default je najjaca stvar. A da se o ukusima nije raspravljalo sad bi muskarci nosili suknje kao iz 19. veka, a ne majice sa kratkim rukavima i sorceve,...

Pozdrav!

:: Dizajn je, u principu, šarena laža. Boli mene...pardon, da budem fin...zbog dizajna se osećam polno bolno
:: Ja držim XP na Classic Desktop i većinu ikona sam promenio. Razne teme me nikad nisu zanimale, a tek što Aero izaziva bol
:: Šalim se, o ukusima ne treba raspravljati. Samo sam razočaran što su najavili potpuno novu arhitekturu, a ostali su na Vista kernelu
:: A, kad smo kod mečke
:: Ne čačkaj mečku, uključićeš alarm
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: :: Vista sa nekim malim dodacima, kao i XP SP1 i SP2, cuda se desavaju ovih dana prvo Ubuntu pa ovo ko da se dogovaraju. A Vista je odlican OS ne znam sto vam se ne svidja, dizajn je ubedljivo najbolji od svih OS-ova koje sam video jedino sto je dosadna zbog ove silne zastite i Defendera koji je busan ko reseto (neko pomisli na mecku),..
:: ::
:: :: Pozdrav
nenika RE:Džabe smo se nadali 25.09.2008. 19:07 #72354

broj poruka: 1133
Windows Windows 7 Build 6519 Milestone 1

Imam ovaj WINDOWS i šta mogu reci osim da dobro radi.Šteta što imam 32 bitnu verziju a ne 64 bitnu.
A NADE IMA JER JE VISTA RAĐENA DA BUDE MAKSIMALNO SIGURNA A WINDOWS 7 NA SIGURNOSTI I PERFORMANSAMA E TU JE NADA (NA PERFORMANSAMA ).
BlueSkyNIS Re: ... 25.09.2008. 19:36 #72367

broj poruka: 860
Gile, šta je sa Ubuntu-om? Ja nisam čuo nikakve novosti....

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

:: Vista sa nekim malim dodacima, kao i XP SP1 i SP2, cuda se desavaju ovih dana prvo Ubuntu pa ovo ko da se dogovaraju. A Vista je odlican OS ne znam sto vam se ne svidja, dizajn je ubedljivo najbolji od svih OS-ova koje sam video jedino sto je dosadna zbog ove silne zastite i Defendera koji je busan ko reseto (neko pomisli na mecku),..
nenika The full version of Ubuntu 8.10 will be released on October 30th. 25.09.2008. 19:48 #72377

http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=21835&catid=3
BlueSkyNIS Re: The full version of Ubuntu 8.10 will be released on October 30th. 25.09.2008. 19:52 #72383

Pa to se znalo još odaaaavno. Ubuntu izlazi na svakih 6 meseci.

Gile je rekao da se čuda dešavaju ovih dana, a prvo Ubuntu...pa me zanima šta je to čudno za Ubuntu?

:: http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=21835&catid=
gile23 Re: Re: The full version of Ubuntu 8.10 will be released on October 30th. 25.09.2008. 20:00 #72388

http://www.pcberza.rs/news/detail.php?nwId=2700

Citaj ima novosti i na berzi imas ispod i link,...

Pozdrav!

:: Pa to se znalo još odaaaavno. Ubuntu izlazi na svakih 6 meseci.
:: Gile je rekao da se čuda dešavaju ovih dana, a prvo Ubuntu...pa me zanima šta je to čudno za Ubuntu
:: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
:: :: http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=21835&catid=
BlueSkyNIS Re: Re: Re: The full version of Ubuntu 8.10 will be released on October 30th. 25.09.2008. 20:36 #72402

Hvala na linku Gile.

Moram reći da je taj tekst čista budalaština, iliti FUD. Kodeci i programi koje trenutno koristimo u Ubuntu nisu legalni u svim zemljama jer nemaju licencu, kakav je slučaj u USA. Da bi legalno gledao DVD potrebno je da imaš odgovarajuće kodeke i programe koje svakako moraš platiti na Windows platformi, a evo sad i na Linux platformi. To što mi (i druge zemlje) nemamo tako ograničavajuće zakone (patente) i što koristimo piratske programe za DVD i drugu multimediju je druga stvar. U budućim verzijama Ubuntu-a imaćeš mogućnost i izbor da koristiš besplatne open source kodeke i programe i vlasničke (proprietary) kodeke i programe. Taj tekst se uopšte ne odnosi na nas, već na korisnike u USA, ili ako hoćes da koristiš CyberLink player u Ubuntu koji ćeš morati da platiš...isto kao i u Windows-u.

Na osnovu reči Canonical-ovog menadžera za marketing, Gerija Kara (Gerry Carr) po prvi put su počeli da nude vlasničke kodeke za reprodukciju multimedijalnog sadržaja i DVD plejer u saradnji sa partnerima: Fluendo-m i Cyberlink-om, a sve to možete nabaviti preko Ubuntu prodavnice. Ovo važi za sve korisnike Ubuntu 8.04 sistema, bez obzira na način dobavljanja ili instalacije Ubuntu-a. Kodeke je moguće preuzeti više puta, tako da brisanje ili preinstalacija sistema, po rečima Kara neće predstavljati problem. Na sličan način problem ranije je rešila i Mandriva, mada nije do sada direktno prodavala vlasničke drajvere.

:: http://www.pcberza.rs/news/detail.php?nwId=270
:: Citaj ima novosti i na berzi imas ispod i link,..
:: :: Pa to se znalo još odaaaavno. Ubuntu izlazi na svakih 6 meseci.
:: :: Gile je rekao da se čuda dešavaju ovih dana, a prvo Ubuntu...pa me zanima šta je to čudno za Ubuntu
:: :: Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
:: :: ::
:: :: :: http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=21835&catid=
:: :: ::
operator Re 25.09.2008. 20:49 #72405

broj poruka: 4266
Ako ste zainteresovani imam Win7 64-bita alfa MF23 sa WinFS-om( oktobar 2007), stabilniji od bete ,koju sam probao, ali dosta sporiji~ 10% u korist Viste 64-bita.
Ako hocete ujutru oko 10 kada budem u kancelariji, mogu prebaciti na rapidshare da probate, pa ako se nekom, kao meni, svidi da koristite.
BlueSkyNIS Re: Re 25.09.2008. 20:56 #72407

:: Ako ste zainteresovani imam Win7 64-bita alfa MF23 sa WinFS-om( oktobar 2007), stabilniji od bete ,koju sam probao, ali dosta sporiji~ 10% u korist Viste 64-bita
:: Ako hocete ujutru oko 10 kada budem u kancelariji, mogu prebaciti na rapidshare da probate, pa ako se nekom, kao meni, svidi da koristite

Koliko je veliko to čudo?
nenika Za operatora 25.09.2008. 21:12 #72410

Di ga nabavi? Sad nije ni vazno. Ako ga ti imas stavi ga na Rapidshare i daj link a nema veze koliko je velik. Pozdrav

operator re 25.09.2008. 22:01 #72418

broj poruka: 4266
Velicine je 3.7GB. Hocete dva fajla po 1.85 GB ili da rastavim na 37 komada?
Neznam za vas, ali linkovi za serije po 200MB mi idu dosta brze prilikom download-a ~ 40-45 kB/s, a linkovi za serije po 100MB sa rapid-a mi idu ~6-25 kB/s. Primetio sam u logovima da se to desava od 8-22 sata zadnjih 6 dana. Od 22 sata mi idu oko 52-60 kB/s nezavisno od toga koji prg za download preko Rapid-a koristim.

nenika re: 25.09.2008. 22:16 #72420

Bolje što veći fajlovi.

Jebivetar Re: ... 25.09.2008. 23:28 #72437

broj poruka: 2386
Takodje mi se Vista svidja. Izbegavao sam je dugo misleci da je XP dovoljan. I jeste dovoljan, ali sam sa Vistom dobio novu dimenziju, lepsha je i bolje mi rachunar radi nego na XP2 koji je znao da izbacuje neke prozore koji nisu imali nikakvu naznaku vec samo model procesora i ispod krsh shifri. Na Visti problema nema, za sada nikakvih.
I to da smara sa podpitanjima je tachno ali mozesh da ugasish user account control. Windows defender sam ugasio jer vec imam solidnu internet zashtitu.

NastyB Iskustvo... 25.09.2008. 23:45 #72443

broj poruka: 729
Imao sam i XP SP2 i Vistu 32 istovremeno i XP je odlično radio, a Vista 32 katastrofa kako je bila bagovita. Od pre 6-7 meseci sam, iz fazona, probao Vistu 64 i više je ne menjam, radi brže od XP-a a i DALEKO je stabilnija, mada nisam mogao da verujem u to. I ako Windows 7 bude samo `ispeglana Vista i biće SAMO 64-bitna`, to će biti dobro...vreme je za prelazak na 64-bita...

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. But nVidia is like Rolls Royce, you can have a perfect drive but the car is too damn expensive.
American Grafitti revisited

rasha44 Re: Iskustvo... 26.09.2008. 00:33 #72451

Neće biti samo 64-bitna verzija, već i 32-bitna. Prelazak na 64 se preporucuje zbog memorije, jer 32-bitni XP i Vista učitavaju samo 3GB, a za dobro guranje Viste i novog Windows 7 treba bar 4GB.
Ako te ne mrzi, pročitaj tekst na onom linkui koji sam postavio. Tu imaš mnogo više detalja.

Nightbird

:: Imao sam i XP SP2 i Vistu 32 istovremeno i XP je odlično radio, a Vista 32 katastrofa kako je bila bagovita. Od pre 6-7 meseci sam, iz fazona, probao Vistu 64 i više je ne menjam, radi brže od XP-a a i DALEKO je stabilnija, mada nisam mogao da verujem u to. I ako Windows 7 bude samo `ispeglana Vista i biće SAMO 64-bitna`, to će biti dobro...vreme je za prelazak na 64-bita..
:: ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. But nVidia is like Rolls Royce, you can have a perfect drive but the car is too damn expensive.
:: American Grafitti revisited
tortojed Re: Džabe smo se nadali 26.09.2008. 01:20 #72463

broj poruka: 10999

. Preporuka je da se što pre spremimo za prelazak na 64-bitnu verziju Windowsa, jer je to budućnost.
Preporuka je: sacekati da se pojave programi koji ZAISTA zahtevaju upotrebu 64bit-a i/ili 64bit-ne verzije postojecih 32bit-nih programa koje ZAISTA rade brze i stabilnije od svojih 32bit-nih sestara. E, onda ce biti potrebe za prelazak na 64bit-a i ugradnju >4GB RAM-a.
Dok se to ne desi, svi ono koji se loze na 64bit-a bice samo laboratorijski misevi. Naravno, ljudi koji vole da imaju bilo sta samo da je novo (ili `novo`), neka izvole.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs