Kubuntu ubedljivo... Koristio sam vecinu poznatijih distribucija i ova je jedina dovoljno jednostavna da je i prosecan winblows korisnik moze koristiti...
:: ubuntu je ok za korisnike, ali za nesto vise OpenSuse... Fedoru, kad god sam probao (a i
Moje iskustvo je uglavnom obrnuto... OpenSuse neverovatno kasni sa izmenama vrlo bitnih sitnica (npr u verziji 10.3 jos uvek nema Srbije kao samostalne drzave), dok za Kubuntu idu dotle da imas i Wizarda za podesavanje modema gde je samo potrebno da odaberes ISP... Takodje, OpenSuse ima i velike probleme sa podesavanjima servera (ko je nekada probao da podesi SMTP autentifikaciju znace o cemu pricam) a i ima dosta propusta sa sigurnosne strane (instaliraj console verziju za server i on ce automatski sve portove otvoriti ka svetu ukljucujuci i CUPS i sl.) Takodje, instalacija softvera online je mnogo bolje resena za Kubuntu...
Inace, nemoj da mislis da sam samo jednom probao OpenSuse... Ja sam iskljucivo koristio Suse 4-5 godina (jos od vremena kad je bio iskljucivo KDE distribucija) dok nisam probao Kubuntu (sta ces kad vise volim KDE)
Isprobaj serversku verziju Ubuntu pa ces videti razliku. Samo te pita koje servise hoces i svi su uglavnom podeseni da osluskuju samo 127.0.0.1 pa ti posle podesi koji hoces da otvoris, dok ce npr Suse podesiti da ti MySQL server bude dostupan spolja, a takodje po defaultu SSH dozvoljava root login i to preko username/password...
Znas kako, ovde svi koristimo vecinom XP koji za sve nas `besplatan`... :D ..tako da mozes i njega i vistu da uglavis na tu listu... (nije rima namerno)
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.