E ovo je vec prevazislo svku meru. Instalirah na deciji komp neki program i ispostavi se da je zarazen virusom (Malwarebytes mislim da je iskocio i Avast). Pobrisem sto mi je prijavio, pa posle detaljno iskeniram - nema vise nista. Medjutim, na Win7 mi prijavljuje da je prikacen na net (sve ok sa vezom), ali niti moze da se proveri mail, niti da se surfuje. Jednostavno veza je tu - sve je kao ok, ali niti thunderbird, niti firefox, IE ili bilo koji drugi program stvarno vodi na internet.
Sta bi moglo biti, osim neki neprepoznati virus ili zeznuti sistemski fajl?
U medjuvremenu skinem preko svog kompa BitDefender, koji mi na problematicnom kompu deinstalira sve ostale antiviruse, a sad ne moze da se instalira, jer nema vezu ka internetu (a koja mu ocajnicki treba, iako je njegov instalacioni fajl bio ~200MB). Aj` ako ima neka pomoc, ili da tabam ceo sistem.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Probao sam juce da uradim system restore, ali nije uspelo i prijavljuje sledece: An unspecified error occured during System Restore (0x80070005)
System Restore could not access file. Probably because an antivirus program is running on the computer. Temporarily disable your antivirus program and retry System Restore
A ja ni jedan antivirus na kompu vise nemam instaliran :):):)
Ovako, oko podesavanja neta - sve je na automatski i nema proxy-ja, fiksne IP ili DNS-a. Datum nisam proveravao, ali cu proveriti veceras. I ostaje ovo sto count predlaze.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Nakon kucanja count-ovih komandi u Command prompt, veza je proradila.
Puno hvala i vredi zabeleziti komande. Da li mozes dati kratko pojasnjenje sta radi sta (odnosno sta se to povratilo u normalu)?
@Dexter013 Nije urodilo plodom iskljucivanje Defendera. To sam probao pre count-ovih komandi.
Prva serija comandi očisti sva bivša nameštanja, uključujućii ona koja je neki virus uradio (AV ne radi to kad čisti) pa posle stavi defaults. Druga serija comandi proveri system files pa ako prva nema backup systemskih fajlova onda ih druga komanda skine preko interneta.
Kratko je trajala sreca. Sinoc nakon instalacije bitdefendera, opet pokazuje da je net tu, ali nista ne izlazi na internet. Pusticu mu jedan scan iz SafeMode-a, pa da vidim sta ce reci. Ne mogu da verujem, kakva zafrkancija...
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.