Sta znaci to `definitivno unistava` hdd? Mislim da ne postoji takav (ako mislis na fizicko unistavanje) virus ali recimo da je najblizi tome bio CIH virus... Davno beshe. Siguran sam da ima i novijih koji se igraju sa MBR ali nisam cuo/video nista na tu temu bas dugo. Destruktivna tema bre... Sta ce ti tako nesto?
CIH grupacije virusa sa Taiwana su brisale celokupni sadrzaj CMOS chipa (BIOS, firmware) i tako skoro nepovratno unistile plocu (u najgorem slucaju je potrebna lemilica/SMD duvaljka i (E)EPROM programator).MBR je bio samo `bridge-step` za njega. Zato su ploce opremane integrisanim resenjem za detekciju MBR i BIOS virusa a na chipset-ovima ploca je 1999-2001 stajala nalepnica `Warning: CIH virus warranty` ili sl. MBR virusi su u odnosu na ovo bili bezazleni ali se u to vreme rekto ko usudjivao da ceprka po BIOSu, fdisku...najpoznatiji HDD eater je bio Mikelandjelo virus
- R a v e n L o r d -
:: Sta znaci to `definitivno unistava` hdd :: Mislim da ne postoji takav (ako mislis na fizicko unistavanje) virus ali recimo da je najblizi tome bio CIH virus... Davno beshe :: Siguran sam da ima i novijih koji se igraju sa MBR ali nisam cuo/video nista na tu temu bas dugo :: Destruktivna tema bre... Sta ce ti tako nesto :: :: :: :: koji virus definitivno unistava hdd ?
ISPRAVKA/DOPUNA skroz na mestu! =) Zaboravio sam na Mikelandjela...
:: CIH grupacije virusa sa Taiwana su brisale celokupni sadrzaj CMOS chipa (BIOS, firmware) i tako skoro nepovratno unistile plocu (u najgorem slucaju je potrebna lemilica/SMD duvaljka i (E)EPROM programator).MBR je bio samo `bridge-step` za njega. Zato su ploce opremane integrisanim resenjem za detekciju MBR i BIOS virusa a na chipset-ovima ploca je 1999-2001 stajala nalepnica `Warning: CIH virus warranty` ili sl. MBR virusi su u odnosu na ovo bili bezazleni ali se u to vreme rekto ko usudjivao da ceprka po BIOSu, fdisku...najpoznatiji HDD eater je bio Mikelandjelo viru :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: Sta znaci to `definitivno unistava` hdd :: :: Mislim da ne postoji takav (ako mislis na fizicko unistavanje) virus ali recimo da je najblizi tome bio CIH virus... Davno beshe :: :: Siguran sam da ima i novijih koji se igraju sa MBR ali nisam cuo/video nista na tu temu bas dugo :: :: Destruktivna tema bre... Sta ce ti tako nesto :: :: :: :: :: :: :: koji virus definitivno unistava hdd ?
Ma jok, ISPRAVKA je bila u smislu da se nadovezujem na tvoj text (tj. ono DOPUNA) a ne u smislu negacije :-)
- R a v e n L o r d -
:: ISPRAVKA/DOPUNA skroz na mestu! = :: Zaboravio sam na Mikelandjela.. :: :: :: :: CIH grupacije virusa sa Taiwana su brisale celokupni sadrzaj CMOS chipa (BIOS, firmware) i tako skoro nepovratno unistile plocu (u najgorem slucaju je potrebna lemilica/SMD duvaljka i (E)EPROM programator).MBR je bio samo `bridge-step` za njega. Zato su ploce opremane integrisanim resenjem za detekciju MBR i BIOS virusa a na chipset-ovima ploca je 1999-2001 stajala nalepnica `Warning: CIH virus warranty` ili sl. MBR virusi su u odnosu na ovo bili bezazleni ali se u to vreme rekto ko usudjivao da ceprka po BIOSu, fdisku...najpoznatiji HDD eater je bio Mikelandjelo viru :: :: :: :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: :: :: Sta znaci to `definitivno unistava` hdd :: :: :: Mislim da ne postoji takav (ako mislis na fizicko unistavanje) virus ali recimo da je najblizi tome bio CIH virus... Davno beshe :: :: :: Siguran sam da ima i novijih koji se igraju sa MBR ali nisam cuo/video nista na tu temu bas dugo :: :: :: Destruktivna tema bre... Sta ce ti tako nesto :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: koji virus definitivno unistava hdd ?
Prvi put cujem za to! Mada mislim da su to gluposti! Jos mi za 10 god virus nikad nista nije lose uradio, mada plasiti ljude sa virusima odlicno prodaje antiviruse. Po meni su mnogo veca opasnos Spyware koji kradu podatci od korisnika (citaj brojevi kartica).
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Eh davno bese, prvi slucaj sam imao na ploci Soyo 5XB5 na kojoj je bio s***an bios, resenje je bilo ISA graficka (PCI graficka se ne inicijalizuje u tom slucaju a ni kasnije AGP) i butabilna disketa sa fles programom i bios fajlom. Ili jos lakse butabilna disketa sa istim stvarima i Autoexec.bat koji operaciju startuje sam (u ovom slucaju nije potrebna ISA graficka ali se operacija odvija na nevidjeno). Plocu i dan danas cuvam sa PI-200MMX i potpuno je operativna. Cisto kao uspomena. A za viruse koji fizicki unistavaju HDD ni ja nisam cuo za svojih 28 godina druzenja sa racunarima (od 1979 - TRS 80 Level II), zato ne beri brigu, a za unistavanje podataka kako delimicno ili skroz ostecivanjem MBR to vec postoji ali to se da resiti...
Probaj cekicem ili da ti ` slucajno ` ispadne sa 12 sprata. :)
ps Gledao sam negde, valjda Brainiac, ispustili su komp sa visine od 10ak m, ukljucili ga i radio je. Onda je dosao na red Mac, on nije bio toliko otporan.
Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.