Na C: particiji mi je Win Vista na E: win Xp koji je toliko zaribao da ga je nemoguce oporavati. Zamislita da nemogu otvoriti Device Manager hvali file devmgmt.msc i jos .... Vista je x64 je u dobrom stanju.
Kako mogu ponovo instalirati Xp na partciji E: a da mi Vista ostane i dalje funkcionalna.
Da li je to neko radio i kako. I da li je uopste moguce Hvala na odgovorima pozz
Predpostavljam da si ranije instalirao prvo XP na E, pa onda Glistu na C. Ako ti je E default Active boot particija, onda nemaš probleme, samo backup-uj boot,.ini sa nje i drmni format E:. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Da upravo tako, intalirao prvo Xp na E pa onda kako ti kazes Glistu na C: koja me je prijatno iznenadila (stabilnoscu i brzinom) vecinom je radio Office i CorelDRAW.
Zaci da ponovim jos jednom Prvo moram da uradim backup boot.ini file-a sa particije E: (nemam ga na particiji) i da ukljucio sam Show hidden files and folders, znaci imam samo boot.ini na C: particiji jer to taj boot.ini. Ja mislim da bi trebalo da prodje sa format e: da posle budem u mogucnosti da podignem taj windows.
nece da valja taj plan. vista nema nista sa boot.ini to je samo za XP vista to radi drugacije, a ona je preuzela na sebe odabir OS-a. ono sto treba da se uradi je: napravi backup boota pomocu VistaBootPro nemoj napraviti to na particiji na kojoj ti je XP da ne bi formatirao i backup boota http://www.vistabootpro.org/ instaliraj XP na e (tj gde je i ranije bio) a zatim vratis pomocu VistaBootPro boot i sve u redu.
Moze da se uradi i bez VistaBootPro, ali je komplikovanije
PS Vista ako se ne instalira iz XP-a uvek ima oznaku particije c: mada realno to moze biti i e: na to treba obratiti paznju posto ni c: nije uvek c: da ne fomatiras pogresnu particiju
:: Da upravo tako, intalirao prvo Xp na E pa onda kako ti kazes Glistu na C: koja me je prijatno iznenadila (stabilnoscu i brzinom) vecinom je radio Office i CorelDRAW :: :: Zaci da ponovim jos jednom :: Prvo moram da uradim backup boot.ini file-a sa particije E: (nemam ga na particiji) i da ukljucio sam Show hidden files and folders, znaci imam samo boot.ini na C: particij :: jer to taj boot.ini. Ja mislim da bi trebalo da prodje sa format e: da posle budem u mogucnosti da podignem taj windows :: :: ::
....instalirao, što se Windows-a tiče, prvo stariji pa noviji Win, recimo win 98 pa XP na drugu particiju / HDD, i uvek se noviji lepo upiše u boot ini aktivne particije i sve šljaka. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Microsoft i mnogi drugi preporucuju da se prvo instalira nov, pa onda stari sistem. Ja sam to resavao sa dva harda, na svaki po jedan sistem (svaki sa svojim particijama).
Onda, pri boot-u, pritisnem Fx da mi se pojavi Boot Sellectio Menu i odaberem OS. Tako izbegavam zezanja sa upisom u boot.ini i sa svadjanjem sistema.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: :: ....instalirao, što se Windows-a tiče, prvo stariji pa noviji Win, recimo win 98 pa XP na drugu particiju / HDD, i uvek se noviji lepo upiše u boot ini aktivne particije i sve šljaka :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.