Instalacija WinXP po ko zna koji put, sad će da rade brener i bonsek....
STRANA 1 OD 1
KaiserSoze
Instalacija WinXP po ko zna koji put, sad će da rade brener i bonsek....
09.08.2008. 11:42
T11357
status: user broj poruka: 568
ACER Aspire 5715Z-4A1G12Mi, na njemu linux neki, nisam obratio pažnju koji jer sam odmah hteo WinXP. Znam za foru u biosu da treba da se pod sata opcijama isključi NATIVE mod ili AHCI da se stavi na IDE. U ovom biosu nema NATIVE moda već samo izbor AHCI ili IDE. Prebacim na IDE, boot sa cd - sistem ne nalazi HDD. Prebacim na AHCI, - sistem ne nalazi HDD.
skini nlite, nahvataj drajvere za taj cipset za SATA za tekst mod, pa ih ubaci sa nlite=om u instalaciju XP. Onda ce ga prepoznati, a hladno oruzje odlozis za sledecu priliku.
Ja sam se susreo sa slicnim problemom pre ~3 godine, kada mi je ortak dao komp sa S-ATA hdd-om i samo mi rekao `instaliraj Windows, kako znas i umes`.
Igrao sam se 2 sata i nista, stvarno sam hteo nekim cekicem da ga izudaram, dok na kraju iz nekog `besa` nisam krenuo da citam sta sve pise u onom sivom delu dok se boot-uje Windows... i shvatio da mi je resenje sve vreme bilo pred nosOm.
Kada BOOT CD Windowsa XP krene da se boot-uje... krenu one tacke . . . . .
posle toga se pojavljuje onaj plavi ekran i u donjem delu `sivom`, velicine taskbar-a, pocne da izlistava se sve ono sto ucitava cd.
Tu se pojavi, na samom pocetku, PRESS F3 - neki F, nisam sad siguran koji, FOR RAID OR WTF... uglavnom, neces promasiti, samo gledaj pazljivo.
-Inace, MORAS pre ovoga `da napravis` disketu za pokretanje S-ATA konektora sa ploce, imas taj program na disku od maticne ploce, a ovaj gore navedeni je pravi trenutak da ubacis disketu. Uostalom, trazice ti komPUJter.
Pisi kako si prosao.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Samo ako znas koji je kontroler i mozes naci driver sa neta (drivergide.com) mozes upitrebiti F6 ako imas externi floppy drive, pokusaj da instaliras Genuine WinXP SP-3. Siguran sam da postoje univerzalni SATA driveri za odredjene grupe chipsetova
pravilan nacin inst. XP-a na nbk-u predvidjenom za vistu
09.08.2008. 13:01
status: user broj poruka: 4
Admir
sa intelovog sajta skini ahci driver mislim da se zove tako onda skini nlite program ubaci disk windows XP kada pokrenes nlite nadji opciju da ubacis nove drivere u XP ubaci ahci drivere i tako napravljen image narezi na disk kada se pokrene instalacija XP pritisni F6 pisace ti negde u dnu nista se nece desiti ali kasnije ce te pitati da instaliras gore pomenute drivere mislim da su na ovom nbk-u ich8 ili ich9 onda ce ti pokazati da imas hdd i to j to pozz
Mogu i veceras da ti donesem CD sa WIN XP SP3 FULL DRIVERS SATA , imao sam isti problem pre 3 dana , kada sam kupio nov lap top i trebao da dignem sistem , napravio sam CD sa NLITE programom i resio problem ... Voljan sam da pomognem , ako si za Javi se na 063/828-6005 .
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.