Win XP, radio je ok ( 500 Mhz), izvadio sam jednu od memorija ( da proverim kapacitet-zbog drugograc. koji pokusavam da osposobim ), vratim memoriju na isto mesyto- pri pokusaju starta krene i stane : nudi mi nekoliko nacina da ga pokrenem- Safe, safe with networking..,last good config. that worked i start normally. Pokusao sam sve ali ne ide- Wind. can not start bcse the fooll file is missing or corrupt : System32driversNtfs.sys
You can attemt to repair this file by starting Win Setup using the orig. Setup CD-ROM select `r` to repair.. Kako da udjem u Win setup, setup CD-da li je to na Win Xp-u ili poseban disk ? Da li uraditi potpunu reinstalaciju ?
Sto se tice prethodnih pitanja-problema , Win 98 i dalje nema zvuk osim direktnosa CDa,mogu i tu da uradim reinstalaciju-imam CD Win 98 ali ce mi, verovatno trebati start up disketa koju nemam. Da li je neko ima ?
Na ostalim masinama WinXP ( pitanje u vezi sa instalacijom OS ) radim, valjda ce proraditi !?
Trebalo bi da pomogne, osim ako je ta druga memorija neispravna.
08.09.2008. 11:19
status: user broj poruka: 4266
Mozda si uradio stavljanje u slot `nazivo` tj. nisi iskljucio racunar dok si ih menjao. Moj ti je predlog da uzmes gumicu i ocistis kontakte, pa da isto to uradis i sa prvom memorijom, pa kad zavrsis ocistis kontakte jos jednom, ali alkoholom i sacekas da se prosuse. Tvoj problem je vezan samo za memoriju. Trebao bi pogledati u BIOS-u da li ti je memorija stavljena na 66 ili 100 ili 133. Moguce da se je setovanje promenilo nakon vadjenja, a da ti druga memorija radi na 133 ili 100, a trebala bi na 100 ili 66. Proveri pa javi, ali pre svega uradi ciscenje kao sto sam rekao. Ako nepomogne uzmi Hiren`s i HDD Regenerator 1.51 u HDD tools i odradi ceo HDD da li ima bad sector-a na tom HDD-u, mada tipujem definitivno na memoriju. I da pokusaj da zamenis mesta memorijama.
Šta će ti start-up disketa? Morao bi da ti krene istalaciju sa CD, ako ga butuješ sa CD/DVD drajva. Ako ne ide, mada sumnjam, evo ti link za sve moguće boot diskove:
Radi, memorija je pravila problem, manjeg je kapaciteta i druge brzine. Sklonio sam je i sada radi. Hvala, Sto se tice ZVUKa na WIN98, i dalje ne radi. Instalirao sam mu vise player-a i codec a, reprodukuje sliku ali ne i ton. Signalizira nedostatak Audio codec-a. Sta tu moze jos da se uradi?
Prvo da li ti je u Device Manager-u instaliran drajver? Ako nije, proveri koja ti je ploca i skini drajver za nju. Nakon toga uzmi Revo Uninstaler 1.71 i obrisi sve kodeke koje si instalirao, a posebno K-Lite. Sada instalirati redom: Windows Essentials Codec Pack 1.0- nemoj samo kod video kodeka instalirati FFD SHow i XVid i Classic Media Player. AC3 Filter 1.11 Anti Freeze 0.4 FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2007-10-31 SSE QuickTime Alternative (QT7) 2.6.0 Real Alternative Lite 1.82 XviD Codec 1.1.3 28.04.08 Sada bi trebalo da mozes da gledas filmove i da cujes u njima zvuk pod uslovom da je zvucna ispravna. Koristi samo GOM Player i BS Player 1.37.826 last free edition. Sto se tice masina starijih instaliraj WinXP Micro 89 MB. Pustam divx filmove i na masini Celeron A333. Masina nije za net, zbog nemogucnosti instaliranja antivirusa, antispyware-a i firewall-a, ali radi kako treba. Ovaj Windows radi i sa 64 MB memorije, jer zauzima samo 48 MB. Page file za 64 MB je 212MB min i max., 128 je 424 MB, 256 je najbolje ostaviti 600 MB, a za 512 MB 960 MB. Pozdrav.
Adresa koju sam ti napisao je za P6BAT-A+ Tu imas drivere za sve OS za tu plocu, manual, bios… (mozda ce ti trebati ako instaliras WinXP Micro 89 MB, po preporuci operatora)
Ploca je Intel CA810, udjem na site, dodjem do download ali nikako ne ide. Vrti me u krug: product description, download...Nisam mogao ni juce da ga preuzmem. Nastavicu, valjda cu ga skinuti,
Izvini, nisam znao da si promenio plocu! Evo ti nova adresa! http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=201&OSFullName=Windows*+98&lang=eng&strOSs=17&submit=Go%21 -Posle Download – ACCEPT - Download Audio Drivers [412011186.EXE] Pojavice ti se Audio Drivers [412011186.EXE] Your file download has initiated. Should your download be interrupted or not initiate, please select restart to try again.
Pritisni ovo podvuceno restart i skidaj Ima 16.39 MB
To sam vec probao, GOM player stalno otvara prozor sa `Find codec` Reinstalirao sam WIN98 i ponovo isto. GOM trazi codec. Nasao sam GOM codec na netu i instalirao ga ( svega 256 KB ? ! ) ali ne radi, opet `find codec`
Sto se tice Win essential codec pack 1.0, prekida instalaciju ( nekoliko puta )
Ovo mi je vise kaio izazov da proradi, zato hvala svima na pomoci, Pozdrav
:: :: Resen problem sa (drugom) Audio karticom, instaliran W98 driver i - proradio :: :: Drago mi je da smo zajedno osposobili ovu `igracku` :: :: Jos jednom, hvala Vam :: Pozdrav :: Alek :: :: Drago mi je! Nekad nije lose da se covek malo i pomuci, tako se i nauce mnoge stvari. Pozdrav!
Pokusavam da instaliram Win XP na masinu AMD Duron 750 MHz. Podesio sam u BIOS-u CD first boot device, ubacim Win XPSP2 ( =System disk ?! ) disk, restartujem ga , krene i posle izvesnog vremena signalizira Disk boot failure, insert system disk & press enter. Pritiskam enter ali ga ne pokrece. HDD je stari ali prazan, promenio sam nekoliko cd player-a ali isto. Pri otvaranju ne cujem karakteristican beep zvuk ?! ,da li je bitan polozaj jumper-a na CDu i na HDD i polozaj na kablu ( master / slave ) u ovoj fazi?
Hvala na posvecenom vremenu i savetima, Pozdrav, Aleks
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.