Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
help!
STRANA 1 OD 1
Ruff help! 06.07.2008. 16:31 T10831

status: user
broj poruka: 829

instalirao sam opensuse 11.0 na komp... (i samba fajlove naknadno, al i dalje ne mogu da otvorim ntfs particije.. pa ako neko zna kako to da uradim...)

kada mi se podigao grub, imam opensususe, opensuse safe mode i... 5 windowsa??? bilo koji da odaberem, kaze da mi fali ntdloader ili kako se bese zove, samo za windows 2 ne kaze nista, samo pise nesto tipa disk( 1, 3)... i stoji.

sta mi se desilo sa vistom 64 bit?... jel zna neko kako da je vratim?...:/

e da. ako nesto znaci, pre viste sam imao xp i suse 10.2, a onda sam stavio vistu preko oba sistema ( obrisao particije i spojio ih). medjutim tada mi je vista prijavljivala i xp, kao, koji oces da bootujes, pa sam sa nekim programom iz windowsa obrisao to i rekao da podize samo vistu...

Nikolas
every day 4 us something new...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MyDoom Nije nista strasno samo si ubio bootloader na HDD-u.. 06.07.2008. 16:41 #61758

broj poruka: 553
ako nemas neke bitne podatke na HDD-u probaj da ga formatiras i intaliraj sistem ovim redosledom:WinXP,WinVista i onda Linux.Zasto ne koristis Ubuntu?

But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin. If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us.

Ruff Re: Nije nista strasno samo si ubio bootloader na HDD-u.. 06.07.2008. 16:55 #61759

nista strasno?...:D
nisam ni znao da to mogu... ne znam da li ovo nesto znaci, ali u pitanju su dva hdd.

na jednom je vista (particija je umanjena za 2gb i od toga je napravljen) swap i jos dve particije sa podacima...
na drugom su 2 linux particije, root i home, i jos dve primarne particije sa podacima.
swap je na prvom hdd zato sto nisam mogao da napravim jos jednu primarnu particiju...:/

postoji li neko resenje da se izbegne formatiranje, posto imam dosta stvari na oba harda, a i vistu sam utrosio hiljadu nerava da poiskljucujem nepotrebne funkcije?...

a ubuntu mi se ne svidja kde okruzenje...:(

Nikolas

:: ako nemas neke bitne podatke na HDD-u probaj da ga formatiras i intaliraj sistem ovim redosledom:WinXP,WinVista i onda Linux.Zasto ne koristis Ubuntu
::
:: But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin. If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us.
Equinoxe Re: ... 06.07.2008. 18:11 #61777

broj poruka: 12057

Pročitaj odgovore odavde
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=300588
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

operator Nadam se da si ga koristio 06.07.2008. 19:49 #61792

broj poruka: 4266
EasyBCD 1.7.2 - boot sa Vistom. Instaliraj i videces da sve radi. Ako imas problem uzmi WinXP Live CD ili Vista Live CD i instaliraj doticni boot loader i to je to. Samo stavi da se prvo bootuje Vista, pa ostali redom koje koristis. Napomionjem da nisam instalirao OpenSUSE 11 vec 10.2 i sve radi. Pitaj jos nekoga ko ima vremena da pomogle, a instalirao je doticni OS u datoj verziji 11.
Pozdrav !!!!!!!!!
P.S Mozda bi bilo dobro da obrises sve loadere koje koristis, pa da ides redosledom koji tebi odgovara.

Ruff i tako... 09.07.2008. 02:13 #62018

...sam ipak morao da formatiram particije sa OS-evima... nisam odgovorio jer sam dva dana proveo pokusavajuci da povratim bootloadere... oba, posto mi se negde usput izgubio i onaj od linuxa...

heh jeste bio easy BCD...

ovaj super grub disk je extra, ima svasta u njemu...

nego nesto ne mogu da namestim grub...
aj molim vas neko da mi neko kaze kako da ubacim u grub opciju windowsa, tj da moze da se izabere i boot prve particije na prvom hard disku?...

jel zna to neko? :/

Nikolas

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs