Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Шта се ово догађа?
STRANA 1 OD 1
MilivojeS Шта се ово догађа? 31.08.2008. 18:50 T11730

status: user
broj poruka: 439
Цењена господо, користим Офис 2007. До сад је радио беспрекорно, али сада пријављује овакав проблем: General failure.The URL was: https://www............Application not found. Ова порука се јавља сваки пут када кликнем на линк унутар неке стране која ми је дошла поштом. Никад се није дешавало тако нешто. Реинсталирао сам Офис 2007 и није помогло. Можда ће берзијанци помоћи?
Хвала!
ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BlueSkyNIS ... 31.08.2008. 19:23 #68629

broj poruka: 860
Nije u pitanju neki virusćić?

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

Pisko Razumevanje 31.08.2008. 19:51 #68635

broj poruka: 6649
Dakle, neko ti šalje kao attachment web stranicu? Ili mail na kome je link ka nekoj stranici? Problema može biti zbog security police outlook-a, gde ne dozvoljava sve i svašta (po čemu su prethodne verzije bile poznate....) da se pokrene... ali po meni, pre liči na neki virus ili slično, jer, pod https://www.bla-bla ne može biti exe fajl, odnosno, ne sme, a upravo `aplication` se i traži pod tom adresom.
Da nije neki plug-in ili slično? O čemu se radi u mail-u ili nema veze, bilo koji link ne radi?
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MilivojeS Re: Razumevanje 31.08.2008. 21:13 #68649

Рецимо, АШАМПУ или неки други рекламер или било шта слично, што ми је већ дуго времена долазило с линковима унутар странице емајла, на које сам раније кликтао и одлазио на жељено место, сада зафркава. Није вирус сигурно. Знате оно кад вам неки оглашивач пошаље неку рекламу (проверен је) и пита вас да ли хоћете да наставите да је примате или хоћете да се региструјете или, или... Било који линк да кликнем унутар станице емајла, неће!

:: Dakle, neko ti šalje kao attachment web stranicu? Ili mail na kome je link ka nekoj stranici? Problema može biti zbog security police outlook-a, gde ne dozvoljava sve i svašta (po čemu su prethodne verzije bile poznate....) da se pokrene... ali po meni, pre liči na neki virus ili slično, jer, pod https://www.bla-bla ne može biti exe fajl, odnosno, ne sme, a upravo `aplication` se i traži pod tom adresom
:: Da nije neki plug-in ili slično? O čemu se radi u mail-u ili nema veze, bilo koji link ne radi
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
::
MilivojeS Ништа нисам преподешавао 31.08.2008. 21:17 #68650

Највише ме нервира што је одједном почело, без икаквог мог удела. Нити сам прчкао по Аутлуку, ништа, једноставно, неће!
Кад писма стижу, приказује их без слика нормално, укључујем опцију за унос слика и то ради без проблема, али ово друго не.

MaliAbner Ma nije viruscic... 31.08.2008. 22:06 #68667

broj poruka: 7769
Viruscina zemljace viruscina nema druge...
Ja sam pre mesec dana fasovao `zlob` i neces verovati odakle skinuo sam enkartu 2009 i fasovao sam zloba koj me hefta kad prvo nisam cekirao arhive nekim od AV-a ili Spyware-a.

Tomato Republic Of Serbia !!!

MilivojeS Није ваљда? 31.08.2008. 23:24 #68716

Сад сам испитао помоћу најмоћнијег антивируса на свету - Авастом кућним, и ништа није пронашао! Одох да пробам с неким антиспајвером. Хвала!

operator Imao identican problem. 01.09.2008. 02:22 #68732

broj poruka: 4266
Uzmi Revo Uninstaler opcija deinstaliranja Moderate i deinstaliraj Office 2007. Zatim Spy Boot Search and Destroy 1.6.0.30 i ocisti spyware. Potom update NOD 32 antivirusa, pa skeniraj, adaware Professional 1.06 SE 27.05.2005 i skini update sa njihovog sajta i skeniraj. Potom uzmi Process Explorer 11.13 i pregledaj procese, koji su ti pokrenuti na masini.
Ukini sve osim osnovnih i skeniraj ponovo sa NOD 32 deep scan.
Sada pokreni Hijack This 2.02 i ukini tu stranicu koja se pokrece.
Sada restart sistema.
Ako se nemoze startovati pokreni u Safe modu (prilikom starta tipka F8).
Instaliraj Glary Utilities 2.5.3 i obrisi sve.
CCleaner 2.10.618 i obrisi sve i obrisi programe koji nezelis da se pokrecu sa masinom.
Obrisi system restore i Page file.
Restart masine.
Trebalo bi da bude u redu.
P.S Moguce i da preko Hijack This-a obrises odmah taj URl sto te gnjavi, ali sa njim uvek ide i spyware, a nekada i malware, tako da ako imas bitnih odataka obvo ti je jedan od nacina.
A ako ne uvek je tu reinstalacija sistema.
Pozdrav.

Pisko Operacija uspela 01.09.2008. 17:43 #68805

broj poruka: 6649
... pacijent umro. Ja bi nakon trećeg koraka (neuspešnog) reinstalirao sistem.... sa ghost image-a... acronisa.... napravio si ga jel` da?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MilivojeS Оператору и Писку 01.09.2008. 20:55 #68826

Оператор ме је заиста засмејао! Осам програмчића за репарацију, силесија рестарата. Ко би такву акцију предузимао? Хвала на опширности Операторе, било је заиста поучно.
Ништа нисам успео да средим. Деинсталирао Аваст, скинуо `Касперски 2009` двапут њиме (квик - фул) прегледао систем, инсталирао `Пронађи и уништи` он пронашао само 3 безвезне `опасности`, уклонио их, а ништа није поправио. И даље исти проблем. Мораћу изгледа да поновно инсталирам систем, мада бих желео да сазнам разлог због кога се ово догађа.
Ипак није у питању ни вирус ни спајвер. Нешто друго је труло у држави Данској...

Никад не сликам систем, нити га опорављам на тај начин. Увек чиста, поновна инсталација. Штеди време...

rasha44 Izgleda da sam propustio... 01.09.2008. 22:41 #68845

broj poruka: 1492
neku lekciju.
`Никад не сликам систем, нити га опорављам на тај начин. Увек чиста, поновна инсталација. Штеди време...`

Win XP SP2, Office 2003, gomila programa, sistemska particija C: 1.2 GB. Ostalo instalirano na D: i E:. Ghost ili Acronis urade image particije C: za 3 min. Restore particije urade još brže. Molim te, objasni mi kako to štediš vreme sa čistom instalacijom Windowsa, Office - a i drugih programa. Mora biti da sam u svađi sa `računom`.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

MilivojeS Re: Izgleda da sam propustio... 01.09.2008. 23:38 #68859

Госпон Рашо, колико пута се неко на форуму жалио на начин рада ОС -а јер није урадио чист `инстал`, него је сликао овде, онде, да би након свега тога и даље проблем опстајао у овом или оном виду. Колико времена је потребно да се уради све што ми је Оператор препоручио? Замислимо најпре, да ниједан од потребних програма немам тренутно на рачунару. Колико треба времена да се они с локације коју прво морам да нађем, скину, покрену, обаве посао? Још је добро ако уопште обаве посао! Шта ће да буде ако то није случај? Не гине нова инсталација. Лично ми више одговара да на брзину подигнем нов систем (немам осим најосновнијих програма ништа) него да губим време радећи посао с неизвесним крајем. На то мишљах када поменух `уштеду времена`. Дакле, у контексту поруке, речи су јасне. Остало што рекосте, важи, мада ипак преферирам оно кад `пратим упутства на црном екрану`.
Постоји међутим, још једна мала тајна коју ја као врхунски стручњак у Микрософту користим приликом подизања система од нуле. Тада се инсталација сведе на Гхостовање и Акронисање система. . За ту тајну знају само они који имају искуство `антипропорционално количини уништене опреме`.

:: neku lekciju
:: `Никад не сликам систем, нити га опорављам на тај начин. Увек чиста, поновна инсталација. Штеди време...
:: Win XP SP2, Office 2003, gomila programa, sistemska particija C: 1.2 GB. Ostalo instalirano na D: i E:. Ghost ili Acronis urade image particije C: za 3 min. Restore particije urade još brže. Molim te, objasni mi kako to štediš vreme sa čistom instalacijom Windowsa, Office - a i drugih programa. Mora biti da sam u svađi sa `računom`
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

rasha44 No problemo! 02.09.2008. 00:04 #68862

Svako ima svoj sistem i navike i to je u redu.
Samo sam reagovao na `račun` oko uštede vremena. Kad se desi `teškoje sranjoje`, onda ne gine Clean install. Na moju sreću, pošteđen sam toga već dugo. Imam sve instalacione programe na drugom hardu i narezane na rewritable diskovima, tako da sa tim nemam problema. A image sistemske particije pravim jednom nedeljno, pa uvek mogu da `oporavim` sistem u slučaju frke.

Pozz, Gospon MilivojeS.

Nightbird

MilivojeS У реду је... 02.09.2008. 00:17 #68865

Ако, Рашо, волим ја да разговарам. Поготово с људима који о рачунарима далеко више знају од мене, немојте да се устручавате и да критикујете.
Поздрављам Вас!

rasha44 Re: У реду је... 02.09.2008. 00:25 #68867

Volem i ja:-) Samo, imam jedan uslov. Ovde smo svi na ti, pa zato PLEASE zaobiđi persiranje i Gospon. Važi?

Nightbird

:: Ако, Рашо, волим ја да разговарам. Поготово с људима који о рачунарима далеко више знају од мене, немојте да се устручавате и да критикујете
:: Поздрављам Вас
:: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs