Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
zakljucavanje particije.
STRANA 1 OD 1
marke zakljucavanje particije. 10.09.2008. 23:33 T11915

status: user
broj poruka: 384

Da li postoji neki program, ili sta vec, da mogu da zakljucam recimo D particiju, a da C, CD-rom i ostalo moze da se slobodno koristi? (moza bih iznajmio moj komp na par dana, pa da ne moze da se pridje mojim licnim folderima.

hvala :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mladenk postoji vise stotina takvih programa 10.09.2008. 23:58 #70207

broj poruka: 89

http://www.truecrypt.org/
marke znam :) 11.09.2008. 00:08 #70210

pogledao sam na google-u, ali rekoh, ako postoji neki default windows-ov sistem, ili bar nesto sto je neko probao , da ne bude posle `ups` :)
hvala, probacu njega, vidim da je free. plasilo me i da ne bude neki `ups` zbog loseg krekovanja ili serijskog broja, i da onda kazem particiji `cao-cao`
Equinoxe Kume, nemoj molim te 11.09.2008. 00:21 #70213

broj poruka: 12057

To tako može da krene naopako, da ti upropasti tabelu, sjebe secuirty, boot sektore....onda su ti podaci džabe. Bolje uzmi Tweak UI i sa njim uradi sakrivanje particije, tj. slova. Stavi access kontrol na program i heftanje.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

marke ... 11.09.2008. 00:30 #70214

Pa to cu i da uradim, ovaj program mi je nesto mnogo konfuzan, i nisam nasao opciju za zakljucavanje ne-boot particije... tnx :).. mozda su najjednostavnija resenja ipak najbolja :))
marke blah 11.09.2008. 00:37 #70215

tweak ui mi je samo sklonio shortcut za d iz mycomputer-a ali se najnormalnije prilazi d-u iz total commander-a :(
Equinoxe Re: 11.09.2008. 00:53 #70217

E onda ćemo ovako:
Napravi nekog user-a, ili se jednostavno uloguj kao admin i promeni šifru. Pre nego što unajmiš komp odeš u admina, u desni klik na particiju, pa security i osštikliraj svim userima osim admina sve allow check boxove. Posle se vrati nazad, idi u Advanced i promeni owner-a na admin, da ne može niko drugi da vrati allow kontrole. Samo tiću. :-))))))))))))))))))))))))))

Equinoxe i još malo prozora 11.09.2008. 01:00 #70220

http://img175.imageshack.us/my.php?image=sshot1do9.jpg

drzacomp hide partition 11.09.2008. 01:31 #70221

broj poruka: 359
ako imas partition magic u njemu imas opciju `hide partition` sto bi trebalo da ti zavrsi posao. nakon restarta particija kao da ne postoji ali je sve kao sto je bilo samo treba da uradis kontra komandu. takodje sam program mozes da zakljucas lozinkom tako da niko osim tebe ne moze da unhide particiju... svi podaci su gde su bili, to nemoj da te brine.
ako jok imas program ili neces da ga instaliras onda poslusas starog dobrog Bax-a koji je danas manje nervozan nego juce :)
marke ...hvalaaa :))) 11.09.2008. 02:52 #70225

razmisljao sam sta cu, i nekako mi je ovo sa partition magic-om izgledalo jednostavnije... samo jos da mi se povrati particija kada je budem un-hide.

bax-u u svakom slucaju hvala na trudu, valjda nece da se unervozi sto ga nisam poslusao :)))

jos se iscimao i pravio screen-shotove :)

hvala ljudi, resio sam problem :)))
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs