Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
FIREWALLS
STRANA 1 OD 1
rasha44 FIREWALLS 17.04.2008. 22:57 T9341

status: user
broj poruka: 1492
Posatvljam ovu temu ovde, jer sam primetio da se prikacene teme, posle prvog talasa, polako gase.

Vecina sajtova koji se bave testiranjem Firewall-ova najcesce uzima kao `poslednji` dokaz svoje pravilne ocene ono sto je o doticnom softveru objavio na svom sajtu David Matousec, odnosno njegova grupa za istrazivanje sigurnosnih propusta i softvera za zastitu. U poslednjih nekoliko nedelja oni su testirali gomilu Firewall programa i objavili listu sa iscrpnim objasnjenima o rezultatima testova. Sve to mozete pronaci ovde:

http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/results.php

Prva dva mesta, sa nivoom zastite od 100%, zauzeli su Comodo Firewall i Online Armor Personal Firewall. Ova dva programa je najvise je ocenio i Scot Finnie na sajtu Computer World.

Za one koje mrzi da proveravaju rezultate testova, informacija da je Eset Smart Security prosao samo 1, od 10+ testova, sa samo 5% zastite.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 17.04.2008. 23:03 #51334

broj poruka: 12057

Eset Smart Security je rubbish !

Samo nod32 od ESET-a, bar za sada.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

doca80 Joj Rasho 17.04.2008. 23:07 #51335

broj poruka: 3053

Sad si me ubio u pojam. Zar je moguce da je toliko hvaljeni ESS jedno obicno sr.nje? 5 % zastite!!!!!!!! Eeeee,gde je sad Machine da procita ovo!!!!!!!! On ga je toooliko hvalio......

Equinoxe Re: 17.04.2008. 23:09 #51336

Pravio mi je probleme sa torrentima i p2p-om, i taman ga namestim, kad ono resetuješ on se ponovo upali....Comodo i ćao.

doca80 I meni je 17.04.2008. 23:13 #51337

broj poruka: 3053

blokirao torrente,ali sam mislio neka blokira,ako je to cena bezbednosti,jer je najbolji,neka blokira. A sad kontam da je ESS truba. Comodo i vozi bato.

Equinoxe Re: 17.04.2008. 23:16 #51338

Ma dašta !

rasha44 Re: Joj Rasho 17.04.2008. 23:18 #51339

Ja sa ESS nisam bio zadovoljan od pocetka. Ipak, cekao sam sta ce da kaze S. Finnie. On je nedavno izdvojio samo ova dva prva kao najbolje opcije. Ja sam zadrzao samo NOD32 AV, a i dalje koristim staru verziju ZoneAlarm Pro 5.5.094. Novije verzije su mnogo iskomplikovali. Ako me slucajno bude zeznuo, prelazim na Comodo ili Online Armor.

Nightbird

::
:: Sad si me ubio u pojam. Zar je moguce da je toliko hvaljeni ESS jedno obicno sr.nje? 5 % zastite!!!!!!!! Eeeee,gde je sad Machine da procita ovo!!!!!!!! On ga je toooliko hvalio.....
Equinoxe Re: 17.04.2008. 23:26 #51341

I off topic, Rašo, ona podloga je strava...

rasha44 Re: Re: 17.04.2008. 23:37 #51344

Bas mi je drago.
Ti se ovako spremas za subotu?! Ma nema veze, samo dva komada. To je PD
Nightbird

:: I off topic, Rašo, ona podloga je strava..
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
Equinoxe Re: 17.04.2008. 23:41 #51346

Iščašio sa mozak sa glupostima, dosta je bilo za danas.

markopvict moje misljenje 18.04.2008. 00:58 #51360

broj poruka: 4515
je da Firewall nema smisla koristiti u privatne svrhe(prosechan korisnik).... ako je posao u pitanju u redu....! Ja do skoro nisam koristio antivirus! Isao sam samo na proverene sajtove itd... ulazile su mi neke gluposti....ali je win trajao od prilike pola godine... pre par meseci sam instalirao mladjem bratu od strica ESET NOD32 (pre toga je padala reinstalacija na mesec dana, mali je redovno kliktao na banere tipa imas 99999 unread messages, and wait 5 min!) i od tada ga i ja koristim i prezadovoljan sam zastitom. Mislim da crv ne moz da mi nanese neku stetu i kad uleti.... unisti po neki *exe fajl :)
Tema je na mestu....ja sam samo malo skrenuo!

pozz

Eagle 8500GT = zlo

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Koji Comodo... 18.04.2008. 09:48 #51388

broj poruka: 7769
@rasha44
@bax2003
Prethodna verzija je bila strava dobra i lagana ali ova nova je baba roga ona i sebe zajebava a kamo li nas obicne korisnike. Svako malo me nesto zapitkivala i koji god moda rada da sam ukljucio non stop je iskako neki upozoravajuci prozor i pitao me za sve i svasta, zakucam mu da Opera moze da radi sta joj volja a on i dalje zapitkuje, email takodje, AutoCAD ej bre pa sa njim nikad nisam imao problema ali opet nesto zapitkuje.

Tako da je na kraju zavrsio tamo gde mu je mesto u recycle bin a zatim je poslat u slivnik IT-a.

Ali je zato prethodna verzija radila ko pravi Komodo Zmaj, mala instalacija oko 4mb neprimetna ali prisutna odradjuje sve sto joj je naredjeno.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

misa I moje misljenje 18.04.2008. 10:38 #51399

status: admin
broj poruka: 876
::@markopvic
:: je da Firewall nema smisla koristiti u privatne svrhe(prosechan korisnik).... ako je posao u pitanju u redu....

Nije bitno da li je prosečan korisnik ili napredniji. Firewall je važniji od antivirusnih programa a, svako mora da ima instaliran isti ukoliko ima Internet 24 sata. Moja preporuka je Comodo kao što sam u nekim ranijim temama govorio. Antivirusni program je takođe neophodan radi provere sadržaja fajlova koji su skinuti sa net-a a, moja preporuka je NOD32. Ukoliko tražite besplatnu alternativu, mogu da preporučim AntiVir Personal kojeg koristim već prilično dugo a, veoma lepo radi i ne zauzima mnogo resursa i sto je najbitnije ne usporava bitno rad racunara kada je ukljucen monitor za proveru fajlova.

Toliko od mene,

pozdrav....
lllo Re: Koji Comodo... 18.04.2008. 14:32 #51416

broj poruka: 319

:: @rasha4
:: @bax200
:: Prethodna verzija je bila strava dobra i lagana ali ova nova je baba roga ona i sebe zajebava a kamo li nas obicne korisnike. Svako malo me nesto zapitkivala i koji god moda rada da sam ukljucio non stop je iskako neki upozoravajuci prozor i pitao me za sve i svasta, zakucam mu da Opera moze da radi sta joj volja a on i dalje zapitkuje, email takodje, AutoCAD ej bre pa sa njim nikad nisam imao problema ali opet nesto zapitkuje
:: Tako da je na kraju zavrsio tamo gde mu je mesto u recycle bin a zatim je poslat u slivnik IT-a
:: Ali je zato prethodna verzija radila ko pravi Komodo Zmaj, mala instalacija oko 4mb neprimetna ali prisutna odradjuje sve sto joj je naredjeno
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!

Slazem se.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs