Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
dosadni virus zvani `polip`
STRANA 1 OD 1
drzacomp dosadni virus zvani `polip` 06.12.2007. 00:16 T6857

status: user
broj poruka: 359
da li neko zna kako da TRAJNO ubijem gorepomenuti virus sa kompa?
pratio sam sve procedure (skenirao, koristio `stingera` itd.) i caka je da je komp neki put `cist` a drugi put se virus pojavi iznebuha.
virus se implementira u .exe fajle (sto me cini srecnim jer fajle meni bitne nisu te ekstenzije) i jako je dosadan. Trenutno se preselio na drugu particiju i tamo mi drnda neke instalacione fajle (koje cu po svoj prilici opet skidati sa neta).
Ovo nisam resio jer komp uglavnom radi ok, ponekad se zablentavi a mrzi me da dizem sistem opet.
Hvala na savetima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NDSystem Resenje... 06.12.2007. 00:53 #35075

broj poruka: 209

Mislim da ti je jedino resenje da skeniras sve drajvove i particije is SAFE MOD-a.
Jedino tako mozes da ga isteras napolje za uvek.

Probaj i javi jesi li uspeo.

Pozdrav

Dušan Nastić
Beograd,

drzacomp ha, znam za caku... 06.12.2007. 01:01 #35076

Naravno da sam probao, jos onda kad sam se zabrinuo zato nece da mi radi komp. Mrka kapa. Ali vremenom naucis da zivis sa virusima na kompu :)
Ma dosadan je ko proliv! Cini mi se da cuci u tim .exe fajlama i ceka svoj trenutak.

NDSystem A USB Flash? 06.12.2007. 01:29 #35084

Da ti se kojim slucajem taj virus ne nalazi i na nekom USB flash drajvu koji koristis, pa njega ne skeniras i onda se on opet uvuce nazad na mala USB 2.0 vrata?:)

Mozda ostaje negde neki registry kljuc, pa se ponovo vraca. Ko zna. Probaj sa SupeAntiSpyware programom. Nije besplatan ali je zaista ok. Meni je svojevremeno resio jedan slican problem, mozda i kod tebe upali.

Dušan Nastić
Beograd,

drzacomp ma jok 06.12.2007. 01:38 #35085

ne, ne... uz svo uvazavanje, nisam toliko nevest sa kompovima. Mislio sam ako je neko imao iskustva bas sa tim virusom pa da moze da me spasi reinstalacije sistema.
Ali svakako cenim tvoj trud. Hvala.
NDSystem Nema na cemu. 06.12.2007. 01:43 #35086

Ako se setis, napisi ovde da li si resio, i kako ukoliko resis. Naravno bez rusenja sistema.
Cisto da imam u bazi podataka ako mi zatreba:)

Pozdrav

Dušan Nastić
Beograd,

drzacomp hocu 06.12.2007. 01:47 #35087

ali ce skoro sigurno morati da padne sistem. Ono sto sam progooglao mi govori da je bas nezgodan, ali je utesno to sto napada samo .exe fajle a buduci da je vecina onoga sto je nama bitno neke druge extenzije onda i nije toliko strasno. Podaci su za svaki slucaj backupovani (izvini sto ti stajem na zulj :))
drnd je u tome sto komp kao radi, a bas kad ti treba onda zeza, po marfijevom zakonu
pozz
NDSystem Re: hocu 06.12.2007. 02:12 #35091

Dušan Nastić
Beograd,

:: ali ce skoro sigurno morati da padne sistem. Ono sto sam progooglao mi govori da je bas nezgodan, ali je utesno to sto napada samo .exe fajle a buduci da je vecina onoga sto je nama bitno neke druge extenzije onda i nije toliko strasno. Podaci su za svaki slucaj backupovani (izvini sto ti stajem na zulj :)
:: drnd je u tome sto komp kao radi, a bas kad ti treba onda zeza, po marfijevom zakon
:: poz

A zezas, zezas, a?:))) Ma taj zulj nije moj, na svu srecu. Ja sve svoje bitne podatke bekapujem na tri harda, kako nebih dopao u ruke... da ne spominjem cije:)
imarkovic .. 06.12.2007. 08:15 #35096

broj poruka: 18996
instaliraj nod32 verziju 3...
DuskoPA Probaj 06.12.2007. 08:18 #35101

broj poruka: 73

na Krstarici. Forum-računari-zaštita. Tamo operiše tip čiji je nick DrBora, koji u 99% slučajeva rešava ljudima ovakve probleme. Mislim da će rešiti i tvoj problem.

Pozdrav,
Dule.

misa McAfee... 06.12.2007. 09:27 #35104

status: admin
broj poruka: 876

je uvek imao odličnu enciklopediju virusa (šta radi, koiko je opasan, kako se uklanja....)

Za virus polip je sledeća adresa:

http://vil.nai.com/vil/content/v_139296.htm

a njihov alat koji je specijalno napravljen za taj virus:

http://vil.nai.com/vil/stinger/polipstinger.asp

Ostaje samo da probaš pa javi za rezultat.

Pozdrav...
MaliAbner Win32:Polip 06.12.2007. 10:46 #35110

broj poruka: 7769
AVAST
Win32:Polip
Win32:Polip is memory resident polymorphic virus.
Win32:Polip spreads via Gnutella P2P networks. It makes a copy of itself in memory when an infected file is started. This resident part intercepts some API functions of the operating system and when these functions are called, new files get infected. It infects .EXE and .SCR files in Program Files and Windows System folders and also files in shared P2P folders.
Virus infects the files by writing its code to several places of the file. The virus also terminates processes of some antivirus and security programs, compromising the security of the system.
The virus works under Windows 98, ME, NT, 2000, XP and Server 2003 systems.
avast! with VPS file dated on or after 25th April 2006 is able to detect this worm.

predlozena resenja:
ftp://download.trendmicro.com/products/pattern/spyware/fixtool/fix_polip-a.zip

http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2006-042309-1842-99&tabid=3

http://www.bitdefender.com/site/Download/downloadRemovalTool/590/

http://www.ca.com/us/securityadvisor/virusinfo/virus.aspx?id=53738

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

electron ne moj da te mrzi... 06.12.2007. 12:52 #35125

broj poruka: 74

...digni sistem ponovo...to ti je najbolje resenja...sta..pa sistem XP nabacis za oko 15 minuta...a ostale programe .. usput...po potrebi...imas norton ghost 2003 recimo..pa mozes da kloniras za cas kad se nesto zezne...to ne traje duze od par minuta za recimo pun HDD od 10-15 GB...Pozdrav !!!
drzacomp heh 06.12.2007. 15:28 #35133

@DuskoPA: forum na krstarici trenutno ne radi (al` sam baksuz) ali sam misljenja da ce verovatno sve ispocetka, hvala :)
@misa: eh, furam ja McAfee total protection 2007 sa kojim sam jako zadovoljan i naravno da sam odmah otisao da pokupim njihovog `stingera`, ali mrka kapa. Hvala :)
@MaliAbner: to sam procitiao jos pre mesec dana kao sto sam i probao doticne `stingere` za ciscenje od specificnog virusa (ne samo od mcafee, vec i ove koje si naveo i jos neki) ali opet, hvala :)
@electron: Cestitamo! Vas odgovor je tacan! Osvojili ste besplatnu reinstalaciju sistema. Elem, znam sve sto si napisao ali problem je sto instalacija kod mene traje malo duze (zbog preinstaliranog softwarea, plus onaj koji meni treba, pa podesavanja sistema, cad, graphic i ostalih programa...), ali opet, hvala :)

Izgleda da nema leka. Virus se nekako nakacio tako sto je bila aktivirana neka .exe fajla (koja ga je ocigledno sadrzala) i od onda je kurcslus. Kao sto rekoh - caka je da kompjuter radi, ali ponekad, samo ponekad... poludi i onda moras da koristis ovog stingera koji ce opet privremeno da resi stvar. Imam XP MCE 2005 na Toshiba Satellitu i McAfee total protection 2007 (koji preporucujem) ali ce sve to morati ispocetka...
Hvala ljudi na trudu! Pozz

...bio jednom jedan post...
47357 Moje postovanje svima i nadam se da ce ovo svima pomoci 06.12.2007. 15:44 #35134

broj poruka: 1
http://download.bitdefender.com/rescue_cd/
(skinuti i narezati na cd iso fajl koji je knoppix distribucija u koju je spakovan i vise nego solidan bitdefender antivirus rumunske kompanije softwin: posto je to live cd, samo se ubaci u drajv, bootje se automatski, ako je u BIOS podesen boot from cd pre nego boot from HDD, ostaviti interenet ukljucen u kompjuteru tokom bootovanja jer ce pokusati da preuzme... kako da kazem.... zakrpe umesto update i potom skenirajte hdd, nema veze koja je fajl format, sve ce automatski da odradi - ne znam nista da radim u linuxu, a ovo koristim jer je vrlo jednostavno i user-friendly. Naravno, cd mora da ostane u drajvu svo vreme, jer koristi sistemski ram kao `privremeni hard disk` to jest nista ne pise po vasem fiszickom hard disku, osim sto brise ono sto vi zelite, to jest sto je nadjeno kao virus)

http://safety.aol.com/isc/BasicSecurity/ (besplatni mc`afee antivirus, antispyware i firewall sve u jednom, trazi registraciju, googlajte neki telefon i zip code istog regiona za SAD radi uspesne registracije)

Pisko bez windows-a 06.12.2007. 21:52 #35156

broj poruka: 6645
Ovaj zadnji odgovor je suština i mog odgovora, jedino što nije neophodan linux (da ne bi linuxaši to dizali u nebo).
Tvoj virus je nemoguće uništiti dok je windows aktivan, pa čak i u safe-modu, jer koristi baš exe fajlove i to tako da sam windows ne dozvoljava da se isti menjaju (dezinfikuju) + rezidentno čučanje u memoriji.
Isključi system restore na svim particijama.
Podigni nešto live: ili taj linux live cd, ili, ono što windows korisnici ipak više vole: hiren`s boot cd, sa svežim av definicijama, i, preskeniraj svoj disk. Kada OS nije aktivan, svi fajlovi, pa i exe fajlovi, su samo obična gomila kod-a i podataka kojima se pristupa - ako nema usput i neke kriptografske i security začkoljice da se ne pristupi fajlu.... (nešto kao duplo zipovanje - rar-ovanje uz lozinku na unutrašnjoj arhivi).
Reinstalacija je bedan osećaj. I lako prelazi u naviku.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs