Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Backup windowsa!!!
STRANA 1 OD 1
urosk Backup windowsa!!! 05.07.2008. 15:23 T10809

status: user
broj poruka: 462
cale je kupio nov komp i sad bi zeleo da mu instaliram windows i ostale programe, e sad on na starom kompu ima neke bitne programe za koje nema instalcije i koje mora da instalira uz pomoc programera iz austrije, tako da mi otpada opcija premestanja negovog harda i formatiranja njegove C: particije! I sad sta da radim, da na na novom kompu i hardu, mu instaliram novi windows i sve programe sa starog harda?!! da li mozdra da backup-ujem celu particiju sa starog hdd i ili nesto drugo??!! molim za pomoc posto nikad pre nisam radio backup a bilo bi kobno i cale bi me ubio ako bih nesto zeznuo!!! Inace masine su office, stari je sempron sa 80gb hdd, a na novom je 160gb hdd i neki atlon dual core!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Re: 05.07.2008. 16:44 #61643

broj poruka: 1492
Nikad nisam radio sa AMD-om, pa ne znam sve u detalje.
Za backup pogledaj ovaj post. Tu imas sve:
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=8140&forid=27&katid=6

Sigurno ce ti trebati novi drajveri za novu plocu, ali to moze da se uradi tako sto ces, posle prebacivanja imidza starog harda na novi, deinstalirati stare i instalirati nove.

Ipak, posto to nikad nisi radio, ja ti preporucujem da nadjes nekog ko to zna da radi.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Jebivetar 05.07.2008. 18:23 #61652

broj poruka: 2386
Acronis true image je program kojim mozesh napraviti backup windowsa ili njegovih delova.
Informishi se ovde http://www.elitesecurity.org/t171658-0-Acronis-True-Image
Ovde imash uputstvo za pravljenje backup-a, bilo na hard ili dvd disk http://www.elitesecurity.org/t253184-1#1863341

Equinoxe Bez konkurencije je 05.07.2008. 18:47 #61659

broj poruka: 12057

Acronis TrueImage Workstation.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

doca80 Acronis True Image 05.07.2008. 18:47 #61660

broj poruka: 3053

je NAJBOLJI program za to!!! Zilion posto ce da radi ako uradis backup sistema na starom kompu,i onda taj image fajl prebacis na novi komp! Ja sam to radio nekoliko puta(varijanta Sempron-Dual Core) i sve radi bez greske! Jedino moras reinstalirati drajvere od stare ploce,i instalirati drajvere od nove ploce,i eventualno drajvere od graficke(ako je na starom bila ATI a na novom Nvidia ili obrnuto)! I gledaj da ako ti je C particija na starom hardu bila npr 30gb,da i na novom kompu C particija bude 30gb!pozzzzzzzz

doca80 Re: Bez konkurencije je 05.07.2008. 18:48 #61661

Bax,ama u sekund!!!

::
:: Acronis TrueImage Workstation
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
urosk Hvala Puno 05.07.2008. 19:44 #61667

imamsamo jedno pitanje, posto sam odprilike sve rayumeo!!! da li da uninstaliram drajvere ya plocu i grafiku sad pre nego sto backupujem ili posle kad ga budem pokretao na novom kompu!!!

doca80 Re: Hvala Puno 05.07.2008. 19:50 #61668

Ja sam radio posle kad ga pokrenem na novom kompu,iz razloga da ako nesto krene naopako,uvek imam te stare drajvere!

:: imamsamo jedno pitanje, posto sam odprilike sve rayumeo!!! da li da uninstaliram drajvere ya plocu i grafiku sad pre nego sto backupujem ili posle kad ga budem pokretao na novom kompu!!
urosk Ok 05.07.2008. 20:04 #61669

ok, i ja cu tako, ali novi komp je skroz drugaciji, mislim na plocu, grafiku i procesor!!! Tako da se nadam da valjda nece biti problema! A da li da reinstaliram ostale drajvere tipa stampac i modem, ili ne? A reci mi da li da na ovom kompu instaliram windows ili ne? Ustvari moram, kako li ce drugacije da loadujem taj image sto bekapujem??!!!

urosk Ispravka 05.07.2008. 20:07 #61670

Mislim na novi komp, da li da na njemu uredno instaliram windows(sa obaveynim formatiranjem) i onda pokrene taj image?!!!

rasha44 Re: Ispravka 05.07.2008. 23:54 #61704

broj poruka: 1492
Ako dobro procitas sve sto ima na onom postu, ciji sam ti link dao, bice ti jos jasnije.
Imidz (Image) koji pravi Acronis ili Ghost je potpuna kopija particije na kojoj je operativni sistem. Znaci Windows sa svim instaliranim programima. Dobijas na novom hardu isto sto si imao na starom. Jedino ces morati da deinstaliras stare dajvere od ploce, graficke i zvucne i instaliras nove sa CD-a koji si dobio uz plocu.
Posto videim da si nesiguran, ja ti opet preporucujem da nadjes nekog ko ima iskustva sa tim stvarima.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Mislim na novi komp, da li da na njemu uredno instaliram windows(sa obaveynim formatiranjem) i onda pokrene taj image?!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs