Pomoc preko potrebna da li je virus trojanac spywere ili sta vec nemam pojma prvo mi je unistio key za KAV 7.0 posle skeniranja nije nasao nista.Instaliram Zone alarma 7.xxx nadje mi par spywere ali iproblem nije resen. Instaliram Trojan Remover nadje par tojanaca obrisem problem i dalje tu. Instaliram avast full scan nema nista. Instaliram AVG ful scan nema nista. Sta radi izbaci mi pomenuti prozor u naslovu sa opisom kao neko pokusava upad u tvoj PC klikni OK to download spywerw remover for total protection kada kliknem ok otvara IE koji ucitava neku adresu medjutim AVAST blokira neke scripte i to je to. Izbaci me na sajt da skinem Ultimat DEfener il tako nesto i kao da skenira moj racunar zbog spywere itako to. nemogu da ga nadjem u processes integrise se u explorer izbaci mi par ikonica kao neke precice zauzme 50% cpu i 90% rama. neznam cime jos da probam da ga unistim. Hvala unapred bilo mi je veoma tesko napisati ovaj post zbog nepotpune kontrole nad racunarom.
razdvajaj sitem i programe od podataka na različitim particijama i ghostuj sistemsku particiju (može i drugi software npr Acronis DiskImage). Onda ćeš vratiti sistem za 5min umesto da ga instaliraš celo prepodne.
Ne moras da reinstaliras,koristi SmitFraud ili slican program.Skini ga sa ineta,extract,restartuj racunar,pokreni Safe mod,startuj program i obrati paznju na ponudjene opcije.
Prije nekoliko dana moj rodjak je zakacio (vjerovatno) isti virus.
Mozes skinuti HijackThis i pogledati da li u log fajlu imas nesto poput ovoga:
Pomocu Spy sweepera uspeo sam da ga blokiram da nesmeta previse ali i ne da ga unistim tj. obrisem u pitanju je neki adware koji je veoma dosadan znam da je najlakse instalirati win. Ali ta gamad nas nemoze prisiljavati na to vec ce lepo biti obrisana. dok sam ovo pisao avg je nasao zarazeni file u c:windows\msmdio.dll trojandownloader i upravo je obrisan pozdrav
Pre nego sto se bacis na reinstalaciju, probaj i ovo. Prvo postavi misa na onaj beli x u crvenom krugu i vidi kako se taj `idiot` zove. Butuj se u Safe Mode pa idi na Start\Run.Uukucaj `regedit`, bez navodnika. Otvorice ti se Registry Editor. Otvori prvo HKEY_LOCAL_MACHINE (kliknes na znak +). Idi na, sad ti dajem pun path: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion. Skroluj nizbrdo do Run, pa posle do RunServices. Kad kliknes u levom prozoru na Run i posle na RunServices, u desnom prozoru ce ti se pokazati koji se sve programi podizu sa Windowsom. Obrisi slobodnbo sve sto lici na tog `idiota`. Videces po ostalim upisima procese koji su Microsoftovi, koji AVG, ZoneAlarm i ostali koje poznajes. To isto uradi, istim redom na HKEY_CURRENT_USER. Zapamti (jos bolje da zapises) koje fajlove poziva da startuju (.exe, .dll, .sys). Zatvori Registry Editor i rastartuj sistem. Ne bi trebalo da ti se u treju pojavi ta gadost. Onda lepo obrisi njegove fajlove koji si video da su upisani u Run i RunServices. Skini i Root Kit Remover od McAfee-ja. http://vil.nai.com/vil/averttools.aspx
Ako ga ovo spreci da se podize sa sistemom, onda reinstaliraj KAV ili skini NOD32 pa ponovo procesljaj ceo sistem. Srecno! rasha
Drago mi je sto si ga nasao dok sam ja ono pisao i trazio link za McAfee. Ali, moze da ti posluzi drugi put ako opet zapatis neku gadost. Na na tim mestima u Registry-ju su uvek upisani svi programi koji se podizu sa Windowsom i imas one glavne podatke o njima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.