Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Nemam pojma!
STRANA 1 OD 1
OCz Nemam pojma! 12.06.2008. 20:03 T10384

status: user
broj poruka: 2900
Pre 2-3 nedelje sam otvorio nesto i popasem BSOD - ne mogu da se setim sta sam otvorio neki program je ili tako nesto.

Danas, otvorim da promenim avatar na Gmail-u i isto, zamrzne se ekran na 1sec i onda BSOD.
Mislim da je u pitanju klasika, IRQL LESS OR NOT EQUAL.

P.S jel ima neki log gde mogu videti i proslediti ovde ceo error ?
Vista x64.

Inace, sumljam da moze biti ploca, tj. X38 chipset jer sam vec imao problema sa orig. biosem ploce ( DFI LP ) da recimo kad se upali SpeedFan, CPUz, i jos par programa ceo komp se samo resetuje, i ovo je opste poznat problem sa DFI-em i x38 cipom na njemu.

Sad hocu da znam da li je bug ploce ili nesto drugo...da li neko ima slucna iskustva ?
Komp mi je normalno klokovan do loodila :) ali nije to prob. posto sam probao iz radoznalosti i kad je sve na def. i isto je.
Siguran sam da ni jedna od komponenti takodje nije problem.
Inace, kad kliknem ono `browse picture from PC` ili kako vec stoji na Gmail settings-u tada zabode.
A avatar sam vec stavio samo MISLIM da sam tad bio na drugoj ploci...zato mi ploca i jeste jedna od opcija..
I da, nemam virus.
Znaci ploca ili nesto software-ski je prob. verovatno.
Da se razumemo, svaki put kada pokusam da promenim avatar na gmail-u ili probam da pokrenem program kog ne mogu da se setim ( verovatno obrisao ) uvek znaci tu se resetuje.

Ako neko ima ideju...hvala !
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bata89 re 12.06.2008. 20:17 #58540

broj poruka: 163
Probaj sistem da reinstaliras!Ako i to nepomogne onda je ploca.....100 % !
I meni je se to desavalo dok nisam ustanovio da nevalja verzija od instaliranog windowsa kad sam instaliro drugu verziju hvala bogu sve je prestalo.

pozz i nadam se da sam malo pomogo...

AUKCIJA BROJ 1 NA BALKANU
https://www.limundo.com/ref/bata89

OCz re 12.06.2008. 20:24 #58543

Cimanje mi je da reinstaliram ceo sistem, posle treba da instaliram ponovo gomilu stvari i da namestam.
Mozda je ubagovo sistem, mozda je i do biosa ploce, mada i ne koristim originalni bios jer taj ima onaj prob. sto sam naveo.
Samo me interesuje sta bi moglo da bude, da li sistem ili ploca, mada ako je ploca, ja je necu zbog ovoga menjati..
MACHINE Bez uvrede 12.06.2008. 21:13 #58551

broj poruka: 5709
u, vre, Bato...do pre neki dan nisi znao nista, cak ni kucati pravilno (mada i ja omanem slova), a i gramatika je djene, djene...ali kad pre stece znjanje da dajes savete nekom ko ima vise postova, iskustva...od tebe. Razumem tvoju iskrenu zelju da pomognes, ali ipak...

@ocZ: vervatno je kolizija u nekom driveru, pokusja pogasiti nepotrebne servise i programe, azurirati drivere, proveriti viruse...vista je poznata po losim upravljackim drajverima i bugovima, zato je i kosristi par ljudi, pogotovo 64bit. Stavi lepo WinXP SP-3 i uzivaj :))
ako ne onda je krajnja nuzda gazenje OSa i stavljenje svezeg,

- A N G E L -

OCz re 12.06.2008. 22:06 #58555

Da, na kraju ce morati da padne reintall OS-a.
Posto sad sam izvalio da nije problem samo tu kod Gmail-a.
Vec je problem kad hocu da uploadujem bilo sta (imageshack kao primer) ili bilo koj drugi sajt.
Kad mi on otvori moj folder `downloads` a to mi je kao def. folder koji se otvori kad idem `browse` da uploadujem nesto onda komp odradi reboot, znaci nesto se sj... tu.
Tako da moram da nadjem malo vremena narednih dana i da stavim sveze...

Hvala na odgovorima, i na kraju bata odma rekao :)
MACHINE ... 12.06.2008. 22:45 #58560

broj poruka: 5709
Iskljuci lepo taj restart: right click MyComputer, advanced, Startup & Recovery, settings pa odcekiras send administrative alert i automatically restart. Takodje kod error reporting stavi disable error reporting, neka ostane critical error notification. BSOD umesto restarta ce ti reci da li je hardverski problem ili koliziju pricinjava neki drajver, bice naziv sy fajla ili dll biblioteke

P.S. AH, DA, OVO JE VISTAx64 A NE XP, ZABORAVIH...NO NEMA VEZE ZA OVO GORE, SLICNO

- A N G E L -

OCz re 13.06.2008. 11:15 #58630

Uff, kod mene je skroz drugacije.
Nisu ti koraci...ma ne bitno, reinstaliracu samo sistem kasnije.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs