Treba mi pomoc oko biosa tj. ocu reci skinuo sam novu ver. biosa sa GIGABYTE-ovog sajta i extractovao sam u folder...e sad mi nije bas najjasnije sta da radim sa tim extraktovanim stvarcicama stim da se tu nalazi i jedan .exe fajl... kako ja sve to da napakujem na plocu....
kod GA ploca imas u okviru BIOS alat koji se zove Qflash, imas dole shortcut kada udjes u BIOS, on ti omogucava da azuriras BIOS putem diskete (porpilicno jadno, ASUS moze da iscita bilo koji medij: USB, CD/DVD, FD). Druga opcija je komplikovanija i podrazumeva boot u free DOS, baktanje sa parametrima awd/ami flasha...treca je da to lepo uradis iz Windowsa automatizovano, po mogucstvu iz SafeMode ili direktno iz palikacije sa NETa, Live, ima palikacija na disku za to!
posto se vidi da si amater, prvo i najpametnije sto ti se moze preporuciti je da ne prchkash sam, vez zovi nakog ko je to vec radio. Ako to ne mozes, ili vec hoces (moras) sam, onda uzmi sa CDa sa drajverima koje si dobio uz plocu i instaliraj program @BIOS. Prilikom prvog pokretanja, on ce ti verovatno pronaci novu verziju @BIOS programa i preporuciti da apdetjues. URADI TO OBAVEZNO!
Potom uradi opciju UPGRADE BIOS FROM INTERNET i sledi instrukcije... Cela procedura posle skidanja BIOSA (da! neka sam program skine bios, ne koristI taj koji si vec skinuo) traje oko 2 minuta.
Ako hoces da flesujes bas taj BIOS koji si skinuo, idi na opciju UPGRADE BIOS FROM A FILE.
_________________________________________________________________ polupismenim i tehnicki nepismenim osobama treba zakonom zabraniti kupovinu racunara i uvesti obavezan kurs, kao za voznju, a za reklamacije treba propisati potvrdu o testu inteligencije
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.