Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Program files?
STRANA 1 OD 1
mirkomirko Program files? 30.05.2008. 13:28 T10079

status: user
broj poruka: 115
Pri instaliranju bilo koje igre i programa program files svih ti igara i programa Windows automatski prebaci na jedan folder koji je namenjen za to. E sad znam da pri instaliranju on meni da opciju da ja mogu promeniti folder gde ce to biti instalirano ali da se nebi mucio svaku put,ako neko zna da mi pokaze kako na Windowsu XP Profesional na mestim da instalacija ide u folder u koji ja hocu

hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 30.05.2008. 13:39 #56365

broj poruka: 12057

Postoji mugucnost da to uradish promenom adrese Program Files foldera u registry-u, medjutim to povlaci za sobom da ce win takodje traziti celokupan Program Files na tom drugom mestu (gde je Common Files recimo) i ode Win u majcinu.

Tako da ovo reshenje otpada, ostaje ti da kucash adresu gde zelish da ih smeshtash.

Ima i tezi nacin a to je zamena adrese Program Files fodera, reset kompa i onda muka: podignuti neki Windows Live ili neki OS koji kapira NTFS i iskopirati kompletan Program Files na drugo mesto ili particiju. Meni je to uspelo u Visti sa User folder-om. Rizik i posao nije mali, ako imash baackup (ili ga napravi), ako hocesh igraj se i probaj.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

MaliAbner Eh da kako da ne... 30.05.2008. 15:18 #56380

broj poruka: 7769
Imam ja jednog komsiju koji je bio umislio da ce mu sve ono sto instalira na D: particiju ostati prilikom reinstalacije sistema, he, he, he...

Ma zaboravi ne istaliras ti trista programa dnevno pa da ti je mrsko da sam odredis direktorijum za instalaciju programa igre ili cega vec.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

lllo 30.05.2008. 15:19 #56381

broj poruka: 319

U registry editoru pronadjes

HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - Microsoft - Windows - CurrentVersion - ProgramFilesDir

desnim klikom - `Modify`,pa u polju `Value data`,umjesto postojece,uneses zeljenu lokaciju (npr. C:mirkomirko).

Ne vjerujem da ces imati ozbiljnijih problema,ali ako se dogode,vrati Program Files kao default lokaciju.Moze se desiti da prilikom sledeceg podizanja OS-a programi `izgube` svoje ikone ili prijavljuju kao maticnu lokaciju C:mirkomirko,ali dovoljno ce biti da ih pokrenes i vratice se u normalno stanje.Ili ce neki (Microsoft) programi iz Program Files foldera prividno migrirati u novi folder,ali to nece uticati na njihov rad - meni su npr. IE i WMP normalno radili,bez obzira na (prazne) `foldere` na novoj lokaciji.

rasha44 Mnogo hoces 30.05.2008. 17:04 #56404

broj poruka: 1492
Sve modifikacije default programskih foldera mogu samo da ti zeznu sistem, kao sto ti je vec receno. Moras da se strpis i rucno ubacujes gde ces da instaliras programe.

Mnogi programi, u koji god folder da ih instaliras, po defaultu ubacuju tzv. `Shared files` u C:>Program Files>Common Files.
Ako imas dve ili vise particija, otvori na D: particiji folder Program files. Onda ti ostaje samo da zamenis jedno slovo C u D.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Ognjeni Re: Eh da kako da ne... 03.06.2008. 15:24 #57079

broj poruka: 4521
Kao sto maliabner rece stvarno ne vidim neku potrebu za tim, ne istaliras ti dnevno 500 programa pa da ti je tesko...lepo izaberes u toku instalacije i eto...

Ajd uzdravlje :)

:: Imam ja jednog komsiju koji je bio umislio da ce mu sve ono sto instalira na D: particiju ostati prilikom reinstalacije sistema, he, he, he...
::
:: Ma zaboravi ne istaliras ti trista programa dnevno pa da ti je mrsko da sam odredis direktorijum za instalaciju programa igre ili cega vec.
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs