Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
ATA SATA
STRANA 1 OD 1
goran68 ATA SATA 27.08.2008. 08:21 T11631

status: user
broj poruka: 20

Pozdrav,
naime instalirao sam XP na lap topu,podesio u biosu na ATA.Jel potrebno da se vrati nazad na SATA?Ovako radi sve ok.Medjutim interesuje me zato sto bi na drugu particiju instalirao Vistu.

Thanks!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Ukoliko je disk SATA... 27.08.2008. 08:38 #67822

broj poruka: 729
...onda ga prebaci.
Na nekim pločama postoji ta fora da se SATA disk ponaša kao ATA zbog lakše instalacije sistema. Kod mene na ASUS P5K deluxe ploči ima šema da se SATA disk `ponaša kao IDE grana`, a bez toga je živo mučenje instalirati Win...

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. But nVidia is like Rolls Royce, you can have a perfect drive but the car is too damn expensive.
American Grafitti revisited

BataCele ... 27.08.2008. 10:32 #67839

broj poruka: 1532
Mozes ti Vistu staviti i na ATA disk, tako da sa tim nema veze.

No, na srpski receno, racunar sa SATA diskom radi brze i bolje nego sa ATA, pa ako moze - prebaci. Ukoliko nisi zahtevan korisnik, a sve radi kako treba - ne diraj nista.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

goran68 Ipak ata 27.08.2008. 21:58 #67954

broj poruka: 20
Ne moze da podigne XP na SATA,tako da ostaje sve na ATA i to je to!Vistu sam vec ranije na drugom racunaru instalirao na ATA.Tako da cu i na lap topu.Hvala i pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs