1. Dali je neko imao problema kod instalacije i koriscenja viste kad je kao optika ubacen SATA DVD-RW Pioneer 215d, ja sa njime nisam mogao odraditi instalaciju nego sam morao ubaciti obicnu ide optiku. poste instalacije kad njega prikljucim ista situacija krene da cita i onda zablokira sistem. Napominjem da pod xp-om radi perfektno. 2. Drajveri za Pinacle tv karticu. Nakon instalacije viste pustio sam je da mi sama nadje drajvere za pinacle tv karticu sto je i uradila (sa interneta). Nakon toga ni jedan od softvera je nevidi sem softver za veb kamericu (a4tech) koji je prijavljuje kao capture device. Kartica je od 2001 godine PCTV (NE pro). na pinacle sajtu sam poskidao grdilo drajvera i programcica (od 100-200 mb!!!!) i drajvera za vistu al nista :(. pomagajteee!!!!!
Ako nisi uspeo sa tim updatom da resis problem, neces najverovatnije ni uspeti. Ja sam imao slican problem sa karticom ALL-IN-Wonder 9600 grafika je lepo radila, ali TV nije... Glavni problem sa Vistom je sto ona zahteva novi hardver, ali sve ostalo po meni je supar na njoj. Sto se tice SATA DVD-RW tu ti nemogu pomoci.....
Vista koju koristis nema SATA drajvera, ali onda bi trebalo da rade drajveri za maticnu plocu za podrsku za SATA kontroler. Eventualno da li ima upitnika zute boje u Device Manager-u? Ako nema, a radi pod WinXP-om onda deinstal SATA kontrolera pod Vistom i neubacuj disk u drajv. Restart masine i prijavice ti ponovo SATA kontroler. Ako se opet zabada masina, prebaci na drugi SATA konektor na ploci. Ako ni to nepomogne, koristi student verziju MSDN Viste od februara ove godine. Sa tom verzijom Viste jos nisam imao ni jedan problem sa doticnim SATA rezacem. Drajvere za Pinacle tv. Hm prvo vidi koji koristi tacno cipset i u Everestu proveri da li se slaze. Zatim ako se slaze sa Driverguide skini drajvere za Pinacle TV karticu. Jos mi se nije desilo da se nije neka Pinacle TV kartica neinstalira pod Vistom. Od software-a za pustanje koristi Chris Professional 5.20. Sve bi trebalo da bude u redu. Javi ako nemozes da resis, pa cemo probati da vidimo u cemu je problem.
Vistu sam resio tako sto sam u biosu SATA kontrolor podesio da radi u ACHI modu i sad radi bez problema. TV Karticu nemogu da nateram da radi. Vista je pokupila drajvere sa interneta al je media centar ii pinnacle-ov program nevide. Kartica je Pinnacle PCTV sa chipom conexant fusion 878a. U diveice menager-u vista prijavljuje sledece uredjaje: - Pinnacle WDM PCTV Audio capture - Pinnacle WDM PCTV Video capture Neizbacuje neku gresku da uredjaj nefunkcionise (nema upitnika zute boje)
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.