Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Sistem se dize tek iz treceg pokusaja
STRANA 1 OD 1
ukimafija Sistem se dize tek iz treceg pokusaja 03.06.2008. 00:52 T10171

status: user
broj poruka: 263
Ovako inace imam dual boot xp i Viste ali mislim da to nema veze. Ovako od juce je pri podizanju sistema kad odaberem XP i pocne on da ga dize pise ono XP profesional, dobijem posle CRN ekran i on posle ne radi nista, kad restartujem sistem on posle nudi ono START windows normally i LAST KNOWN GOOD CONFIGYRATION. Jutros mi je uspevalo kad odaberem nesto od ova dva,i on digne sitem i sve ok, ali veceras sam tek i treceg ili 4tog puta uspeo da dignem XP. Drug sumnja na bad sectore komp je kupljen pre 3 i po meseca, hard je wd 500gb aaks.
Jel zna neko neki dobar program za skeniranje bad sectora? I ako moze da mi okaci link da ga skinem.
DA , komp je klokovan Q6600 na 3.2 sa def naponom i CM Hyper 212 i radio je ok jedno 5 dana tako, prosao je 2 sata Prime 95 na prioritetima 9 i 10.Napajanje je Corsair 620w tako da nije ono verovatno. Neke ideje zasto se ovo desava i kako to da resim? Hvala unapred svima...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 03.06.2008. 00:58 #56975

broj poruka: 12796
Da su bad sektori u pitanju, ne bi mogao ni iz 100000-tog puta da dignes sistem. Probaj da vratis clock na default, pa probaj da dignes sistem...

OCz re 03.06.2008. 01:11 #56980

broj poruka: 2900

http://www.snapfiles.com/get/hdtune.html

Malo zauzima prakticno, idi na health i error scan da skenira da li ima bad sectora, inace ako ti je clock-ovano stavi i na def. pa vidi.
Equinoxe Re: 03.06.2008. 01:54 #56983

broj poruka: 12057

Jesi probao na default-u da podigneš neki od ta dva OS-a ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

ukimafija re 03.06.2008. 04:28 #57003

HD tune Health OK, greske skenirao 144min sve zeleno-nema nista. Vratio sve na defaut(proc.), mamu mu opet otprilike 2 od 5 pokusaja nece opet da digne XP. Vistu sam probao 1 put i uspeo je.
Ujutru cu da probam HDD regenerator. Au bre poludecu, pa ovaj hard samo me je kostao 90e.
Sta da radim? Jel moguce da otkazuje elektronika kako sto mi je jedan decko rekao, iako nema bad sectora, i da to samo moze odjednom da rikne?
Napominjem da kad uspem da dignem sistem sve je normalno,hladno brzo reaguje sve ko da nista nije bilo. Hdd se ne pregreva, duva 12ica u njega temperatura mu je od 27-30C.

Equinoxe Re: 03.06.2008. 05:38 #57007

broj poruka: 12057

Sumnjam da otkazuje elektronika na novom HDD-u koji je dobro ohlađen (mada nije nemoguće).
Mene više zanima ta druga rečenica, Probao si vistu jedanput i uspeo je ? Jel redovno da se Vista normalno pali ?
Jel koristiš EasyBCD za boot ? To bi ti bilo najbolje, ba se nisu pojeb@li boot sektori ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

IceCream re 03.06.2008. 05:56 #57008

broj poruka: 791
sa takvim simptomima sam se sreo kad su na ploci kondenzatori dotrajali i sistem sa digo tek kad su se isti razdrmali malo, posle dva do pet restarta (ovisno o temp. ambijenta) i posle je sve radilo normalno ali to je ploca od 4-5 godina starosti a mislim i da je napajanje bilo uzrok ostecenju istih. Posle zamene sve radi dan danas . Normalno to nebi imalo veze sa OS koji se dize.
probaj na default pa vidi sta se desava

a 500 Gb da preceslja HDD Regenerator trebace dva dana

peguar re 03.06.2008. 08:21 #57011

broj poruka: 332
Vrati na default BIOS pogotovu clock memorije, mada je moja sumnja najvise okrenuta prema procesoru, mozda i jesi dobro clockovao ali ipak vrati sve nazad dok je jos sve to ,daj boze, ispravno. Ne verujem da je hard ako nista drugo odnesi ga kod nekog pa vidi da li ce njemu da pali odmah ili iz 3.-4. puta.

peguar re re 03.06.2008. 08:23 #57012

broj poruka: 332
Pod uslovom da imate isti cipset naravno.

BataCele ... 03.06.2008. 08:45 #57013

broj poruka: 1532
Slican problem sa dual boot Linux Ubuntu/W XP resilo je samo brisanje svih particija i nova instalacija sistema (samo jednog, probao sam - oba rade normalno kada su sami).

Samo radi poredjenja: U mom slucaju je islo lepo `prepoznavanje` svih komponenti pri paljenju racunara, a kada bih pokusao da pokrenem W XP - desavalo se slicno kao tebi. Iz dana u dan bivalo je sve gore.

Reinstaliram oba sistema, rade neko vreme normalno, pa opet isto. Dakle, `Microsoft gremlini` u boot sektorima. Mislim da su to razbojnici namerno uradili.

Ne vredi to mojih zivaca, na drugi komp cu da stavim Linux, jednog dana.

ukimafija re 03.06.2008. 12:54 #57041

Koristim Vista Boot pro za dual boot, pre sam probao sa Easy BCD pa me je nesto zezalo, ovo je radilo sve ok puna 3 i po meseca.Jutros sam opet probao prvo XP i nije hteo, Vistu je digao i sad ovo kucam s nje,Nisam imao zivaca da eksperimentisem. Mislio sam da reinstaliram oba sistema,mada bi to moralo da saceka imam ispit 10og, samo mi jos fali da se bavim stalno kompom. Da li bi pomoglo da uradim reinstalaciju sistema, ili da mozda spojim particije pa ih opet podelim, drug mi rece da se hard mozda razmagnetisao, pa je mozda nesto u tom smislu?
Da li ako bih kupio drugi hard i izmestim sisteme na njega,da li bi to imalo ikakvog uticaja?Mada mi se sad ne daje 80e iako sam planirao to za neko vreme....Ali cisto da razmotrimo i tu mogucnost.
Mislio sam sad da mu cepim hdd regenerator pa da probam i to,mada za sad barem izgleda da nema bad sectora...

ukimafija re 03.06.2008. 13:05 #57043

Evo sad mi se Vista digla 3. put zaredom racunajuci ona 1 put kad sam pisao poruku pre ove. DA nije samo instalacija XP nesto zeznuta? Mada mi se desilo juce jednom de nije ni Vistu hteo da digne....

OCz re 03.06.2008. 14:37 #57063

broj poruka: 2900

Proveri memoriju, uzmi gold memory na disk, ili Memtest sa win-a ili cd-a ako imas, mada bolje GM.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs