ko sto naslov sam govori odkada sam instalirao ati 3870,xp me jednostavno ne slusa,spor je ko baba,da li ima neki pouzdan program za `recovery` system,ili da odradim preko system tools,i jos nesto wrar me ubija u pojam stalno neke greske blokiranja
Postoje programi koji rade restore, samo je problem što moraju biti instalirani i u funkciji PRE nego dođe do katastrofe, ja uvek hvalim acronis true image, ali mnogi su navikli i na, sada mornonton-ov, ghost. Radi se o programima koji vraćaju sliku sistema iz nekog vremena - kada si je napravio (opasnost da izgubiš podešavanja, podatke - mail-ove i instalirane programe u međuvremenu). Postoje i razni čistači registra, reg-cleaner-i, koji popravljaju smeće i ostatke bagljavih instalacionih procedura ili ružnih navika korisnika, a, postoje i programi koji vrše `erase` ili kako god, drajvera grafičkih kartica (bilo nVidijinih, bilo AMD-ATI jevih). Tako, moj ti je savet da svakako nabaviš programe pod 1. i napraviš sliku operativnog sistema - nakon što središ problem, pa da se nađe za kasnije... zatim da deinstaliraš drajvere grafičke, a zatim iskoristiš neki od programa za brisanje - deinstalaciju drajvera... POSEBNO AKO SI PRE ATI-ja IMAO NVIDIU, što je možda i uzrok problema, ali, čak i kod istog proizvođača, poželjno je pri promeni kartice, iskoreniti sve ostatke drajvera stare, za svaki slučaj, npr. kao tvoj. I, krajnje rešenje je, batali sve, sačuvaj podatke koji su bitni, formatiraj particiju i renistaliraj sistem i sve ostalo... to bi trebalo da pali 98%, a, tih 2% su mogućnost da ta verzija drajvera koju imaš, nije ok i ima nova, sa ispravljenim bug-ovima.... Nadam se da sam ti pomogao, programe potreži pretragom i po ovom forumu, više puta smo ih preporučivali (razni članovi, razne svoje favorite) ili guglaj.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Za početak probaj ATIjev uninstall. Trebalo bi da dobro radi. Posle toga ukloni ostatke prethodne Nvidia grafike i ponovo instaliraj ATIja. Kada jednom središ sistem kako treba uradi image sistemske particije (Ghost ili Acronis, kao što piško kaže) i nemoj na njoj držati podatke - samo sistem i programe. To to je najbolji recovery koji postoji.
Ako nista prethodno sto su ti momci rekli onda, izbrisi Windows pa ga ponovo instaliraj, podatke prebaci na neke dvd diskove, ako ti ni to ne pomogne onda formatiraj disk i sve ce nestati u krajnjem slucaju, ako nista prethodno ne proradi, ali dobro pazi pre toga mislim da se skracuje duzina koriscenja diska!!!
Dakle treba ti VELIKO spremanje to je svima jasno.
1.Izvadi ATI 2.Ukloni SVE programe, drajvere itd koji ti ne trebaju i koje nisi 2+ godine ni video, itd 3. Upotrebi EasyCleaner da uklonis svo djubre : nepotrebne fajlove, shortcuts, i nravano registry korov 4. upotrebi AusLogic Disk Defrag na svim diskovima. 5. Budi siguran da imas SP3 (instalisi ako nemas) 6. ako si cackao po BIOS-u sve reset na default. 7. Instaliraj ATI
Uzivaj ...
ps. Ako je opet `sve isto` ja bih proverio da li taj ATI koci i neki drugi PC.
Po meni naravno to nema veze sa karticom ali ima veze sa tim sto verovatno nisi lepo skinuo pretodne drivere. Najbolja vaijanta za menjanje kartica Nvidia to ATI i obratno je reinstalacija windowsa. Jeste radikalan potez ali uvek ostanu neki `repovi` koji se u kasnijem radu opet manifestuju. Svez Windows instalacija svih neophodnih drivera i instalacija programa koje stvarno koristis. Ja trenuto imam 4870 ali mi je racunar najbolje, najtise i najhladnije radio upravo sa takvom karticom kao ti sto imas.
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.