Ukoliko je reč o KAV 6 ili 7, potrebno je da se u settings-update KAV-a na računaru koji ima pristup NET-u uključi opcija update DISTRIBUTION i da mu tu podesiš u koji će folder da `svlači` apdejte. Zatim sadržaj tog foldera iskopiraš na usb fleš ili ga nekako prebaciš na hrad računara koji nema pristup i, opet u settings-update KAV-a podesiš da se apdejtuje sa tog foldera. Zvuči komplikovano, ali je prosto... Naravno, oba KAV-a moraju biti iste verzije.
`Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.` Marfijev zakon
Imas na sajtu Kaspersky.com da skines u zip/rar formatu iz update kumulativne baze (avc, avp...fajlovi). Potom ih mozes prekopirati u KAV. To isto je bolje da odradis iz samog programa sa browse, gde je update modul ponudis mu rutinu sa npr. CDa ili USBa. Detalji su ti na sajtu...
glupo mi da otvaram novu temu, pa cu produziti u ovoj... skinuo sam sa neta ono full zip pakovanje i odneo kod ortaka. obojica imamo istu verziju kav-a(on je uzeo instalaciju od mene), verzija 6.0.0.299, i oono uputstvo za dodavanje updejta je manje vise slicno, nije u additional, nego u server tab i tu dodamo putanju foldera u kome stoje apdejti anzipovani... nedjutim, i posle toga kad se klikne na `update`, on prijavi gresku i stane... gde smo pogresili? probali smo da ucita apdejte na sto i jedan nacin, ali svaki put isto... Nikolas
:: glupo mi da otvaram novu temu, pa cu produziti u ovoj.. :: skinuo sam sa neta ono full zip pakovanje i odneo kod ortaka. obojica imamo istu verziju kav-a(on je uzeo instalaciju od mene), verzija 6.0.0.299, i oono uputstvo za dodavanje updejta je manje vise slicno, nije u additional, nego u server tab i tu dodamo putanju foldera u kome stoje apdejti anzipovani... nedjutim, i posle toga kad se klikne na `update`, on prijavi gresku i stane.. :: gde smo pogresili? probali smo da ucita apdejte na sto i jedan nacin, ali svaki put isto.. :: Nikola
Uradi onako kako sam ti napisao i kako je dodao krkub i nećeš imati problema. Tako ja radim na poslu kad prebacujem apdejte sa kompa koji je na netu na onaj koji nije i sve funkcioniše savršeno. Npr, prekopiram update distribution folder na USB flešić, a KAV-ovi na kompovima koji nisu na netu su podešeni da se apdejtuju direktno sa USB fleša...samo ubačim USB u komp i onda desni klik na ikonicu, pa apdejt...
`Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.` Marfijev zakon
Samo nemoj kopiraš kav-ov folder iz Application Data jer tako sam ja probo da prođem bez update-a jer imam usrani dial up pa mi je sjebo čitav sistem pa sam morao da reinstaliram windows niam mogo čak ni da uđem u safe mod. Black Wolf
:: Samo nemoj kopiraš kav-ov folder iz Application Data jer tako sam ja probo da prođem bez update-a jer imam usrani dial up pa mi je sjebo čitav sistem pa sam morao da reinstaliram windows niam mogo čak ni da uđem u safe mod :: Black Wol
Pa, da opišem kratko. Prebacuješ folder koji se nalazi na: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP6\update distribution (naravno, prvo u settings - update - configure - additional štikliraš update DISTRIBUTION FOLDER a u polju ispod možeš da upišeš mest na koje će se stavljati apdejti, ali ovo je po defaultu) To prebaciš na sledeći kompjuter, a onda na tom KAV-u podesiš da se NE apdejtuje sa KAV servera, nego ADD nađeš gde si prebacio i to je sve. Garant funkcioniše...
vazeca do 2010. godine. rekao bih da je to dovoljno. :: :: i naravno, podrazumeva se da nisi akcidentno kliknuo na neku drugu verziju kav-a prilikom dwnlda .zip arhive.. ::
isao sam na ono verzija 6.0, tako da to ne bi trebalo da je problem... :: ::
:: :: Samo nemoj kopiraš kav-ov folder iz Application Data jer tako sam ja probo da prođem bez update-a jer imam usrani dial up pa mi je sjebo čitav sistem pa sam morao da reinstaliram windows niam mogo čak ni da uđem u safe mod :: :: Black Wol :: :: Pa, da opišem kratko. Prebacuješ folder koji se nalazi na: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP6\update distribution (naravno, prvo u settings - update - configure - additional štikliraš update DISTRIBUTION FOLDER a u polju ispod možeš da upišeš mest na koje će se stavljati apdejti, ali ovo je po defaultu)
ova verzija ima skroz drugacije, slicno, ali drugacije... aj da kazem okruzenje. u additional imam samo da stikliram `run this task as` i nista vise. u stvari nigde nema nijedne slicne opcije, ili barem ja ne mogu da je nadjem.
To prebaciš na sledeći kompjuter, a onda na tom KAV-u podesiš da se NE apdejtuje sa KAV servera, nego ADD nađeš gde si prebacio i to je sve. Garant funkcioniše...
add imam, zameni se umesto servera, on cak nadje zip arhivu, i iako mu kazem unpack zip archives jos odma posle add, nist ne uradi. isto i kad je raspakovana.
kakva je verzija 7.0? resio sam da predjem na nju, posto je ovo ocigledno neka sakata verzija... ili da skinem neku noviju sesticu? koje je bolje? svejedno mi je, posto imam licence key... :: :: :: `Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.` :: Marfijev zakon
Predji na Kaspersky Intenet Security 7, imaš ga na https://www.9down.com, piše da je final verzija. Ja to koristim i ništa više mi ne treba, jer ima sve u sebi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.