Ko voli da se igra sa Win XP - jem, obavezno nek pogleda ovo:
Microsoft Windows MicroXP 0.8 | 100 MB
With a total installation size of just 200Mb and a CD size of just 99.9Mb, this has to be one of the smallest Windows XP installations out there. Whats more - you can use 99% of the programs you always use and up to now there is not one single report of any game not working in MicroXP. Install includes default XP drivers for Ethernet/Sound/SCSI/RAID and integrated with Service Pack 3 final.
A najvise stvari fali: NO WEBCAMS, SCANNERS OR DIGITAL CAMERAS SINGLE USER ONLY No local networking is possible????? Nemas vise LAN? :D NO FAST USER SWITCHING NO CD-ROM AUTOPLAY
NO SCHEDULED TASKS You cannot set programs, like AntiVirus or Hard Disk Defrag programs to run in the future IF they need the Scheduled Tasks service in Windows.
NO THEMES NO UPS SERVICE
I sve ovo zbog cega? Zbog 500mb manje koliko zauzima standardna instalacija... Nije vredno truda realno...
Ovo je otprilike verzija ako volis stvari da radis na tezi nacin...
ima windows xp lite, koji ima dosta vise mogucnosti, ukljucujuci lan, fast user sw, itd, isto kao regularni win, fale mu teme za zvuk, ali moze da se ubaci, inace ima oko 250mb, integrisan sp3
Ako korisits i hoces SVE iz XP-a onda, normalno, instaliras kompletnu verziju, logicno.
Ali ako imas potrebe da na slabijim masinama, posebno sa malo RAM-a, teras XP i da radi dosta brzo, onda su `skracene` verzije resenje. Win je i onako prepun stvari koje vecina ni u snu ne korisiti, niti zna za njih. Jedino treba znati sta zaista koristis, sta ti stvarno treba.
Ja vec godinu-dve imam XP-Lite i Tiny-XP, u vise verzija. Instalirao sam ih na dosta masina i rade sjajno i brzo.
Naravno, nekom uvek moze da fali neka opcija - na primer, podrska za nasa slova (XP-Llite), ali cekaj, pa nigde nema `i jare i pare`... Mislim, i da zauzima malo mesta, brzo se instalira, jos brze otvara, radi brzo, sa malo RAM, i - da ima SVE! Pa nesto valjda mora da se `odvadi` da bi se `smanjio`... :)
Ali kad pogledas koliko stvari `vuce` svaki Windows a koje 90% sveta nikad ne koristi, onda ideja za `olaksavanje` XP-a zvuci prilicno logicno i `na mestu`. Ponavljam, vazno je samo da znas sta ti stvarno treba od XP-a, onda nadjes i koristis verziju koja ti odgovara.
Znaci, sve zavisi od potreba i namene.
Rashi hvala za link, ovaj Micro 0.8 nisam sreo do sada, upravo se spremam da preuzmem, pa - na isprobavanje... :)
Pozdrav svima.
_________________________________________________________________ polupismenim i tehnicki nepismenim osobama treba zakonom zabraniti kupovinu racunara i uvesti obavezan kurs, kao za voznju, a za reklamacije treba propisati potvrdu o testu inteligencije
Pa ako neko nema dovoljno rama za XP onda ne treba ni da ga koristi! XP radi na masinama sa 256mb pa cak i 128mb!
:: Ako korisits i hoces SVE iz XP-a onda, normalno, instaliras kompletnu verziju, logicno :: :: Ali ako imas potrebe da na slabijim masinama, posebno sa malo RAM-a, teras XP i da radi dosta brzo, onda su `skracene` verzije resenje. Win je i onako prepun stvari koje vecina ni u snu ne korisiti, niti zna za njih. Jedino treba znati sta zaista koristis, sta ti stvarno treba :: :: Ja vec godinu-dve imam XP-Lite i Tiny-XP, u vise verzija. Instalirao sam ih na dosta masina i rade sjajno i brzo. :: :: Naravno, nekom uvek moze da fali neka opcija - na primer, podrska za nasa slova (XP-Llite), ali cekaj, pa nigde nema `i jare i pare`... Mislim, i da zauzima malo mesta, brzo se instalira, jos brze otvara, radi brzo, sa malo RAM, i - da ima SVE! Pa nesto valjda mora da se `odvadi` da bi se `smanjio`... : :: :: Ali kad pogledas koliko stvari `vuce` svaki Windows a koje 90% sveta nikad ne koristi, onda ideja za `olaksavanje` XP-a zvuci prilicno logicno i `na mestu`. Ponavljam, vazno je samo da znas sta ti stvarno treba od XP-a, onda nadjes i koristis verziju koja ti odgovara. :: :: Znaci, sve zavisi od potreba i namene :: :: Rashi hvala za link, ovaj Micro 0.8 nisam sreo do sada, upravo se spremam da preuzmem, pa - na isprobavanje... : :: :: Pozdrav svima :: :: ________________________________________________________________ :: polupismenim i tehnicki nepismenim osobama treba zakonom zabraniti kupovinu racunara i uvesti obavezan kurs, kao za voznju, a za reklamacije treba propisati potvrdu o testu inteligencij :: ::
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.