Da li gomila antivirusnih kompanija koji su vlasnici Kinezi postaje u stvari jedna firma ?
STRANA 1 OD 1
operator
Da li gomila antivirusnih kompanija koji su vlasnici Kinezi postaje u stvari jedna firma ?
07.05.2018. 11:34
T65868
status: user broj poruka: 4262
Danas sam na zahtjev jedne mušterije, skinuo za 5 računara 5 različitih antivirusa: -Avast, AVG, BitFence, Baidu i Condo. Na moje zaprepaštenje, u pitanju je ista jezgra, kao i kod Google Chrome derivata pretraživača. Moje pitanje je da li osim 6 antivirusnih jezgara, postoji još neko ? Znači: -Avast-ovo, ESET-ovo, Viper-ovo, Kaspersky, BitDefender-ovo i Malwarebytes-ovo !? Svi ostali koje sam probao, potpadaju pod jednu od grupa jezgara, tj. osnova im je ista, samo nakalemite sve ostalo i to je to. Isto kao i kod pretraživača. Imate Blink, Trident, Webkit, Gecko, Goanna i EdgeHTML(Servo i Azra u eksperimentalnoj fazi).
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
jedini siguran je onaj koji nikad nije bio na net-u, a sve veci broj uredjaja mi nikad nije ni omirisao net nit ce samo zesce redukovanim je dozvoljeno
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
:) tacno, jedino PC-cillin i dalje postoji, to je bio i ostao japanski TrendMicro.
Thunderbyte i F-Prot iz ere DOS/W95 su bili legende
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: Norton-djubreta :: Nekad behu PC-cillin, F-prot i Thunderbyte... Virusi nisu sto su bili, pa ni antivirusi to vise nisu. :: :: ::
Nigde se ne spominje da Norton i McAfee imaju isti engine a kada uporedis detaljne rezultate ucinkovitosti antivirusa možeš da primetiš da antivirusni softver koji deli isti engine ima potpuno istu detekciju i takođe identičan false positive. Kod nortona i mcafee softvera, ne da se razlikuje nego nema veze jedno sa drugim, npr. softver iz 2018, Norton 90 false positives dok McAfee 9, itd. Ja mogu da prilozim validne rezultate. Ne znam koja su tvoja saznanja ali BiH voleo da vidim neki dokaz ili mišljenje kad već tvrdis...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.