Sve mi radi savršeno, osim činjenice da od momenta kada kliknem na `Turn off computer` u Start meniu, pa do njegovog pojavljivanja prođe čak 2 minuta, i to svaki put. Proveravao sam u Task Manager-u da li ga neki proces koči, ali nema ničega. Sam `shut down` traje oko 5 minuta, a za to vreme HDD je skoro neaktivan. Podizanje sistema je jednako brzo kao i prvog dana instalacije. Ako idem na `Shut down` iz Task Managera, onda nema onog kašnjenja od 2 minuta, već odmah kreće da gasi komp i, naravno, to gašenje traje kao što rekoh 5 minuta. Sistem je XP SP3. Ovo se počelo dešavati kada sam probao neke alate za hakovanje bežičnog interneta, koje sam odmah obrisao. Spybot i NOD 3 mi ne prijavljuju ništa. Redovno čistim registri bazu i `smeće`.
Ako neko zna kako da rešim ovaj problem bez reinstalacije (smara me) OS-a, molim da mi pomogne. Dobro bi došao i predlog za neki program koji ispituje procese i ima mogućnost blokade istih. Hvala svima unapred!
Skini Process explorer i sa njim ćeš moći da proveriš da li se nešto negde ugnjezdilo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Za brzo gasenje kompa, napravi shotct. Desni klik na Desktop>New>Shotcut U polje za lokaciju upisi (ili pastiraj ovo - bez navodnika) `%windir%system32shutdown.exe -s -t 0` >Next - nazovi je kako hoces. Finish i stavi ikonicu koju hoces. Gasi kompjuter `iz odma`.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Svaka čast Rašo za `shortcut`. Da te ne znam rekao bih da te us*alo. Mislim, ne znam te, ali pratim postove... Ova prečica mi radi posao za sada. Ako nije problem, da li može nešto slično da se odradi i za restart (retard)???
PS: Ostalo ću da probam kad se otreznim. PS 2: Šta `iz odma`? To nije tačno! Gasi ga k`o iz pi*ke!
EDIT: @lllo: Prvo sam probao kod čika Bilija, ali nema vajde...
Milslim da bi tebi rešio problem neki utility tipa program (Win XP Manager 4.92) koji ima u opcijama (da ne rovariš po registry-u) foru da win odmah gasi servise i programe koji su u `not responding` tripu. Znači gasi ih i ne pita. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Jede i backslah stalno. Jedini nacin je da se umesto toga stavi - ili > i da se ljudima kaze da je to umesto backslash.
@Neba Ako hoces, mogu da ti posaljem Registry Guide u formatu Help fajla. Ima dosta dobrih caka, sa objasnjenjem i kompletnim upisima za Registry. Mozes odatle da copy+paste, da se ne bi akao da prepisujes. Doduse, uradjen je jos 2003 (ima dosta saveta za Win95-98-ME), ali je jos aktuelan. Ova ponuda vazi za sve koji su zainteresovani.
...krkub ti je dao i putanje za ragistry, što bi radio sa klizačima u Win XP Manager-u. ŠTa ti je lakše, ali reševa problem 98%. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647138. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.