Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Brisanje Viste 2
STRANA 1 OD 1
nbot Brisanje Viste 2 28.07.2008. 11:21 T11154

status: user
broj poruka: 192
Prvo da se izvinim zbog otvaranja nove teme, ali juce ceo dan od postavljanja teme nisam bio tu a ipak sam duzan da odgovorim i zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli.

@MilivojeS
Nisam imao nijedan drugi sistem pored nje,ali zato kada sam instalirao Alcohol (ne volim taj program ali samo mi je on bio pri ruci za potreban posao)puuff, brzi pad sistema nisam u zivotu video .Necu da ulazim u temu Vista vs Xp ali cu samo reci da iako vista ima svojih ociglednih prednosti ima i dosta, kako je neko napisao, decijih bolesti koja se osete nekad u radu.Razlog zasto nisam prosto formatizovao particiju je to sto bi u tom slucau izgubio neke fajlove koje ni pod kojim slucajem ne bi smeo da izgubim.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Todor01 rešenje 28.07.2008. 11:54 #64305

broj poruka: 49
Uzmi butabilan disk viste, idi na repair i izaberi opciju system restore. 100% vraća sistem osim ako nisi isključio system restore.
NastyB Eh, ta Vista. 28.07.2008. 14:51 #64314

broj poruka: 729
Kada se pojavila i kad sam je instalirao prvi put, nisam mogao da verujem. Spora, mušičava, nekompatibilna sa mnogo čim, nepostojanje drajvera, mnoge igre ne rade na njoj...jednom rečju blagi užas. Držao sam je na kompu pored XP-a da pokažem ljudima šta nikako ne treba imati, instalirati i koristiti.
A onda mi je pre 5-6 meseci u ruke dospela 64-bitna Vista pravljenja za Dell računare (ima logo Dell kad se ode u properties) i hteo sam da je probam prilikom jednog obaranja sistema. Prosto me je zapanjilo kako brzo radi (skoro brže od XP-a) svaki program koji koristim radi bez trunke problema, svaka igra koju sam instalirao (osim starih DOS igara i još par starijih od 6-7 godina) radi bez problema, a o stabilnosti da ne govorim, evo, maltretiram je 6 meseci, stalno nešto instaliram i brišem, a Vista radi kao prvog dana. Zaista sam zbunjen, jer Vista koju sam imao nije ni nalik ovoj i moj prezir prema tom sistemu je prešao u zadovoljstvo.
A da ima dečjih bolesti, ima. Moj omiljeni program za manipulaciju Divx subtitlovima, poslednja verzija napravljena 2001. godine, ne radi na njoj. No, ima i drugih programa za to...
R2-D2 Re: Brisanje Viste 2 28.07.2008. 17:39 #64339

broj poruka: 100
verovatno si instalirao verziju koja nije kompatibilna sa Vistom. Alkohol, Daemon tool i slicni programi instaliraju svoje drivere za virtuelni CD drive i to je ubilo sistem u tvom slucaju, da si uradio prilikom boota viste F8 i load last known good configuration do ove teme ne bi ni doslo. :)
Isto se moze desiti i sa XP-om i nekim takvim programom pisanim za win98. Starije verzije Virtualdrive-a su pravile slicne brljotine na XP-u.
trenutno deinstalacija nera 7 na visti moze da potpuno onesposobi rad CD-DVD uredjaja, ali to je kriv nero. Na njihovom sajtu se zbog toga pojavio Nero Clean Tool. Nakon cishtjenja sa ovim DVD-CD ponovo radi.
itd

:: Prvo da se izvinim zbog otvaranja nove teme, ali juce ceo dan od postavljanja teme nisam bio tu a ipak sam duzan da odgovorim i zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli
::
:: @Milivoje
:: Nisam imao nijedan drugi sistem pored nje,ali zato kada sam instalirao Alcohol (ne volim taj program ali samo mi je on bio pri ruci za potreban posao)puuff, brzi pad sistema nisam u zivotu video .Necu da ulazim u temu Vista vs Xp ali cu samo reci da iako vista ima svojih ociglednih prednosti ima i dosta, kako je neko napisao, decijih bolesti koja se osete nekad u radu.Razlog zasto nisam prosto formatizovao particiju je to sto bi u tom slucau izgubio neke fajlove koje ni pod kojim slucajem ne bi smeo da izgubim
MilivojeS Re: Re: Brisanje Viste 2 28.07.2008. 21:18 #64373

broj poruka: 439
R2 - D2, гледао сам те пре неко вече на ТВ. Кључну улогу си одиграо, као и у овој расправи. Само морам да ти контрирам једном изјавом. Имам инсталиран Неро 7 (лиценцирана верзија која се добија уз конфигурације) и инсталирао сам га неколико пута на свом рачунару, такође и на рачунару свог пријатеља. Ниједном до сада инсталација и деинсталација није изазавала пад самог система. До сад смо чули сијасет одговора (што на овој, што на другим темама) на питање шта изазива пад Висте, а нисмо дошли ни ди једног сигурног закључка!?
ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!

:: verovatno si instalirao verziju koja nije kompatibilna sa Vistom. Alkohol, Daemon tool i slicni programi instaliraju svoje drivere za virtuelni CD drive i to je ubilo sistem u tvom slucaju, da si uradio prilikom boota viste F8 i load last known good configuration do ove teme ne bi ni doslo. :
:: Isto se moze desiti i sa XP-om i nekim takvim programom pisanim za win98. Starije verzije Virtualdrive-a su pravile slicne brljotine na XP-u
:: trenutno deinstalacija nera 7 na visti moze da potpuno onesposobi rad CD-DVD uredjaja, ali to je kriv nero. Na njihovom sajtu se zbog toga pojavio Nero Clean Tool. Nakon cishtjenja sa ovim DVD-CD ponovo radi.
:: it
:: :: Prvo da se izvinim zbog otvaranja nove teme, ali juce ceo dan od postavljanja teme nisam bio tu a ipak sam duzan da odgovorim i zahvalim svim ljudima koji su mi pomogli
:: ::
:: :: @Milivoje
:: :: Nisam imao nijedan drugi sistem pored nje,ali zato kada sam instalirao Alcohol (ne volim taj program ali samo mi je on bio pri ruci za potreban posao)puuff, brzi pad sistema nisam u zivotu video .Necu da ulazim u temu Vista vs Xp ali cu samo reci da iako vista ima svojih ociglednih prednosti ima i dosta, kako je neko napisao, decijih bolesti koja se osete nekad u radu.Razlog zasto nisam prosto formatizovao particiju je to sto bi u tom slucau izgubio neke fajlove koje ni pod kojim slucajem ne bi smeo da izgubim
:: ::
R2-D2 Re: Re: Re: Brisanje Viste 2 28.07.2008. 21:34 #64375

broj poruka: 100

:: R2 - D2, гледао сам те пре неко вече на ТВ. Кључну улогу си одиграо, као и у овој расправи. Само морам да ти контрирам једном изјавом. Имам инсталиран Неро 7 (лиценцирана верзија која се добија уз конфигурације) и инсталирао сам га неколико пута на свом рачунару, такође и на рачунару свог пријатеља. Ниједном до сада инсталација и деинсталација није изазавала пад самог система. До сад смо чули сијасет одговора (што на овој, што на другим темама) на питање шта изазива пад Висте, а нисмо дошли ни ди једног сигурног закључка!
:: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН

drago mi zbog vas, ja sam taj problem do sada doziveo 3 puta. vista nije pala ali dvd vise nije bio dostupan.
sta li to inace izaziva pad XP-a?
pajsgudgud Da se nadovežem... 29.07.2008. 11:18 #64424

broj poruka: 3742
na priču nastyB-a. Koristim legalnu Vistu sp1 već neko vreme i za sada mi se sviđa. Neke stvarčice rešava sama u hodu. Za sada nemam problema sa bilo kojim programom, a vista je brza koliko i xp. Koliko su me naplašili mislio sam da nikad neću koristiti Vistu.
a sta ti ja znam...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs