pokupio sam neki virus, pri podizanju wina javlja mi da hdd ima gresku a explorer mi ne vidi fajlove sa npr dvda.virus je promakao nortonu.ne fomatira mi se hdd sta da se radi|? pozdrav fetus
Kao prvo ne mora da znaci da je virus... Ako je virus trebace ti i znanja i pomalo srece. Nabavi hirens boot cd... http://www.hiren.info/ je home page od hiren-a,za download se snadji.Narezi negde pa prvo probaj iz windowsa sta moze da uradi,imas dosta alata na njemu. Ako nista ne uspe,onda iz DOS-a.To je ono sto sam mozes da uradis,postoji jos nacina,ovo je jedan od njih,neka drugi daju predloge za nesto drugo. Naravno uvek postoji opcija ako ti je bas stalo do hard diska odnosno podataka na njemu da pozoves nekoga ko zna da cisti viruse i uopste da oporavlja ostecen windows...
:: :: :: virus jeste, podatke sa hd mogu da skinem a uz njih i virus, iz dosa mogu da formatiram hdd ali mi to nije resenje.sta dalje :: pozdra :: fetu
Za pocetak podigni win u Safe modu. Tamo podigni NOD 32 i restaruj kom. Ponovo upali u safe modu i presekniraj tako komp, bez update anti virus baze. Ako ista nadje OK, blokirace (ne zaboravi da mu setovanja podesis na najstroza, dakle da sve sumnjivo prijavi-obrise). Kada zavrsi skeniranje, bez obzira na ucinak, podigni safe mod with networking (dakle i daljle nista od normalnog podizanja windowsa). Apdejtuj AV bazu i preskeniraj ponovo. Tek sada podigni normalno win, pa preskeniraj jos jednom. Tri napomene: 1. Prilikom podizanja u safe modu AV ti se nece paliti automacki, moras ga pokrenuti iz Start menija 2. Ukoliko nema nikakvog ucinka NOD32, pokusaj iste faze sa nekim drugim AV. 3. Izgubices toliko vremena na tom ciscenju, da ce ti sveza instalacija izaci duplo krace a sistem ce ti ostaviti sigurno neke posledice. Stoga bracka preporuka: Hiren but CD, bapravi bekap i format, Mile. Kad sve zavrsis, dovedes u operativno stanje, napravi Ghost sistemske particije i sledeci put vracas sve za 10 minuta.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.