Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako Microsoft uvaljuje VISTU!
STRANA 1 OD 1
rasha44 Kako Microsoft uvaljuje VISTU! 06.08.2008. 21:33 T11313

status: user
broj poruka: 1492
Posto im prodaja ide daleko ispod ocekivane, a resili da prodaju sto vise po svaku cenu, `majstori` iz Microsofta su smislili sldece trik.
Upakovali su VISTU u novu kutiji, na njoj napisali Mojave, sledeci MS OS, i ponudili na testiranej dobrovoljcima.
Posto su dobili pozitivne ocene, otkrili su im da je to Vista. Inace, testirali su ga na
HP Pavilion DV 2000, sa 2GB RAM-a.
Opsirnije na:

http://www.pcworld.com/article/149387/when_is_vista_not_vista_when_its_mojave.html

Kraj Windowsa?

Posto je, po mnogim procenama, buducnost kompjutera i operativnih sistema vezana za internet, Microsoft se vec priprema.
Ukratko, rec je o razvijanju OS koji nije baziran na Windowsu vec na Internetu (kodno ime Midori) i koji povezuje sisteme sa aplikacijama koje nisu medjusobno zavisne niti su pod obavezno zavisne od operativnog sistema. Sve se, u biti, zasniva na virtualizaciji. Tekst je malo duzi, ali ga vredi procitati:

http://www.pcworld.com/article/149122/article.html

P.S. Ovo je pre svega za one koji se mnogo vise razumeju u tehnologiju od mene i milsim da bi bilo lepo da postuju komentare da bi svima bilo jasnije. Naravno, zanimaju me, a sigurno i ostale, i predvidjanja.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Nista cudno jos jedna prevara Microsofta 06.08.2008. 21:45 #65250

broj poruka: 7722
Prvo je Bill ukrao ms dos od IBM-a ,a onda i windowse opet od IBM-a,ostalo je istorija.
Mladenk Re: Nista cudno jos jedna prevara Microsofta 07.08.2008. 01:40 #65268

broj poruka: 89
:: Prvo je Bill ukrao ms dos od IBM-a ,a onda i windowse opet od IBM-a,ostalo je istorija

a onda je mrmot zavio cokoladu....vidi ko je imao prvi gui os a o tome ko je sta krao su knjige napisane...
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_GUI

ova microsoftova zajebancija je samo pokazala kakvi su ljudi... ako im se vista ne svidja a mojave (=vista renamed) svidja onda nije problem u visti vec u ljudima....jer kao sto kazu na tom linku `Some said that they hated Vista, even though they`d never tried it`. otkud ja znam da mi se npr solaris 10 ne svidja kad sam samo gledao slike tog operativnog sistema?isto ovako ste pljuvali xp pre par godina i kleli se u win98se pa vidi sad...
a i taj hp je konfiguracija....mora da vista dobro radi jer hp ima web cam ili neverovatnu kolicinu ram memorije :)

btw. jeste li vas dvojica nekad koristili vistu?
JovanZ re 07.08.2008. 03:54 #65273

broj poruka: 3008

ma jos jedna bljuvotina M$-a... samo cekam da wine, cedega ili nesto slicno na linux-u proradi u potpunosti pa da se konacno potpuno prebacim na ubuntu....

pusta zelja ali uvek mogu da mastam....
drdexi Re: Nista cudno jos jedna prevara Microsofta 07.08.2008. 07:40 #65274

broj poruka: 47

:: Prvo je Bill ukrao ms dos od IBM-a ,a onda i windowse opet od IBM-a,ostalo je istorija

Bill nije ukrao dos od IBM-a, on im ga je preprodao posto u IBM-u nisu hteli da zamaraju svoje programere oko proizvoda koji, po njima, nema neku buducnost, a sto se tice Windows-a, prvo bese Xanadu, pa ga Apple ukrade za Lisu i Macintosh, a Bill pokrade Apple
obradmi Ako se secas prvo je postojao PC DOS 07.08.2008. 09:03 #65276

broj poruka: 7722
A Bill Gates je radio u IBM-u na projektu graf. operativnih sistema.Posle napustanja IBM -a
krenuo je sa Windowsima koga su inace zvali sestru od IBM ovog OS2 takodje grafickog operativnog sistema.Proceni sad ko je od koga sta uzeo.
Mladenk Re: re 09.08.2008. 16:10 #65621

broj poruka: 89
pa sto cekas da emulator windowsa proradi kad ti je windows bljuvotina?
odreknes se windowsa preko novina i lepo radis u ubuntuu ko covek, a nas pusti da se patimo

::
:: ma jos jedna bljuvotina M$-a... samo cekam da wine, cedega ili nesto slicno na linux-u proradi u potpunosti pa da se konacno potpuno prebacim na ubuntu...
:: pusta zelja ali uvek mogu da mastam....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs