Imam problem sa sistemom.Kad dignem sistem dok bootuje pojavljuje mi se 2 windowsa.Pocelo je da mi se pojavljuje kad sam formatirao sistem.Problem je sto na pocetku moram da pritiskam enter da bi podigao sistem,a to me strasno nervira.Trazim pomoc od vas kako da ga skinem.HVALA unapred!!!
Ako si sve instalirao kako treba i izuo particiju pre instalacije u setup-u, onda je problem u sakrivenom boot.ini fajlu na C particiji. Obriši jedan OS red, biće ti jasno kad otvoriš fajl. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
My Computer - Properties - Advanced - Startup and recovery - Settings i pod System startup deselektujes `Time to display list of operating systems`. Slicno mozes i putem instalacionog diska XP-a, koristeci Recovery Console, pa kucas help i sve ce ti se kazati.
Najlakse (pri cemu brises jedan od ta dva sa spiska) je:
Start, Run, kucas msconfig
Kad se otvori, imas nekoliko kartica. TRECA po redu je BOOT.INI
Otvori je i klikni na opciju `check all boot paths`. On ce proveriti i izaci ce ti da jedna putanja nije validna. Kad te bude pitao, obrisi je. Na kraju uzmi OK i restartuj komp. Nakon toga neces imati `dva Windows-a` pri bootovanju.
Ne mozes nista pogresno da uradis, jer ce ovaj sistemski program sam prepoznati koji od ta `dva Windows-a` ne sluzi nicemu i koji treba da bude obrisan.
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.