Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
nod32
STRANA 1 OD 1
doca80 nod32 31.10.2007. 15:48 T6281

status: user
broj poruka: 3053

Nedavno sam nabavio NOD32 i imao sam prilike da se uverim zasto ga svi toliko hvale! Drugu je pao sistem na kompu i posumnjao je na virus,jer nije imao nikakvu zastitu!!!!!Prikopcam njegov hdd kao slave na moj komp i uradim scan,i NOD nadje 1890 virusa crva trojanaca i ostale gamadi.Odusevilo me je sto ih je SVE ocistio(obrisao),i posle instalacije novog windowsa sve radi perfekt sa vecinom sacuvanih podataka.Problem je sto mi NOD vazi samo 30 dana,a 30-i dan se blizi.Nabavio sam username i password ali u NOD-u ne vidim opciju za ukucavanje istih. npr kod nekih programa imas opciju register, kliknes je,ukucas serial,potvrdis i to je to.Sta treba da uradim da krekujem NOD?Posto ove nedelje dobijam ADSL 1mb,koji firewall mi preporucujete u kombinaciji sa NOD-om?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
smhardyu a sta bi sa legalizacijom software-a? :) 31.10.2007. 16:07 #31746

broj poruka: 104
Salim se,taj usename i password sto imas zaboravi,ubrzo ce biti blokiran,ako vec nije...
Pokusaj da potrazis nod 32 fix v 2.2,kucaj u google,mozda ti se i posreci...
A firewall,e tu ce sada biti diskusije,svako ima svoj omiljeni,ja ti preporucujem Look`N`Stop.

BR
2m4Y ...malo pomoci! 31.10.2007. 16:14 #31748

broj poruka: 2352
http://files-upload.com/files/591248/NOD32.FiX.v2.2-nsane.exe

Evo ti taj fix, problem je sto link vazi 14 dana, pa pozuri!

Pozdrav...
alexi Hehe, piraterije li.... 31.10.2007. 16:15 #31750

broj poruka: 677
Za nod imam neki patch, koji posle instalacije zalepis i nema registracije, niti billo cega, ne znam tacno koliko je velik, niti odakle mi (dobio sam ga sa instalacijom NODa), ali uz pomoc njega nema nikakve registracije....
Sta ces, Srbija..... A nema lose..... :)

VMARC Re: Hehe, piraterije li.... 31.10.2007. 16:27 #31753

broj poruka: 9420

:: Za nod imam neki patch, koji posle instalacije zalepis i nema registracije, niti billo cega, ne znam tacno koliko je velik, niti odakle mi (dobio sam ga sa instalacijom NODa), ali uz pomoc njega nema nikakve registracije...
:: Sta ces, Srbija..... A nema lose..... :
::

Imam ga i ja (ako je to onaj sa 4 jing-janga :) ). Pazi samo da ti ga NOD ne pronadje anzipovanog, obrisace ti onaj prvi, jer ga tretira kao trojanca :) Dok je zipovan, ne provaljuje ga uopste.
rasha44 Re: nod32 31.10.2007. 16:28 #31754

broj poruka: 1492
Nodovci su provalili fix, fikseri su provalili `provalu`. Ako imas bilo koju verziju 2.70.xx,
skini fix sa linka koji ti je dao 2m4Y, a ovo ti je uputstvo sta da radis.
1. Install NOD32 (restart)
2. Disable AMON
3. Install nsane fix.
4. Go to the installation folder of NOD32, usually C:\Program Files\Eset, you will see nod32fix.reg (It`s a registry entry for NOD32).
- Click nod32fix.reg. It will ask you whether you wanna add the entry, just click on yes then click on OK.
5. Now you’ve to exclude two files: NOD32.FiX.v2.2-nsane.exe (ili samo NOD32.FiX.v2,2-zavisi koju verziju imas) & nod32fix.reg. You can do so by going to AMON > Setup > Exclusions > Add > File.
6. After excluding the files, enable AMON again.
7. Finally retart your PC.
Posti si ga vec instalirao, uradi sve od tacke 2-7.
Pozdrav
Nightbird

doca80 re 31.10.2007. 16:40 #31757

Verzija NOD-a je 2.7.Pokusacu sa fix-om sto ja dao 2m4Y! ALi dosta primamljivo zvuci i ono patch i nema vise nikakve registracije!Da li postoji sansa da nekako dobijem taj patch ako ne upali ovo sa fix-om(deluje mi dosta komplikovano)?I mozda jos neka preporuka za firewall?

2m4Y Re: 31.10.2007. 16:52 #31758

...laksi nacin, ovako ja radim i radi besprekorno!

1. Instaliram Nod32 2.70.xx
2. Kad trazi Restart ja kazem `later`
3. Instaliram Nod32 Fix32 nsane
4. I sad restartujem masinu

...kao sto sam rekao, radi bez problema, pozdrav...
MACHINE AV+FW 31.10.2007. 16:54 #31760

broj poruka: 5704
Taj fix. 2.2 u zavisnosti od toga koja je baza i ver. NOD32 se moze desiti da ne radi, onda probaj u SafeMode. Dakle, treba znati patchovati, kao sto rece VMARC. Moja je preporuka Eset Smart Security, to ti je NOD32 sa firewallom, njihova objedinjenja varijatna a sukoro izalzi final sada je RC2

- R a v e n L o r d -

doca80 re 31.10.2007. 17:10 #31762

2m4Y ovo deluje jednostavnije od Rashinog nacina pa cu tako uraditi,a Rashi hvala u svakom slucaju.I jos nesto-posto je NOD nasao oko 400 sumnjivih fajlova za koje je smatrao da su virusi ja ih nisam poslao ESET-u kako mi je ponudio posle ciscenja i sada mi se non stop pojavljuje u desnom uglu monitora Submision of suspicious files cim se konektujem na net(dial up)! kako to da iskljucim(a da resenje nije da posaljem to sto trazi)?

GajanVlad Re: Re: 31.10.2007. 18:07 #31764

broj poruka: 13

:: ...laksi nacin, ovako ja radim i radi besprekorno
:: 1. Instaliram Nod32 2.70.x
:: 2. Kad trazi Restart ja kazem `later
:: 3. Instaliram Nod32 Fix32 nsane i kazem `later

odes u program files, zatim u folder ESET, i nadjes registry file, ne znam tacno ime(fajl sa plavim kockama na ikonici)
pokrenes ga kazes YES, pa OK i tek onda RESETUJES komp.
POZZZ
Pisko Karakter 31.10.2007. 18:52 #31770

broj poruka: 6645
Vidi, sad, ako si karakter, ali i ako imaš pameti malo više nego sasvim dovoljno za svaki dan, hajde instaliraj AVG Free verziju, i skini sasvim legalno update za program.... i preskeniraj taj već od Nod-a preskeniran kompjuter, i javi nam šta se desilo. Verujem, sasvim duboko, da ćeš biti neugodno iznenađen. Ista je situacija i sa KAV-om, koji je SASVIM LEGALAN korišćen i redovno ažuriran.... (ona fora sa besplatnim mesečnim ključevima za čitaoce Digital+znak čuđenja), pa kad je ubačen AVG, a ono međutim... ali da ga ne reklamiram.
Pre pokretanja i instalacije AVG-a, molim te, isključi ili disable-uj nod32, kao i za vreme skeniranja avg-a, u stvari, nikad nemoj istovremeno pokretati oba, tako, kad ti avg završi posao, jednostavno ga skini ako mu ne veruješ pa proceduru ponovi za mesec-dva, sasvim besplatno, od viška sigurnosti glava ne boli. A do tada koristi bar taj nod32.... ali, ljudi, nije bez veze što se patch-crack za nod prijavljuje kao trojanac.... verujte... evo, taj isti avg mi je tek nakon 5-6 godina boravka na računaru (nije se doduše koristio svo to vreme, ali, stoji iskopiran sa mašine na mašinu godinama) za dva crack-a već starih programa, provalio da su trojanci.... avp i nod su bili i otišli u istoriju a nisu našli ništa.... ne verujte jednom programu.
doca80 re 31.10.2007. 19:18 #31781

Hahaha!Da covek ne poveruje!Skinuo sam fix,reinstaliao nod,restartovao masinu,pa ponovo instalirao nod,i kad sam pokusao da instaliram fix na ekranu je ispisalo THE FILE IS CORRUPTED!!!!odmah nakon toga sam se neprijatno iznenadio kad sam pokusao da se konektujem na net(na dial up-u sam) jer sam shvatio da mi je konekcija totalno sje...a!modem pusta neke cudne zvuke i ne mogu uopste da se konektujem.Sva sreca pa imam drugi komp odakle sam se konektovao da bi napisao ovo! Sta sad da radim?Dajte neki predlog !

vampirbg ... 31.10.2007. 19:57 #31790

broj poruka: 711
Najbitniji je redosled operacija...

1) Instaliras NOD32
2) Ne restartujes na karju instalacije i ne pokreces NOD32
3) Instaliras Fix
4) Restartujes

Ako pogresis kod koraka 2 `dzaba si krecio`... U tvom slucaju, prvo uninstaliraj NOD32, ocisti sve vezano za njega sa HDD i registry baze, restartuj komp pa onda korak po korak :)
doca80 re 31.10.2007. 20:29 #31795

tako sam i uradio. mislim da je fajl koji sam skinuo napravio problem.

Ognjeni ... 31.10.2007. 21:01 #31798

broj poruka: 4518

AHA, SAD SAM VAS UFATIO :), pirati jedni :),svi sa foruma se javise odmah za pomoc hehe ima li ko bre ovde legalan nod32 (cisto onako informativno jer sam i ja medju onim prvima :)

ajd uzdravlje :)
2m4Y Re: ...ipak Nod32! 01.11.2007. 10:14 #31847

...sto se tice Kasperskog i AVG-a, samo cu dodati, probao sam na par masina, posto radim u vecoj firmi, koja ima extra mrezu, rezultat je sledeci, posto instaliram Nod32, on mi nadje jedno 50 pa nadalje virusa koje je propustio AVG, a i Kasperski mu je blizu, ...ako ti treba extra brz antivirusni program, koji ne opterecuje sistem skoro uopste, a zelis da ti racunar bude poprilicno siguran, ...moj izbor Nod32, i prati korake za instalaciju!
I jos nesto, prilikom instalacije, slobodno ukljuci njegove dodatke, ThreadSensitive i ima jos jedna opcija, sad ne mogu da se setim, u svakom slucaju, prva liga!
Pozdrav...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs