Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Brisanje Viste
STRANA 1 OD 1
nbot Brisanje Viste 27.07.2008. 16:54 T11138

status: user
broj poruka: 192
Posto mi je Vista pala (nemojte se smejati) instalirao sam SP2 i sada kada pokusam da izbrisem Vistin Windows folder on nece,kaze mi da proverim da li je write protected itd,zauzima mi 7 GB na hardu bzvz.Pomoc molim ?!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilivojeS Размисли човече шта радиш! 27.07.2008. 18:23 #64213

broj poruka: 439
Vista никада не пада! Сигурно си прчкао приликом инсталације, па је зато `пала`. Немогуће је избрисати остатак Висте. Та чињеница довољно говори о њеној супериорности над XP - ом. Зато лепо уради чист `инстал` Висте и никада више ти неће пасти! Виста је иначе, тако направљена да не трпи да се након ње инсталирају лошији оперативни системи. Рачунар који с Висте `пређе` на XP мора одмах да се уништи...

ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!

R2-D2 Re: Размисли човече шта радиш! 27.07.2008. 18:42 #64216

broj poruka: 100

::! Виста је иначе, тако направљена да не трпи да се након ње инсталирају лошији оперативни системи. Рачунар који с Висте `пређе` на XP мора одмах да се уништи..
::

to je samo za starije wiindowse od Viste, mada i dalje, postoje nacini da se XP instalira posle Viste, ali ti izgleda ne znas.
Linux i Vista nemaju taj problem. Mozes instalirati linux nakon Viste i sve radi.
Najlakse je obrisati folder sa vistom formatiranjem particije na kojoj se vista nalazi. ako ti nije XP na toj particiji iskopiraj sve na drugu particiju i zatim formatiraj particiju.
Equinoxe Joja majko moj..... 27.07.2008. 19:40 #64220

broj poruka: 12057

....Vista nikad ne pada....ne mogu boli me stomak iz više razloga

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

lllo Re: Brisanje Viste 27.07.2008. 19:52 #64224

broj poruka: 319

:: Posto mi je Vista pala (nemojte se smejati) instalirao sam SP2 i sada kada pokusam da izbrisem Vistin Windows folder on nece,kaze mi da proverim da li je write protected itd,zauzima mi 7 GB na hardu bzvz.Pomoc molim ?

Nijesi bio precizan, ali ako je samo taj folder problem, iskoristi Unlocker, Gipo FileUtilities ili slican program za brisanje/otkljucavanje.
operator Re: Размисли човече шта радиш! 27.07.2008. 21:07 #64240

broj poruka: 4266
:: Vista никада не пада!
Нормално, али код мале деце до 4-5 година.
Та чињеница довољно говори о њеној супериорности над XP - ом.
@bax2003 Мене боли и све друго, чак и супериорност Глисте.
Зато лепо уради чист `инстал` Висте и никада више ти неће пасти!
Само у цртићима.
Виста је иначе, тако направљена да не трпи да се након ње инсталирају лошији оперативни системи.
Беома важна информација, али питање је шта је лошије, a није ни тачна.
Рачунар који с Висте `пређе` на XP мора одмах да се уништи...
Не раѕумем, експлодира рачунар, изгори кућа или нешто слично.
Pisao sam ćirilicom da bih ispoštovao momka, koji je verovatno to napisao iz najbolje namere. Vista je totalno nepouzdan i nestabilan sistem, osim ako nisi dovoljno školovan i osposobljen da bi radio normalno u Visti bili 32-bitnoj ili 64-bitnoj. Čak i tada se dešavaju dečije bolesti, koje su i karakterisale Xp na samom početku 2000 godine, kada se je i pojavio. Vista je, bar po meni, još uvek debelo u beti, bar dok neuvaže najosnovnije razloge pojavljivanja, da bude bolja , stabilnijia i brža od XP-a.
Momak, kada nešto pišeš moraš da stojiš iza toga, inače ti niko neče verovati kada napišeš nešto, kada je i tačno.
Razmisli o tome.
Ipak, ovaj post sam napisao iz najboljih namera,
ali sam morao da se malo našalim.
R2-D2 Re: Re: Размисли човече шта радиш! 27.07.2008. 21:26 #64244

:: Pisao sam ćirilicom da bih ispoštovao momka, koji je verovatno to napisao iz najbolje namere. Vista je totalno nepouzdan i nestabilan sistem, osim ako nisi dovoljno školovan i osposobljen da bi radio normalno u Visti bili 32-bitnoj ili 64-bitnoj. Čak i tada se dešavaju dečije bolesti, koje su i karakterisale Xp na samom početku 2000 godine, kada se je i pojavio. Vista je, bar po meni, još uvek debelo u beti, bar dok neuvaže najosnovnije razloge pojavljivanja, da bude bolja , stabilnijia i brža od XP-a.

Ocigledno da nisi radio na Visti, ili da barem nisi proveo dovoljno vremena.
Vista je sasvim pouzdan i stabilan OS (stabilniji od XP-a).
operator Neko uvek greši, možda sada i ja grešim, ali.... 27.07.2008. 21:54 #64248

@R2-D2
Najgore je što radim i ispravljam greške svaki dan, pa mi je dojadila već poprilično. Zavisno od samo CPU-a, se totalno drugačije zna ponašati. Npr C2D 6300 zameniš sa C2D 8200 i čitav sistem poludi, dok nezameniš procesor za stari( update BIOS-a ploče se podrazumeva).Ploča ASUS P5Q Pro. Zezao sam se oko 16 sati sa Vistom, dok nisam uradio čistu instalaciju na G particiji(na 4 HDD-a ima 6 različitih OS-a), instalirao i sve je ok, bar neko vreme, a prvi OS je Suse 10.3. Na toj mašini nisam instalirao WinXP od aprila 2005 godine, već sam samo stavio SP3 prije nekih 2-3 meseca, a prije toga sam koristio samo Autopatcher XP, bar dok MS nije zatvorio sajt. Vista na ovom računaru je već 11 put reparirana, ali sada nisam uspeo da je oporavim, čak ni sa MSDN originalnom instalacijom( posebno namenjena za admin-e za repair Viste, gde ima više od 1 korisničkog naloga). Ni klonirani OS( od prije 18 dana Acronis-om) nije dalo zadovoljavajuće rezultate, tako da sam instalirao ponovo OS. To mi se kod Linux-a(Suse,Ubuntu, Maliboo, Win XP) nije dogodilo, pa bar jedno godinu, pa možda i godinu i po dana. Inače na toj mašini su 22 spoljna korisnika, koji stalno povlače podatke sa dotične mašine i 6 korisnika, koji se smenjuju svakih 2 sata.
Valjda će Vista postati stabilna nakon SP3 ili SP4, ali do tada je debelo u beti.
Ne bi se raspravljalo u MS o napuštanju Viste, da je toliko kvalitetna koliko marketing MS tvrdi( iskreno Win7 sa FS-om je mnogo stabilniji od NTFS-a, ali je još uvek oko 7-10% sporiji od XP-a, ali mislim da će do oktobra bitio jednako brz, jer ima mesta za ubrzanje OS-a). I da direct X10 od prije 4 meseca radi stabilno pod XP-om, a brži je od Viste, pa bar 20% ako ne i više.
I tačno je neprovodim dovoljno vremena sa Vistom svaki dan(samo 5-6 sati), dok sa XP-om oko 10-tak. Potrudiću se da se to promeni, ali mislim da od oktobra ću da koristim samo Win7 sa FS-om. Core mu je najstabilniji još od pojave Win 95 OSR2 TU, daleke 1997 godine. Možda grešim, ali pokazaće vreme.
MilivojeS Re: Re: Размисли човече шта радиш! 27.07.2008. 22:16 #64251

Ех, шта шала може да направи! Рекох, да потакнем учеснике да одговоре човеку брзо и успех у томе. Како су неки моје писање на овој теми схватили преозбиљно... Нарочито кад се у тексту налази тврдња да` Рачунар који с Висте `пређе` на XP мора одмах да се уништи...` Опростите господо, мало се нашалих. Изгледа да је једино Бакс схватио о чему се ради (и то је питање)!Макар се добро исмејао!
Поред неозбиљности мог последњег поста, осврнуо бих се на неколико тврдњи госн Оператора.
Цитирајући ме, кажете да Виста никада не пада код деце од 4-5 година. А ко је то тачно, значи да су корисници рачунара старији од наведеног годишта лошији корисници?
Друга моја `тврдња` је донекле исправна, јер чист `инстал` ОС - а увек елиминише могуће проблеме који могу да се јаве код `апдејтовања`.
Ценећи Ваше информатичко знање не могу да схватим како можете да тешким закључком закључујете да је `Vista je totalno nepouzdan i nestabilan sistem`? Није ли ова тврдња мало прејака? Ако јесте како да Вас доживимо други пут када говорите зналачки од другим темама? Сећам се сопственог преласка с Windows 98 SE на XP. Желео сам да нови ОС ставим по сваку цену иако су ме сви уверавали да је XP сасвим нестабилан, лош по игре (донекле тачно у то време) и да ће (ови који су ме уверавали) да остану на старом ОС - у довека, барем док не изиђе ОС који толико превазилази претходне системе да прелазак буде нормална и подразумевајућа ствар. Тако је и сада, када говоримо о односу два најактуелнија ОС - а.

:: :: Vista никада не пада!
:: Нормално, али код мале деце до 4-5 година.
:: Та чињеница довољно говори о њеној супериорности над XP - ом
:: @bax2003 Мене боли и све друго, чак и супериорност Глисте.
:: Зато лепо уради чист `инстал` Висте и никада више ти неће пасти
:: Само у цртићима.
:: Виста је иначе, тако направљена да не трпи да се након ње инсталирају лошији оперативни системи
:: Беома важна информација, али питање је шта је лошије, a није ни тачна.
:: Рачунар који с Висте `пређе` на XP мора одмах да се уништи..
:: Не раѕумем, експлодира рачунар, изгори кућа или нешто слично.
:: Pisao sam ćirilicom da bih ispoštovao momka, koji je verovatno to napisao iz najbolje namere. Vista je totalno nepouzdan i nestabilan sistem, osim ako nisi dovoljno školovan i osposobljen da bi radio normalno u Visti bili 32-bitnoj ili 64-bitnoj. Čak i tada se dešavaju dečije bolesti, koje su i karakterisale Xp na samom početku 2000 godine, kada se je i pojavio. Vista je, bar po meni, još uvek debelo u beti, bar dok neuvaže najosnovnije razloge pojavljivanja, da bude bolja , stabilnijia i brža od XP-a.
:: Momak, kada nešto pišeš moraš da stojiš iza toga, inače ti niko neče verovati kada napišeš nešto, kada je i tačno
:: Razmisli o tome.
:: Ipak, ovaj post sam napisao iz najboljih namera,
:: ali sam morao da se malo našalim.
tortojed da objasnimo 27.07.2008. 22:18 #64253

broj poruka: 10999

za nbot-a

Vista je ostavila `userpodatke` za slucaj da dodje do reinstalacije sistema. Posto disk, ocigledno, nije formatiran , ti podaci nisu obrisani. Formatiraj (eventualno preparticiraj) hard disk i bez problema se mozes vratiti na dobri stari XP.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Micro$oft je vec najavio novi OS a da se nije udostojio da Vistu dotera da barem moze bez problema da radi sa Micro$oftovim programima. Blago nama sa Bilijima i Milivojima.

MilivojeS Re: da objasnimo 27.07.2008. 22:31 #64258

Које торте волете да једете?
Време које се губило некада на дотеривање новог производа данас је излишно, јер је темпо живота веома брз. Толико да је дорађивање ОС - а данас непотребно на дуже стазе. Лакше је направити ново које ће да згрне новац, неголи поправљати старо. Оперативни системи нису изузетак. Колико је само примера функционалних ствари које би могле да се користе још неко време, али време је неумитно. Зашто би при таквом стању ствари Мајкрософт губио време дорађујући стари ОС када је лакше и профитабилније издати нови? Приче о Прозорима 7 су биле познате и пре изласка Висте. Психолошка машинерија великих корпорација ради свој посао.

:: za nbot-
:: Vista je ostavila `userpodatke` za slucaj da dodje do reinstalacije sistema. Posto disk, ocigledno, nije formatiran , ti podaci nisu obrisani. Formatiraj (eventualno preparticiraj) hard disk i bez problema se mozes vratiti na dobri stari XP
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Micro$oft je vec najavio novi OS a da se nije udostojio da Vistu dotera da barem moze bez problema da radi sa Micro$oftovim programima. Blago nama sa Bilijima i Milivojima
MilivojeS Питање за нбота 27.07.2008. 22:35 #64260

Питао бих Непознатог бота због чега му је пала Виста? Шта имаш поред ње инсталирано? Живо ме занима шта је изазвало њен пад.

operator Pozdrav za Milivoja 27.07.2008. 22:58 #64263

Longhorn ili Glistu sam počeo da koristim 2004 godine i jedva sam čekao da je distribuiraju, ali sam doživeo razočaranje(4 godine od prve pojave sa WinFS-om, koji nije ni ubačen u Glistu). Dok sam kod XP-a doživeo oduševljenje kod Viste nisam. WInXP je razvijan ukupno 14 meseci, dok je Vista do trenutka izdavanja razvijana 5 godina i šest meseci. U današnjim uslovima, to je stvarno predugo. Čak se je i Ubuntu 8.04 pokazao bolje i stabilnije nego Vista, što je u najmanju ruku skandalozno. Spavanje na lovorikama je dovelo do mog gorepomenutog zaključka. Windows 7 se razvija od 14.08.07 godine, što do pojave, koja je najavljena za 14.12.08 iznosi ukupno 16 meseci, što je i dovoljno da bi novi sistem došao na scenu.
Vistin kod nije iskorišten za Win7, nego je napisan od početka(koliko toliko, ali najviše do sad u istoriji MS-a, posle Win3.1), a baziran je na Maliboo 4, hteli to njeni tvorci da priznaju ili ne. Tako da je zbog nemogućnosti da proda na normalan način svoj proizvod MS(Vistu) ukrao od Maliboo-a core( za Win7), koji je kod bilo kod OS-a najbitniji i doradio ga za svoje potrebe. Sada MS ima nameru da kupi MAliboo bez pompe i da besplatno dobije OS, koji nemora da plati(predpostavlja se da je Maliboo već kupljen za 600.000 $, što je smešno, ali informacija nemora da bude tačna, pa se ograđujem). To je istina i u tome je problem.
Pozdrav i laku noć.
R2-D2 Re: Neko uvek greši, možda sada i ja grešim, ali.... 28.07.2008. 09:15 #64292

kako ti uvek se pokrivas gomilama `cinjenica` za svoje stavove
recimo 5-6 sati na visti + 10 sati XP = 16 sati + 8 sati spavanja itd

ako imas probleme sa racunarom repair viste ti naravno nece pomoci, onda vista nema veze s tim, a ti ostali operativni sistemi cemu sluze na toj masini? Da mene impresioniraju?
ako imas 22 spoljna korisnika onda nemas kada ni da restartujes masinu da udjes u drugi OS.

mojne mene s takvim pricama.

pretpostavljam da je to legalna ultimate Vista i da naravno imas i placen Acronis, posto imas servis.

win7 nije pisan nanovo (koliko je meni poznato), vec je uzet od viste, vista je kompletno nanovo pisana (Barem je tako Stiv Balmer rekao), ako je lagao on lazem i ja
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647138.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs