Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Najbolji besplatni Antivirus programi
STRANA 1 OD 1
aiwa Najbolji besplatni Antivirus programi 12.05.2005. 19:20 T576

status: user
broj poruka: 210

https://www.softwin.com <= Ime: BitDefender 7.2 free.... E sad rec je o mnogo dobroj aplikaciji... Mocan engine , skenira jako puno filesa i sve to za kratko vreme...Poseduje Heuristicka ispitivanja i nije memorijska halavstina (postoje izuzeci naravno)...Ima sve te "dosadne" opcije tipa report ,sheduler , automatic update ... Ali dosta ljudi ce ga zaobici (ja ne vec cu da cekam verziju sa real time scan-om) zbog ovih "rupica" u samom softveru:
-Nema skeiranje e-mail-a
-Nema real time scan (ovo je najveca zamerka)
-Verzija BitDefender-a 7.2 je stara (2002 godina) ...Ova verzija nije nikad kod mene zakazala ali mogli bi da izbace novu free ediciju ....
Ovo su dve veoma vazne stavke u AV-u tako da mi je veoma zao sto postoji takav propust (u stvari ne propust vec vise nedostatak)...OnDeman scaner je odlican (sto se i dalo ocekivati Od Bit-a)...E sad najveca stvar je u tome sto na trzistu vec duze vreme postoji verzija 8 ovog AV-a (BitDefender 8 (PRO (+)) i samo je pitanje vremena kada ce izaci nova verzija free softvera...Do tad mozete koristiti BitDefender 8 PRO Trial (svakih 30 dana samo instalirate ponovo...Ko ga voli uradice to (kao ja))..

Link za direktan DL:

http://www.avx.ro/bd/downloads/kits/bitdefender_winfree_v72.exe
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aiwa ... 12.05.2005. 19:21 #1500

free.grisoft.com <= Ime: AVG 7.0.3xx ...Ovo je opste poznati AV program i zato ga necu opisivati (ako vam se bas cita o njemu procitajte casopis Digital! br 40 i tamo ce te videti review oovog AV-a....Sad cu da navedem razlike izmedju AVG Free i PRO verzije)..>Evo i razlika imedju Free i Pro verzije
Pro moze sledece:
-Da se updatuje sa "brzih" (nisam primetio neku razliku izmedju akamai servera i grisoft-ovog servera ali ok...) akamai servera (tj clustera od 1600 servera)...
-ima mogucnost menjanja Shedulera
-Updateovi za pro verziju se razlikuju po tome sto free AVG prima updateove 1 dan kasnije (ili kako kad ...Ali ako je na netu neka epidemija (kao sto je bilo skoro sa onim Bagle-om koji se sirio putem e-mailova) onda za Free i pro verziju updateovi izlaze u isto vreme)....
-i jos par nekih sitnica koje nisu od presudnog znacaja (za dlaku bolja heuristika kod PRO verzije (ali free ima vrlo efikasanu heuristiku da se razumemo)...)
E sad ja sam koristio ovaj AV duze od BitDefendera i zaista nisam nalazio mane...Ali prosto u poslednje vreme su me nervirali tu kasniji updateovi za free verziju pa sam odlucio da ga izbrisem (za stalno) sa kompa...To ne znaci da ga ne preporucujem (bas naprotiv)...Znaci ako imate internet idite na sajt i preuzimte tih ~10 MB i uzivajte dok vas AVG Free stiti....

Link za direktan DL:

http://free.grisoft.cz/softw/70free/setup/avg70free_300a419.exe
aiwa ... 12.05.2005. 19:21 #1501

https://www.avast.com <=Ime: Avast! 4.x Home edition .... Kada su free AV-ovi u pitanju avast je uvek u top 3 .... ne znam zasto : Da li zato sto ne koci masinu ili sto ima azurne updateove ili to sto ima dosta podesavanja ne znam....Ali reci cu vam moje utiske: Dobar Av , kod nekih se ponasa kao memorijska halavstina (kod druga uzima 36-37!!??? MB RAM-a) ...Interface je sasvim drugaciji od svega sto smo do sada navikli da vidimo u jednom AV-u...name rec je o sledecem: AVAST je AV ciji kontrolni centar je prikazan kroz (default) skin nekog video playera (znaci kontrolni centar nije u klasicnom prozoru vec ima svoj skin (koji se moze menjati) recimo kao radlight...Ili BS player....ili Windows Media Player u skin modu...) ...Malo mi je bilo neobicno ali ok...Od naprednijih opcija (koje nemaju mnogi komercijalni programi Wink ) navescu sledece:
-P2P zastita
-Web filtriranje
-Network Shield
-Skeniranje MS office filesa (ali ne samo office..Moze i obicne .txt ekstenzije...)
-3 Nivoa heuristickih analiza
Ovo su opcije koje rade u real time-u i nekima ce mnogo znaciti.... avast je zamisljen ne kao odlican free program vec i kao zabavan...Pored mogucnosti zamene skinova on nudi i dodatne vizuelne efekte (ali proizvodjac upozorava da na nekim masinama moze doci do usporenja sa ukljucivanjem ove opcije zato pazite malo) tipa transparentnost ,"water" efekat.... Naravno poseduje e-mail skeniranje.... Pri testu je uredno prijavio zarazene datoteke i sklonio ih je u karantin (ali odmah da upozorim avast i nije neki sampion sto se tice dezinfekcije...ipak je free...). Veoma dobro osmisljena aplikacija ne mene je ostavila dobar utisak.... A na vas?

Link za direktan DL:

http://download4.avast.com//iavs4pro/setupeng.exe
aiwa ... 12.05.2005. 19:22 #1502

http://www.avup.de/personal/en/avwinsfx.exe <= (direktan link)Ime: AntiVir 6 Personal... Veoma dobra aplikacija koja nam dozali iz Nemacke (tacnije H+BEDV kompanije)...Nijhov av je po pitanju interfejsa (u odnosu na avast!) jedno veliko (da prostite) shit i bip bip bipbipbipbipib bip...ALi ok ne zanima me interface vec sam rad aplikacije.... Utisci su sledeci:
Koristi ~18 MB RAM-a ali to se ne primecuje... Zasto ne znam ali ovo je aplikacija koja vam niti usporava omp niti vas smara dosadnim prozorcicima.... Podesavanja su lepo "osmisljena" tj imate sve sto vam treba da podesite.... Heuristika je vec postala standard dok se vecina proizvodjaca sigurnosnog softvera odlucuje da iskljuci e-mail skeniranje !!??? Ovo je veoma glup poteza ali dobro sta sad.... Program ima (rekao bih skoro savrsen) veoma dobar njuh za Joke programe (verovali ili ne desava se da su ovakvi programi ostetili racunare)...Sama detekcija "stvarnih" pretnji (za razliku od joke virusa ) tj virusa ,crva i troja je prilicno dobra... Ima dobru kontrolu dialer-a dok ima jednu (bar za mene veliku) manu: Update se ne vrsi na "regularan" nacin...naime morate prvo skinuti definicije (koje se cuvaju u datotekama samog programa u folderu "update") i onda ih copy/paste-ovati (nisam probao i nisam ni provalio gde da kopiram to)...Sve jedno skinuo sam posednju verziju AV-a sa definicijama koje su bile stare oko 15-20 dana (znam znam veliki nedostatak...) ...Svejedno je prepoznao zarazene datoteke i uspesno ih obrisao .... Naravno real-time scan se podrazumeva sa podesavanjima koja se mogu menjati....Sve u svemu ovo je aplikacija koja vas "zove" da obratite paznju na nju...Apsolutna preporuka
aiwa ... 12.05.2005. 19:22 #1503

Po mom misljenju ovo su free AV-ovi koji bi se izdvojili detekcijom od ostalih... Preciznije : BitDefender ili Avast! (sad je pitanje koji vam se svidi)...E sad postoji jos mnogo free rezenja ali ova su najbolja i obavljace uspesno posao za koji su zaduzeni...
vlajkoni grrr 13.05.2005. 16:51 #1504

broj poruka: 1
Ovaj... nista sto je besplatno ne moze da valja... mislim da to svi znaju... BTW el citas ti ove poruke ili samo pises !!! I zasto pises ove poruke na svim forumima ???
aiwa ... 13.05.2005. 18:44 #1505

Opusteno Vlajko, poslao sam ti mail.
Pozdrav
Bjelosh Sorry 13.05.2005. 21:58 #1506

broj poruka: 54
Izvini aiwa ali sta mu ga ti dodjes na ovom forumu....
Zaposli se lepo u nekom casopisu i zaradi neku paru umesto da celu noc svasta kuckas na ovom forumu.

aiwa ... 14.05.2005. 11:01 #1507

Hvala Bjelosh na savetu, imam vec ponude ;)
psihoyu Smaras 15.05.2005. 04:40 #1508

broj poruka: 1191
Brate nadji ribu nemoj da smaras ljude sa svojim komentarima tipa sve sto je bespaltno do jaja je!Naravno da sto je besplatno ne valja,ne bi firme dzabe placale 1000 dolara za zastitu!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aiwa ... 15.05.2005. 13:24 #1509

Psihoyu za tvoje obavestenje, ja sam ozenjen covek, tako da ovakvi komentari su ti stvarno suvisni.

Drugo, tema je besplatni antivirus programi, i zasto ubacujes pricu o placenim programima?

Naravno da vecina besplatnih programa ima i svoju placenu verziju, i da to sto se placa se ne placa dzaba, ali ovde je prica koliko se neka free verzija nekog programa razlikuje od takvog koji se placa.

Mi mozemo da se pravimo da mozemo sve da nabavimo za dz ali ovde ima ljudi koji razmisljaju malo sire, a i legalnije.
Takvim ljudima treba nesto ovakvo. U krajnjem slucaju ne trebaju svima placene verzije AV-a.

Hocu da kazem da vecini i ove free verzije mogu da zavrse posao.

I ubuduce malo kulture.
Pozdrav
zeljkoa Hm ... 15.05.2005. 13:40 #1512

status: admin
broj poruka: 713
Da, korisnik aiwa je potpuno u pravu: "u buduće malo više kulture" pri pisanju poruka.

Svako ko smatra da može pomoći drugima, dobro je došao i njegovi tekstovi su upravo ono što je forumu potrebno. Ako nekoga takav tekst ne zanima, ne mora ga ni čitati.

Mi se zaista trudimo da što manje utičemo na rad foruma i da to u potpunosti prepustimo korisnicima jer smatramo da je forum nešto što je svima od koristi i da će korisnici to znati da cene, međutim ako neko počne da vređa druge korisnike, ..., to se ipak ne može tolerisati.

-----------------------------------
Željko Arnautovic,
PC Berza

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SoneX HM 15.05.2005. 17:04 #1513

broj poruka: 55
Posto sam i ja ozenjen da kazem par reci,necu nikog da podrzavam i da krivim,ali…
Ako nekoga ne zanimaju odredjene teme nema potrebe da uopste komentarise,to sto je nas drug clan napisao,zakljucio ili cuo od nekog, necu u to da ulazim.Ako pak imaju totalno druga iskustva i zakljucke sto se tice te teme,moze slobodno da opovrgne pisanje ovog drugog,mislim da je fer da se ne prepucavamo i da budemo korektni.

Za admina: Moje iskustvo govori da ako prepustis clanovima da sami uredjuju i organizuju forum,obavezno dolazi do prepucavanja,mislim da je ovo prvi slucaj ali ipak trebalo bi da ga svi zapamtimo.Takodje bi da naglasim da se avatari grbova nasih klubova izbace,mislim da dosta toga doprinose sto se tice mrznje medju clanovima,bolje bi bilo da se stave nazivi velikih firmi komponenata tipa Intel ,AMD ,MSI….

mario80 dzaba ako moze... 18.05.2005. 03:54 #1533

broj poruka: 95
Stvarno, aiwa je na svom mestu, mozda ga malo zena vise ne privlaci pa se okrenuo kuckanju... :)
Nedavno sam kod caleta (u susednoj nam zemlji) bio iznerviran koliko mu je spora masina (norton 2005) a inace je slaba...i odlucim ja sa nekog reklamnog diska da mu instaliram kasperski...kao po obicaju, zatreba mi krek i ja ga potrazim na raznoraznim "lokacijama" kad u jednom momentu ja se setim da nemam ama bas nikakvu zastitu! i naravno propadnem momentalno...sva sreca da sam imao sliku uradjenu akronisom i vratio komp za 5 minuta kao novog.

E zasto ja kucam sve ovo? Pa da sam video aiwin post, do svega toga ne bi ni doslo!

E sad ja imam jedno pitanje za aiwu: caletov sistem je celeronce na 466mhz sa 192 ram-a. Sta mi preporucujes kao neku sredinu da ne optereti sistem kao norton?
pozz

tko leti, vrijedi!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aiwa ... 18.05.2005. 19:37 #1534

Koliko se ja secam, od ova 4 AVG je najmanje zauzimao memoriju, ne secam se koliko, ali nesto malo.

Od placenih Kaspersky, samo 8 MB memorije na preporucenom nivou real time zastite, srednjem.
Diamond73 06.02.2007. 00:39 #11811

broj poruka: 111

AVS,godinu dana besplatna licenca,izuzetan...

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Active-Virus-Shield.shtml

Besplatno ne valja ? tesko da je to tacno.

Pest patrol 4 corporate edition,anti spyware... besplatan
spybot search and destroy - besplatan

i tako dalje.
ukimafija pa besplatni su kad ih skines zajedno s krekom 14.02.2007. 11:18 #12240

broj poruka: 263
dobro malo se zezam, ukucaj u google SOFTEX MEGANET,nadji antivirus kategoriju, skini nod 32 i crack, i videces sta je `besplatni` antivirus, definitivno je najbolji, kakav kasperski koji zakucava komp i ova besplatna resenja, s ovim nema sanse da se zeznes.
Samo nek ti neko posalje FIX za registry bazu.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs