Dakle hteo bih da probam ali ne znam koja verzija Mac OS-a je dobra. Naleteo sam na Mac OS X Leopard v10.5.2 pa me interesuje da li je ovo valjana ili da trazim neku drugu evenutalno noviju.
To je dobra verzija. Mnogo su međutim uspeli sa Intelom da instaliraju, kad mene, na zadnjem ekranu mi konstantno traži reset. Probaću ponovo sa X38-icom. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ako imas mogucnosti, za pocetak ga instaliraj na posebnom hardu, dok ne ukapiras kako to sve funkcionise. Optika ti obavezno mora biti SATA a za hard je pozeljno ali ne i obavezno. Za optmalan rad mu treba 10GB prostora. Kod mene ima 20GB.
Swap particija mora biti u FAT32 jer OSx cita NTFS ali ne pise po njemu.
Ja koristim Mac OS X Leopard 10.5.2 i prezadovoljan sam
23.06.2008. 01:03
status: user broj poruka: 161
Mogu ti reci da je to (po meni) najbolji OS koji postoji. Namestis ga jednom kako ti odgovara i vise ne brines. :) BTW, ako imas problema sa verzijama, Kalyway 10.5.2 ili leo4all ce ti 99,9% raditi na PC-u. Srecno. Pozz Singer
Radi na svim verzijama od 865 cipseta pa na dalje. mozes samo imati problema sa modelom ploce, jer se nikada ne zna da li radi sa integrisanim uredjajima (zvuk, LAN, IEEE1394 i sl.) Ako budes koristio integrisanu graficku, mislim da ti nece raditi Qurtz efekat niti 3D.
Ako ti ne bude radio Leopard (10.5.x), radice ti sigurno Tigar (10.4.x) Mada mislim da ce ti Leopard proraditi iz keca.
:: :: Znas li mozda kako radi na 915-ici :: :: Hvala unapred :: :: Pozdrav svima!
sam konstantno popijao i tako u krug, sa običnim SATA HDD-om, još uvek ne znam razlog. http://img357.imageshack.us/img357/3057/macosresetra7.jpg _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Pri bootovanju sa DVDa, obavezno pritisni F8 za advanced mod i kucaj:
-v -x
Tada ce ti instalacija krenuti bez one sive Apple slike sa kruzicem i videces tacno gde imas konflikt i gde ti zaglavi.
Pokusaj da iskljucis jedno jezgro procesora u biosu, samo dok ne prodje instalaciju. Pogledaj koji ti je SATA mod ukljucen u BIOSu...
Sve u svemu ima tu milion i jedna zavrzlama... google, notj i kafa.... Tegla za oci ujutru, ako moras na posao... Sezona godisnjih odmora krece, gledaj da to radis dok ti je sef na odmoru, da bio mogao fino da se naspavas na poslu...
:: :: sam konstantno popijao i tako u krug, sa običnim SATA HDD-om, još uvek ne znam razlog :: http://img357.imageshack.us/img357/3057/macosresetra7.jp :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
@2m4Y Eh, da mi je samo OS dao da isntaliram drajvere, nisam ni stigao dotle.
@VMARC Poruka se pojavi posle zadnjeg reseta, posle 100% of installation complete, kada se prvi put puni onaj Apple beli ekran sa njihovim časovnikom. Reset u nedogled i ista poruka.
Tad je bio nForce4 Ultra (MSI Neo4 Platinum), WD1600JS, 2 GB RAM-a, GF 8800GTS.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Sta da ti kazem, instalira se na NF, ali ja sam licno jednom pokusao i stao je mnogo pre i prvog ekrana :)))
Po meni ipak mora biti Intel da bi to bilo to... Kakogod, ako ti se igra sa tim forum.insanelymac.com pa trazi sta ti valja ciniti vezano za podesavanja tvoje ploce...
:: :: @2m4 :: Eh, da mi je samo OS dao da isntaliram drajvere, nisam ni stigao dotle :: :: @VMAR :: Poruka se pojavi posle zadnjeg reseta, posle 100% of installation complete, kada se prvi put puni onaj Apple beli ekran sa njihovim časovnikom. Reset u nedogled i ista poruka :: :: Tad je bio nForce4 Ultra (MSI Neo4 Platinum), WD1600JS, 2 GB RAM-a, GF 8800GTS :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Meni na Kalyway sve extra radi samo sto mi je rezolucija na 30` monitoru 1024x768, ne prepoznaje 9800GX2 a kada instaliras nvidia drajver za ovu verziju, nakon prvog restarta prsne kao zvecka, uopste nece da ucita drajver. Kod drugara na 7600GT ubija sve, bas sve radi. Moramo se menjati, nema sta drugo...
:: @2m4 :: Eh, da mi je samo OS dao da isntaliram drajvere, nisam ni stigao dotle.
...pa sistem instalira drivere prilikom njegove instalacije, a to sto kazes da ti izbacuje onaj ekran posle zadnjeg restarta, mene navodi da ti OS nije kompatibilan sa tvojih HW, tj neki driver ti puca, ...jer ono sto sam ja video jeste tzv Kernel Panic screen.
Prvo sto mi pada na pamet je da proveris da li ce ti raditi sa nekim drugim driverima za plocu...
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.