Imam problem da instaliram AutoCAD na Vistu. Vista je legalna a probao sam piratski CAD 2007 i nece da radi. Probao sam i 2009 i nece cak ni da pokrene instalaciju (moguce da je problem do samog instalacionog diska). Cuo sam price od drugih da isto nisu uspevali ni sa ovim novijim verzijama CAD-a. Moram hitno da resim ovaj problem a da ne prelazim na XP, ako je uopste moguce. Ljudi, pomagajte!
2007 ne radi na Visti...Ustvari puca na svakih pola sata.
AutoCAD 2009: Pokrenes klasicnu inastalaciju,kad ti zatrazi drugi disk prekini instalaciju i pokreni acad.exe fajl iz x86 foldera...Nastavice se instlcija i radice normalno.
Savet: Ako ti kompjuter sluzi za CAD,MAX i uopste ozbiljne poslove,a ne za igre ISKERNO ti preporucujem da se vratis na XP da ne bi sebi kidao zivce samo zarad lepog ogruzenja...Znam da neces da me poslusas,ali ipak da ti pomenem jer sigurno pola pratecih programa za ahitekturu/gradjevinu nece hteti da ti radi pod Vistom...Makar ne jos neko vreme.
verzija radi bez problema i prilikom instalacije i tokom rada.
ja sam presao na vistu pre skoro godinu dana verujuci da ce se danas vecina programa (vezana za arh) praviti za nju sto se ispostavilo veoma netacnim :) Ostadoh na Visti i gle cuda: svi programi mi rade! I zadovoljan sam na koji nacin rade. (autocad, archicad, max, artlantis, maxwell, cs3, corel x3, pdf converteri...)
poslusaj DaSickSystema ukoliko nisi vest sa kompovima
offtopic: cini mi se da vista nesto nalik onoj verziji MSa Millenium i da nece jos dugo poziveti ako izbace win7 o kome pricaju tako da je mozda mudrije drzati se XPa pa preci na zaista bolji sistem (po principu: win98 to win2k/xp)
:: offtopic: cini mi se da vista nesto nalik onoj verziji MSa Millenium i da nece jos dugo poziveti ako izbace win7 o kome pricaju tako da je mozda mudrije drzati se XPa pa preci na zaista bolji sistem (po principu: win98 to win2k/xp
Offtopic 2: Kolega je na poslu instalirao Vistu 64 na Q6600+4GB rama i AutoCAD 2008 radi dobro.
Offtopic 3: Skoro sam citao da je ispitivanje trzista u USA pokazalo da oko 24% korisnika koristi MAC OS,Linux~12%,XP32~45%,XP64~10%,a Vistu manje od 9%.Ovo je bio iznenadjujuci podatak za Microsoft strucnjake koji su ocekivali mnogo bolju prodaju svog novog OSa.
Stvarno ne znam sta ce biti sa Vistom,ali ja nikako nisam bio zadovoljan.
Ma rado bih se ja prebacio na XP, nego kupio sam laptop koji je dosao sa vistom i moram da odradim posao dok sam na putu. Da bih instalirao XP moram da skidam drajvere i slicne zajebancije, a vremena i mogucnosti jednostavno nema. Probacu sa savetima koje ste mi dali i varujem da ce biti uredu.
Offtopic 3: Skoro sam citao da je ispitivanje trzista u USA pokazalo da oko 24% korisnika koristi MAC OS,Linux~12%,XP32~45%,XP64~10%,a Vistu manje od 9%.Ovo je bio iznenadjujuci podatak za Microsoft strucnjake koji su ocekivali mnogo bolju prodaju svog novog OSa.
Moje dvodnevno iskustvo sa vistom kaze da je govno, tako da me ta statistika ne cudi.
meni Vista radi savrseno i bez tih tweakova.. ali imam na drugoj particiji i XP za ne daj Boze... da dodam, meni se AutoCAD normalno instalirao i normalno radi...
:: i meni je vista bila krsh na prvi pogled ali posle par podesavanja o kojima je bilo reci i na ovoj berzi jednostavno sljaka kao x :: :: sredi index search i superfetch i malo doteraj visual style tj. iskljuci sve one glupave animacije prozora i bice ok
Da ne ponavljam u vezi gore pomenutog sto se tice kidanja zivaca,a tajodje i o istrazivanjima u US,sta mislite zasto veliki broj amerikanaca koristi MAC OS??? Cinjenica i da njihova vlada,pravosudje i ostali drzavni organi koriste MAC.Proucite sta je MAC OS i bice Vam jasno.Sa aspekta Viste imate totalni monitoring desavanja,a operativni sistem prati kupovinu novog hardvera itd itd....
A takodje od ovih pametnih koji savetuju da iskljucis sve, da bi Vam radio operativni sistem,onda mozete misliti kakav je to OS,a i kada to uradite, onda to vise nije vista....
Кад говорим о Висти увек је посматрам каква јесте, без икаквих измена, гашења овог или оног њеног дела. Сложио бих се са Сумњалом да `искључити све` значи да то више није исти оперативни систем, барем не онај који желимо. Међутим, ја имам сасвим позитивне утиске, које сам стекао користећи Висту. Нити сам гасио index search i superfetch, осим UAC - а, и она веома лепо и брзо ради. Брже од XP! Стварно ми није јасно откуда негативна искуства. толико негативна до потпуног порицања!? Изгледа да су овде неки радили у Микрософту, и добили отказ, па се сад негативно осврћу на новитете из куће бившег послодавца. А ја још увек радим код њих!? Само за учеснике форума PC BERZE: чим искоче ПРОЗОРИ 7, добијате лиценциране копије забадава! И даље тврдим XP је `најружније пиле које сам икада видео!`
:: Кад говорим о Висти увек је посматрам каква јесте, без икаквих измена, гашења овог или оног њеног дела. Сложио бих се са Сумњалом да `искључити све` значи да то више није исти оперативни систем, барем не онај који желимо. Међутим, ја имам сасвим позитивне утиске, које сам стекао користећи Висту. Нити сам гасио index search i superfetch, осим UAC - а, и она веома лепо и брзо ради. Брже од XP! Стварно ми није јасно откуда негативна искуства. толико негативна до потпуног порицања!? Изгледа да су овде неки радили у Микрософту, и добили отказ, па се сад негативно осврћу на новитете из куће бившег послодавца. А ја још увек радим код њих!? Само за учеснике форума PC BERZE: чим искоче ПРОЗОРИ 7, добијате лиценциране копије забадава! И даље тврдим XP је `најружније пиле које сам икада видео!` :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН
Skroz si promasio poentu cele price. Iskreno bas me briga kako mi izgleda win okruzenje dok god mi zavrsava posao. Najcesce radim sa blanko crnom pozadinom desktopa i jedino mi smeta kad mi se namonoze ikonice da desktopu zato ostavljam samo ono najbitnije.Imam instaliranu jednu jedinu igru na kompjuteru(Zuma) i sve ostalo su mi programi potrebni za posao. Dok god mi AutoCAD,Max,Maxwell ne prave probleme,ja sam zadovoljan. Imam 3GB RAMa u masini i AutoCAD fajl sa kojim trenutno radim mi povlaci skoro 2.2GBa na XPu...Sta mislis da li bi sa tom kolicinom rama mogao da otvorim uopste taj fajl na Visti,a kamo li da radim na njemu...A taj posao radim vec tri nedelje po 15 sati dnevno i moram da ga zavrsim do 22. ovog meseca,nemam vremena da trazim peceve za programe i da se pitam da li ce mi raditi ovo ili ono...I dok ovo kucam ustvari pravim pauzu za kafu,cigaru i da proverim postu,pa se vracam na posao.
Iskustva koja sam imao sa Vistom sto se tice onoga sto radim su blagi ocaj....A to mi je bitno. Stvarno lepo izgleda,sto mi je apsolutno nebitno.
Tako da iz svojih razloga sigurno necu prelaziti na Vistu jos neko vreme dok se ne pojave zakrpe ili neki SPx. Posecivao sam i Autodesk forume i video iskustva sa Vistom drugih ljudi koji rade slicne stvari kao i ja.I samo su potvrdili ovo o cemu pricam.
Poenta: Ko hoce da zrtvuje performanse zarad lepog okruzenja neka to uradi,ja ne mogu sebi da priustim taj luksuz i drzacu se jos neko vreme XPa.
I za kraj jedan citat: Ako nesto ne mozes da napravis da radi kako treba,napravi ga da lepo izgleda.-Bill Gates
Хоћете да кажете да `нисам пратио фабулу радње`? Неће бити да је тако. Када говорим о спољашњем изгледу оперативног система никад је не претпостављам употребљивости истог. Оперативни систем мора да задовољи овај други критеријум да би уопште могао да заслужи назив новог, тј. бољег. Ја сам Висту тако доживео! Нисам рекао да волим да оперативни систем лепо изгледа а да притом на њему ништа не може са се ради с лакоћом, задовољством и брзо. Него истичем једну (у нас Срба) запостављену врлину, а то је осећај за лепо или естетика. Она нам мањка у свему. Сигурно сте имали прилике да се сретнете с разним квазимајсторима који вас убеђују да је битно да нешто `ради` или да задовољава основне критеријуме употребљивости а да је у питању права ругоба од направе или лоше одрађен (ошљарски) посао. На пример, ја могу уместо врата да пободем два дирека и изнад њих ставим пречку, учврстим их заједно и ето дела мојих руку која врше улогу врата! Што ће таква врата да изгледају одбојно у рецимо, новом стану, нема везе, важно је да су врата. Тако је и са оперативним системима. Мени је важно да поред употребљивости оперативни систем и изгледа лепше од претходног. Дете треба да буде лепше од бабе! Не обрнуто! С друге стране, Ви користите изузетно захтевне апликације које прождиру меморију и остале ресурсе рачунара, а као што знате Виста сама, тражи такође, много меморије. То је у поређењу с XP заиста неупоредиво. Око овога ћемо да се сложимо. И ја сматрам меморијску захтевност Висте њеном највећом маном, али сам истовремено зачуђен да ми она ради брже од XP иако, како више пута поменух, мој рачунар не `испуњава` захтеве у погледу РАМ - а да гони Ултимате верзију. А пробао сам све захтевне ствари, осим Вашег Аутокеда. Но, сачекајмо да се апликације у скорој будућности прилагоде новом ОС - у, па да онда дамо коначни суд.
...samo cu dodati, kao sto je DaBolesniSistem rekao, lepo se vrni na XP, kad zavrsis sa putem, a za to vreme instaliraj Cad kao sto je opisano gore, ...obavezno moras da pokrenes instalaciju iz X86 foldera!
Offtopic... Sto se tice XP-a, jeste ruzan, ali posle 7 godina, konacno radi kako treba, a Vista, je tek izasla, znaci planirajte nekih 7 godina da proradi, a posto planiraju da je penzionisu, nece ni doziveti svoju slavu! ...a neko pomenu i Mac OS! Konkretno imam dodira i sa tim sistemima, makar bili `ilegalni`, nemam Mac, ali sam od PC-a napravio jednog, i mogu reci da u odnosu na Vistu, koja trazi neverovatno mnogo, Mac OS X radi savrseno, cak je i brzi i od XP-a! Nije Apple dzabe to sto jeste... A uz to, brdo program za Cad, animacije i slicno radi i na Mac-u, kao i na Linux-ima odnedavno, narocito Debian!
I jos nesto, i Linux i Mac OS imaju iste osobine, nije mi samo jasno zasto to pokusavaju da implementiraju M$-ovci, kad svi znamo da su njihovi sistemi daleko zaostali...
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.