Drustvo mogli bismo da pokusamo da pomognemo svima nama ovom anketom i bodovanjem. Molio bih da tema bude LEPLJIVA.
Dole je spisak svih mogucih besplatnih antivirusa koji sam sakupio i dobio od kolege a koji rade na vecini windowsa. Ja cu krenuti sa nulama a kako ko glasa neka kopira listu i uveca vrednost kod svojih odabira pa ce poslednji post imati finalniji rezultat.
Pravilo je ovakvo: u listi bodujete 3 kandidata ocenama 1, 2 i 3 i to dodajete na postojece vrednosti. Znaci najboljem na njegovu vrednost dodajete 3, drugom izboru 2 a trecem 1. Za one koje ne znate ili nemate misljenje ne dodajete nista, samo prva tri mesta posto je lista poduza. Lista se odnosi i na ranije godine i na ove sto dolaze za nama :) Dakle, svi dole prikazani imaju svoje FREE verzije, necemo razmatrati placene.
Najbolji je Kingsoft ili Bitdefender. Mnoge antiviruse sam testirao na opake viruse i rezultati su sledeci:
Avast: Ne moze da ubije te viruse Avira: ne ubija viruse AVG: Ne vidi Microsoft Security Essentials: Ne moze da ih ubije Immunet Protect (ClamAV): nisam testirao Risisng AV: ni to nisam testirao Kingsoft Security: ubija, ali uz pomoc neta Bitdefender Free Edition: ubija Panda Cloud Free: Ne vidi ih FortiClient Lite: nisam testirao Malwarebytes Antimalware: neke vidi, neke ne ali one koje vidi ne ubija Symantec PCtools Free: ne ubija ih Comodo Antivirus: ne vidi ih UnThreat Free Basic: nisam testirao
naime jednom prilikom drugar se pozalio kako je komp usporio i ono sto je radilo extra vise ne radi i bla bla bla,zovne on aj kaze da vidimo sta moze da se spasi.E sad ja nisam neki strucnjak i expert.Pustimo mi avast tad najnovija verzija sve update-ovano i zategnuto kaze covek nema sanse da je virus.Kad prva stavka koju je nasao sam Avast bila je SCANNER IS INFECTED tako da to nece kod mene na HDD.
moj glas za MSE generalno nemam problema ,jednom se zabagovao reinstal i voziiii
Jeste malo paranoicna sto se tice nekih detekcija, ali mi ne zabada masine kao Avast, koji bih u ovoj grupi ipak stavio na 2. mesto zbog solidnog broja objektivnih detekcija. 3. mesto dajem AVG-u koji je bolji u non-free verzijama...u free verziji moze da posluzi...
generalno MSE je nekako najzgodniji, da ne kazem najbolji, nije sad da tamani viruse samo tako, ali za neko normalno koriscenje i izbegavanje skidanja svega i svacega zavrsava posao sasvim solidno..
A ako treba da instaliram Aviru ili Avast, radije cu onda NOD32, ionako je kao dobar dan zaobilazenje licence. To naravno ne vazi za firme.
:: Drustvo mogli bismo da pokusamo da pomognemo svima nama ovom anketom i bodovanjem. Molio bih da tema bude LEPLJIVA :: :: Dole je spisak svih mogucih besplatnih antivirusa koji sam sakupio i dobio od kolege a koji rade na vecini windowsa. Ja cu krenuti sa nulama a kako ko glasa neka kopira listu i uveca vrednost kod svojih odabira pa ce poslednji post imati finalniji rezultat. :: :: Pravilo je ovakvo: u listi bodujete 3 kandidata ocenama 1, 2 i 3 i to dodajete na postojece vrednosti. Znaci najboljem na njegovu vrednost dodajete 3, drugom izboru 2 a trecem 1. Za one koje ne znate ili nemate misljenje ne dodajete nista, samo prva tri mesta posto je lista poduza. Lista se odnosi i na ranije godine i na ove sto dolaze za nama :) Dakle, svi dole prikazani imaju svoje FREE verzije, necemo razmatrati placene :: :: Avast :: Avira :: AVG :: Microsoft Security Essentials :: Immunet Protect (ClamAV) :: Risisng AV :: Kingsoft Security :: Bitdefender Free Edition :: Panda Cloud Free :: FortiClient Lite :: Malwarebytes Antimalware :: Symantec PCtools Free :: Comodo Antivirus :: UnThreat Free Basic ::
tako da sama priča o antivirusima postaje malo besmislena. `finspy` zaobilazi preko 40 poznatih antivirusnih alatki i maskira se kao FireFox. Tako da ako hoće da te špijuniraju, ne gine ti hteo ti to ili ne...
:: Drustvo mogli bismo da pokusamo da pomognemo svima nama ovom anketom i bodovanjem. Molio bih da tema bude LEPLJIVA :: :: Dole je spisak svih mogucih besplatnih antivirusa koji sam sakupio i dobio od kolege a koji rade na vecini windowsa. Ja cu krenuti sa nulama a kako ko glasa neka kopira listu i uveca vrednost kod svojih odabira pa ce poslednji post imati finalniji rezultat. :: :: Pravilo je ovakvo: u listi bodujete 3 kandidata ocenama 1, 2 i 3 i to dodajete na postojece vrednosti. Znaci najboljem na njegovu vrednost dodajete 3, drugom izboru 2 a trecem 1. Za one koje ne znate ili nemate misljenje ne dodajete nista, samo prva tri mesta posto je lista poduza. Lista se odnosi i na ranije godine i na ove sto dolaze za nama :) Dakle, svi dole prikazani imaju svoje FREE verzije, necemo razmatrati placene :: :: Avast :: Avira :: AVG :: Microsoft Security Essentials :: Immunet Protect (ClamAV) :: Risisng AV :: Kingsoft Security :: Bitdefender Free Edition :: Panda Cloud Free :: FortiClient Lite :: Malwarebytes Antimalware :: Symantec PCtools Free :: Comodo Antivirus :: UnThreat Free Basic ::
Naravno da se kontrolise, samo nije bitno za 99.99% gradjana. A ovdje se radi o zastiti od malicioznih procesa, a ne od nadgledanja, koje je uvijek bilo prisutno bez vaseg znanja, gdje se je kao besplatni Avast+Malwarebytes+Junkware Removal Tool+Adwcleaner najbolje pokazao do sada. Nod je posustao, na moju zalost, ima skoro 4 mjeseca. Sistem sa gore navedenom kombinacijom je primjetno odzivniji od ESET NOD+Malwarebytes Antimalware i sigurniji. Ali desava se da prilikom update-ovanja nekada zezne stvar, pa je potrebno imati instalaciju antivirusa, jer se desava da setup.avast pobrljavi. Nisu tu gresku ispravili ima 2 godine, ali sto se tice osnovne zastite, tu su najbolji. Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Ubacio sam nedavno malwarebytes sa serijskim, za nepoverovati koliko retko sam koristio antiviruse I do sada nije uspeo ni jedan da se zapati na kompu, ali eto sad skoro se neki ugnjezdio, I sad nije mi pravio nikakvu stetu, ali kad god se pokrene windows prijavi se neki nebulozni error `neki program zbog procesa se ugasio neocekivano`, I onda send don`t send error, ubacio malwarebytes pronasao 3 virusa, od toga jedan process je bio virus a ostali su bili u temp folderu odakle su se I pokretali automatski, I to je to, sad je cist komp......
:: naime jednom prilikom drugar se pozalio kako je komp usporio i ono sto je radilo extra vise ne radi i bla bla bla,zovne on aj kaze da vidimo sta moze da se spasi.E sad ja nisam neki strucnjak i expert.Pustimo mi avast tad najnovija verzija sve update-ovano i zategnuto kaze covek nema sanse da je virus.Kad prva stavka koju je nasao sam Avast bila je SCANNER IS INFECTED tako da to nece kod mene na HDD :: :: moj glas za MSE generalno nemam problema ,jednom se zabagovao reinstal i voziii :: :: A koji je to program rekao to ??? Značilo bi to da je tu već bio neki AV ili sam MSE. nikako nije uputno da ima 2 AVa, ne podnose se. Da nije možda i neka piratska verzija full Avasta ? :: poZz :: :: :: :: ::
Pustimo mi avast tad najnovija verzija sve update-ovano i zategnuto kaze covek nema sanse da je virus.Kad prva stavka koju je nasao sam Avast bila je SCANNER IS INFECTED tako da to nece kod mene na HDD. tako da ako se malo obrati paznja , procita post i ne preleti samo povrsno preko istog,sam Avast je rekao da mu je scanner inficiran
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.