Instalirao sam sistem XP SP2 32bit i posle toga sam samo dodao SP3 koji sam skinuo sa MS sajta...Kada sam sa 3DMark05 proveravao neke stvari pisalo je sledeće: OS Info: OS: Microsoft Windows XP Version: 5.1.2600 Service Pack: Service Pack 3 Windows Environment: 64-bit !!! Imam X2 4800+ , ploču sa 690G čipsetom i tako dalje,da ne nabrajam...Mašina je sposobna za 64bit,ali da li je ikako moguće da SP3 nešto ovako napravi?! I ja se čudim... Open source software rules!!!
...mnogo iskustva sa benchmark/sys info programima. Kako 3Dmark, tako i Sandra, HW info itd., znaju debelo da pogrese u oceni nekih stavki u hardveru/softveru. Meni je Sandra2008 detektovala RAM kao DDR3 iako se radi o DDR2 OCZ PC1200. Uprkos tome, dala je ispravnu ocenu performansa (memory bandwidth itd.). Da ne pominjemo razne programe za merenje temperature komponenti, brzine okretanja propelera ventilatora... Postoji jedan program koji, navodno, uz pomoc S.M.A.R.T.- dijagnostike izracunava priblizan datum otkazivanja hard diska. Po njemu, moj disk je riknuo pre godinu i po dana, a radi jos uvek, i to punom brzinom.
Pusti ti istripovani 3DMark05, koji je sad već prilično mator, ne treba ti njegov info da ti kaže koji OS imaš. I SP3 ne može tako nešto da uradi. Ili je 32-bitni ili 64-bitni, tačka. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Bilo mi je samo čudno šta se desilo,pošto sam na još jednom kompu,gde je XP SP2 instaliran sa istog diska ,a bez SP3 ,test pokazao 32bit okruženje...Ali taj komp ne podržava 64bit,pa se test možda sjebao nešto jer hardverr podržava 64bit...Inače je taj drugi komp MSI laptop sa Celeron procesorom na 1.6G 1MB 533:D PozZ Open source software rules!!!
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.