Pre neki dan sam komsiji instalirao legalan win xp home koji je dobio uz komp,i win trazi registraciju preko interneta ili telefonom,i odbrojava dane koliko ce jos raditi! Posto je ovo PRVI put u zivotu da instaliram nekome legalan win,ne znam ni sta da radim po pitanju registracije! Komsija nema net da to uradim.Da li to moze nekako da se izbegne?
Jedini nacin je telefonom, nije komplikovano. Pokrenes prozor za registraciju i ispise ti se odgovarajuci kod. Pozoves Microsoft-ovu tehnicku podrsku, izdiktiras im taj kod, oni tebi vrate drugi kod koji ukucas na odgovarajuce mesto i to je to.
pa da,serial imam jer ne bi mogao da ga instaliram bez seriala,ali ja sam pitao da li moze nekako da se izbegne aktivacija!!! Znaci da nekako iskljucim to dosadno obavestenje koje se pojavljuje cesto. Da li ce win prestati da radi ako se ne aktivira?
:: :: da, bez seriala ne bi mogao ni da ga instalira.. ali svakako je potrebna i aktivacija nakon instalacije da bi se utvrdila autenticnost kopje windows :: :: :: Mora da ima serial na kutiji, ako nema onda nije ni dobio orig :: :: :: ::
Ili ga odnesi negde na net, aktivacija se radi u dva-tri klika...
Procedura preko interneta, telefonom ti je vec objasnjeno.
Kliknes na balon koji odbrojava Ides na opciju da samo aktiviras svoju kopiju windowsa sacekas par sekundi gotovo
TIP: Cim ovo odradis uradi i image sistema preko Ghosta, tako da ako pukne sistem ne moras opet da radis aktivaciju i trosis preostala dva pokusaja. TIP2: Ako je stavio licencirani Win, neka ne stavlja nelicencirane MS programe, jer mu je nelicencirani Office na licenciranom XPu, recimo, isto kao da nista nije licencirao, tj ista kazna...
Moraces preko neta, ako znaci imas i uneo si serial onda ko sto i vmarc rece ostaje ti samo dva klika i to je to, jel ima modem ? neka se konektuje preko onih brojeva sto mu odma skida minute..znas vec vidjao si na tv-u
Ili negde gde imas net odnesi komp, jer mislim da u svakom slucaju mora net ( ako hoces legalno da ga aktiviras ) jer oni moraju da dobiju info od tebe a to mogu samo tako.
::Znaci da nekako iskljucim to dosadno obavestenje koje se pojavljuje cesto. Da li ce win prestati da radi ako se ne aktivira?
Nece Win prestati da radi (pa kako rade milioni divljih kopija)... :D A da ti se ne pojavljuje poruka za aktivaciju, obrati paznju kad ti nudi update, koje opcije stikliras i instaliras. Tu opciju preskoci. Meni se jednom desilo da u brzini instaliram dopunu windowsa za tu aktivaciju i ubise me te dosadne poruke. Sledeci put to nisam stklirao, nije se instaliralo, i - sad je OK.
Ali kad je vec windows legalan, sto i da ga ne aktiviras.... Jedino, obrati paznju na ono sto VMARC rece napred, za MS Office...
_________________________________________________________________ :: polupismenom i tehnicki nepismenom svetu treba zakonom zabraniti kupovinu racunara bez zavrsenog kursa, kao za voznju, a za reklamacije propisati i potvrdu o testu inteligencije
:: ::Znaci da nekako iskljucim to dosadno obavestenje koje se pojavljuje cesto. Da li ce win prestati da radi ako se ne aktivira? :: :: Nece Win prestati da radi (pa kako rade milioni divljih kopija)... : :: A da ti se ne pojavljuje poruka za aktivaciju, obrati paznju kad ti nudi update, koje opcije stikliras i instaliras. Tu opciju preskoci. Meni se jednom desilo da u brzini instaliram dopunu windowsa za tu aktivaciju i ubise me te dosadne poruke. Sledeci put to nisam stklirao, nije se instaliralo, i - sad je OK
Ovde ti je sve objasnjeno: http://www.microsoft.com/scg/piracy/aktivacija.mspx ili pozovi: 0700 300 300 po ceni lokalnog poziva iz bilo kog mesta u Srbiji +381 (11) 330 55 00 za pozive sa mobilne mreže i van nacionalne mreže +381 (11) 330 55 09 fax
pa zato što ga je dobio uz konfiguraciju... ja sam aktivirao preko telefona i preko neta i mnogo je lakše preko neta, čak se isplati staviti privremeno modem, za tu svrhu :)
inače telefonom se aktivacija može uraditi samo u toku radnog vremena, znači ništa vikend i noću...
posle isteka 30 dana, win ne može da se koristi (dok se ne aktivira)...
Jeste dobio ga je uz konfiguraciju preko Fo*um racunara!!! Inace kad sam cuo koliko ga je kostao komp preko pomenute firme samo sto u nesvest nisam pao! Pozzzzzzzzzzzzzzz
:: pa zato što ga je dobio uz konfiguraciju... ja sam aktivirao preko telefona i preko neta i mnogo je lakše preko neta, čak se isplati staviti privremeno modem, za tu svrhu : :: :: inače telefonom se aktivacija može uraditi samo u toku radnog vremena, znači ništa vikend i noću.. :: :: posle isteka 30 dana, win ne može da se koristi (dok se ne aktivira).. :: :: ::
Pa ne bih voleo da na bilo koji nacin MS ima registrovano da je sa adsl naloga na moje ime registrovan neki win.Otkud znam sta nekom tamo moze da padne na pamet! Mozda je glup razlog,ali ne verujem NIKOME u `onoj bandi`!!!
KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: a sto ne bi jednostavno doneo taj komp kod sebe i zavrsio posao za 2 minuta.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
Kad ga aktiviras uz pomoc telefona, niko ti ne registruje ime. Ukljucis Activate, dobijes prozor gde odaberes zemlju Srbija i Crna gora, izbaci ti broj telefona, zoves i izdiktiras sifru koja ti je u tom prozoru. Oni ti onda izdiktiraju broj za aktivaciju. Niko te ne tera da registrujes verziju kod MS-a. To se ionako radi preko Neta, direktno na Microsoftovom sajtu.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
ahahahahahaaa pa samo tebe jure.trazeniji si od radovana i ratka zajedno!
:: Pa ne bih voleo da na bilo koji nacin MS ima registrovano da je sa adsl naloga na moje ime registrovan neki win.Otkud znam sta nekom tamo moze da padne na pamet! Mozda je glup razlog,ali ne verujem NIKOME u `onoj bandi`!! :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: a sto ne bi jednostavno doneo taj komp kod sebe i zavrsio posao za 2 minuta.. :: :: :: :: Overclocking is the way of life!!! :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.