Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako to u visti SP1...
STRANA 1 OD 1
stoler Kako to u visti SP1... 21.08.2008. 12:43 T11550

status: user
broj poruka: 324
...funkcioniše?! Nakon instalacije Viste, ostavo sam uključen automatic update i posle evo tri dana skine on sam SP1 i ja ga naravno instaliram! E, sve je ok, nema problema nego me samo zanima, ako neko zna, kako sad računar prijavljuje 2GB memorije, a i mam 1GB!! Samo me zanima na koji način to funkcioniše? Odakle pozajmljuje taj RAM?

Hvala vam unapred, pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 21.08.2008. 13:06 #67243

broj poruka: 3008
meni se to na visti nikada nije desavalo...mozda tvoja verzija ima neki bug...ali to je malo verovatno...da li si koristio readyBoost??? ali mislim da ti ni tada ne bi to prijavio kao sistemsku memoriju...
stoler nisam ništa ... 21.08.2008. 13:39 #67252

....znači samo stavio SP1 i od tada mi prijavljuje 2GB?! Ja sam čuo, nisam probao, da linux može tako da funkcioniše, kreira virtualnu memoriju ali ne znam detalje..... Siguran sam samo da nije bag....

Stvarno ne znam kako to ali me jako zanima....

vaikiki re 21.08.2008. 14:42 #67267

broj poruka: 304

ima i windows tu virtualnu memoriju to je ustvari ona memorija sto je vidis u task menadzeru
ona sluzi koliko ja znam da kad je ram pri kraju tj napunjen
ili ima gomilu nekih obradjenih podataka koji moraju da stoje u ramu a nisu se dugo koristili
win ta cuda izbacuje iz rama i stavlja na hdd na tu virtualnu memoriju da bi oslobodio sto vise brze memorije bla bla bla

to moze da se menja ali to nema nikakve veze sa ramom
jesi cackao nesto u biosu?
meni se desavalo da mi umesto 3gb prijavljuje 2 zbog neke opcije u biosu
ali da mi povecava to ne
stoler Re: re 21.08.2008. 15:07 #67274

::
:: to moze da se menja ali to nema nikakve veze sa ramo
:: jesi cackao nesto u biosu
:: meni se desavalo da mi umesto 3gb prijavljuje 2 zbog neke opcije u bios
:: ali da mi povecava to n

Nisam ništa podešavao u biosu, znači, sistem sam od sebe prijavljuje 2GB rama, nakon instalacije SP1, bilo gde da pogledam. Npr u system properties?! Nije mi ram pretrpan , tj radi na nekih 500mb, malo više.....

Simpatično, ali ne znam kako ....sad ima 2GB rama, he he
stoler Eto 21.08.2008. 16:40 #67297

Ode post sa naslovne strane i niko ne zna odgovor, a kad se tu više ne vidi onda niko i n eodgovara....dobro je pre neki dan neko postovao i napisao kako je sad sve manje i manje odgovora na postove koji sadrže zapravo interesantna pitanja, samo ` koliko košta,šta da uzmem, 600e , ati ili nVidia` i tako to dobije odgovor..

Šteta!!! Bio je dobar forum!!!!
Equinoxe Čovek te pita za ReadyBoost i to je jedini odgovor 21.08.2008. 16:50 #67300

broj poruka: 12057

Ubi taj servis i vratiće se nazad na 1GB. I šta ti činiš sa Vistom i 1 GB RAM, boli me plećka na samu pomisao?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

stoler Re: Čovek te pita za ReadyBoost i to je jedini odgovor 21.08.2008. 17:03 #67307

:: Ubi taj servis i vratiće se nazad na 1GB. I šta ti činiš sa Vistom i 1 GB RAM, boli me plećka na samu pomisao
:

Čovek te pita za ReadyBoost i to je jedini odgovor ... na šta ? Ništa nije dodato ni stavljano ni iinstalirano sem SP1???!!! Odgovorio sam na to...
Da ubijem SP1, ne kontam? Što bi to uradio? Da mi ponovo piše 1GB??? Pa nije to problem koji treba rešavati,samo me zanima odgovor na to pitanje, kako to?
A što ne bi radila vista sa 1GB? Ja sam zadovoljan, malo je sporo, za privikavanje super, a kad budem planirao da se bacim na neke stvari tipa igrice ili nešto tako , onda ću dokupiti memorije! Trenutno ona sasvim super radi na 1GB, bez problema.....
Nije sve novo iz microsofta uvek lošije, moje mišljenje...dugo sam se protivio
pajsgudgud xe xe 21.08.2008. 19:16 #67340

broj poruka: 3742
Čitaj pažljivije, rekao je da ubiješ/isključiš u task menadžeru Readyboost. Ko je spominjao sp1.
Ne znam kako možeš da radiš sa 1Gb jer kad počne da koristi hard kao virutelnu memoriju brzina ode u tri lepe...
Meni Vista sa iključenim wordom, mapom grada, lisicom, i nekom muzikom zauzme oko 1,5Gb rama.
a sta ti ja znam...

Zmajko ... 21.08.2008. 19:33 #67341

broj poruka: 1228
Control panel - -> Administrative tools - -> Services - -> Desni klik na ReadyBoost servis i klik na Stop. Nakon toga desni klik pa Properties pa onda u padajucem meniju Startup Type odaberes Disabled.

Ako ce bilo ko da koristi Vistu sa servisima koji su aktivni po default-u nemoj posle da kukaju kako je spora. Vec je pisano gomilu puta koje servise treba `ubiti` da bi Vista radila kako valja.

Pozdrav!
stoler Re: ... 22.08.2008. 00:26 #67367

Hvala puno na trudu i odgovorima! U početku nisam razumeo o čemu je pisano pod service, pa se izvinjavam ali sad i nakon ovog što je napisano, tj gašenja ReadyBoost servisa,stoji 2GB?!! Sad mi je već smešno...kako se to desilo, a da nema odgovora!! HE HE

:: Control panel - -> Administrative tools - -> Services - -> Desni klik na ReadyBoost servis i klik na Stop. Nakon toga desni klik pa Properties pa onda u padajucem meniju Startup Type odaberes Disabled
:: Ako ce bilo ko da koristi Vistu sa servisima koji su aktivni po default-u nemoj posle da kukaju kako je spora. Vec je pisano gomilu puta koje servise treba `ubiti` da bi Vista radila kako valja
:: Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs