Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Anti Trojan Spyware i slično
STRANA 1 OD 1
tomma Anti Trojan Spyware i slično 30.04.2005. 17:09 T542

status: user
broj poruka: 172
Dajte predloge za alate koji će me oslobađati trojanaca, spyware i sličnih programa ili još bolje ako postoji neki program koji sve to ima u sebi plus anti-virus, firewall i mnogo ne opterećuje sistem!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SoneX Anti 01.05.2005. 18:29 #1419

broj poruka: 55
Sto se tice ciscenja PC-a od crva,trojanskih konja i ostalih "bolesti",preporucujem Lavasoft-ov Ad-Aware SE,personal verzija ti je free a pro se placa,u globalu je ista,omogucen je download update-a i sa free verzijom,i jos jedno programce firme Webroot,SpySweeper.
Ako se pak posvetimo anti virus programima moja preporuka je da se pozabavis izborom ili NOD 32, ili Kaspersky,verzija 4.5 ili 5,na nekim racunarima manje opterecuje verzija 4.5 a neke pak verzija 5,nisam uspeo da utvrdim u cemu je stos.
Na friskom Windowsu,uz ZoneAlarm (firewall),i recimo Kasperski verzije 4.5,iskoriscenje memorije od 256MB,je negde oko 140MB.Nije mnogo ali imas zasticen racunar.
psihoyu Ima svasta 02.05.2005. 03:19 #1423

broj poruka: 1191
Za spijune preporucujem Microsoft Antispyware,odlicno nalazi sve i pruza real time zastitu i ne samara komp.Ako ti nesto prodje skerniras sa LAvasoft Ad-aware.
Od antivirusa koji ne smaraju komp uopste imas Avast,besplatan je,ima i na srpskom.
Ja koristim Norton 2005 i zadovoljan sam.Zone alarm firewall je standardno.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Suri Predlog 02.05.2005. 23:19 #1431

broj poruka: 8
Bez pogovora vec godinama najbolji...
Firewall:
1. Agnitum Outpost Pro v2.6, mnogo bolji i stabilniji od ZA i slicnih.
2. LockNStop-do pre godinu dana najsigurniji firewall velicine od samo 500kb!!
Antivirus:
1. Kaspersky 4.5
2. Nod32 v2
3. F-prot.
Anti spy software:
1. SpybotSD 1.3
2 Ad-aware SE 1.05
Anti trojan:
1. The Cleaner
Internet Security software(All in one)
1. F-Secure Internet Security 2005(engine od F-prota i KAV-a+Ad-aware 1.05 pro+firewall!!)
2. Bitdefender v8 Pro(Antivirus+firewall)
...inace kod nas u servis, stalno donose masine sa Norton AV 200x i pune su virusa(u proseku 15-20)jedino sto mogu da predlozim da se taj AV obavezno zameni ....
psihoyu Pa normalno kad su indijanci 03.05.2005. 04:13 #1434

broj poruka: 1191
Pa naravno da ce donositi masine sa 20 virusa kad im istekne verzija Nortona 2002 pre 2 godine,a nemaju pojma da im je antivirus dead.
Norton 2005 je ozbiljan program,KAV je dobar ali smara komp,nedo bog da rezes nesto kad je ukljucen.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aiwa ... 03.05.2005. 17:00 #1435

broj poruka: 210
Na zalost, ne postoji jedan program koji ce ovo da uradi kvalitetno.
Licno iskustvo:
Da bih bio 100 % siguran pustam nekoliko programa da rade slicne stvari i sto je dokazano, oni se lepo dopunjuju.
Evo ih:

ciscenje registara
Regcleaner
Registry fix
Windows cleaner 2005
Windows registry repair pro
Registry mechanic

spyware i adware:
Ad aware SE + Ad watch (OBAVEZNO REAL TIME AKTIVAN)
Spysweeper (real time aktivan)
Xoftspy
ETrust Pest patrol (real time aktivan)
Spybot (real time aktivan, tea timer)
IE privacy keeper

ciscenje djubreta:
Crapcleaner
Cleancenter
Supercleaner

antivirus:
AVG 7 Free (OBAVEZNO REDOVAN UPDATE, svakodnevni)

firewall:
Windows firewall iz SP2 (za sada)

mail client:
Outlook express (moze, jer nema bas 100 % alternativu)
zamena Mozilla Thunderbird
nikako Incredimail i slicne adware gluposti

I sad ono najvaznije:

Web browser:
Mozilla Firefox 1.0.3 ili
Maxthon 1.2.3

LJUDI, NE KORISTITE INTERNET EXPLORER, PREKO NJEGA VAM ULAZI 90 % VIRUSA.
Ova dva programa su odlicna.

I komp mi je 100 % cist, brz i stabilan.
SoneX Alati 06.05.2005. 11:16 #1439

broj poruka: 55
Kad smo vec poceli da razmenjujemo iskustva da i ja dodam nesto.
Do pre godinu dana sam koristio Norton koji je solidno radio,naravno redovno je update-ovan i bio sam stvarno zadovoljan,dok nisam otisao kod druga da mu malo sredim PS posto mi se pozalio da je navukao najdjekove i brdo virusa koje i Norton nije uspeo da skine,onda sam mu instalirao NOD 32 i bio sam frapiran,preko 40-tak virusa je nasao i obrisao,onda sam shvatio koliko je Norton "slab",onda je izasao i Svet Kompjutera sa nekim pitanjcem o zastiti i tu je Kuzma rekao jasno da je probao skoro sve AVP-e ,panda e-trust... i da su dva izasla iz okvira,i pokazala se kao najbolji,Kaspersky i NOD 32,nemam razloga da neverujem coveku jer sam se uverio u isto.
Sto se tice koriscenja Nortona,on je jako dugo i nasim silicijumskim ljubimcima i naravno kad se na nesto naviknes onda to i nastavljas da koristis,jednostavno promena je velika stvar,tako sam i dosao do podataka na jednom stranom forumu,vise od 60% korisnika koristi Norton,medjutim onda su malo PC magovi posavetovali javno telo o anti virusima i preporucili Pandu,Kaspersky i NOD32.
Kod mene je u masini ostao samo Ghost 2003,posto je i na Paketu Norton 2004 isti Ghost 2003,kao Backup.
Microsoft Antispyware je predstavljen u emisiji PCTV i skoknuo sam do njihive web lokacije i skinuo ga,oni su ga predstavili kao pravo cudo,aktivirali su ga posle AD-Aware-a i pronasao je 200 i ehehe problema,kod neme samo jedan problem u kljucu,i nista vise,iskren da budem ocekivao sam mnogo vise.
SpybotSD 1.3,koji je predpostavljam poslednja verzija, je bio predstavljen i od zvanicnog Microsoft-a kao alat koji je vrlo dobar za ciscenje racunara,kod mene i kod mojih par drugara,posle instalacije je pronasao par gluposti,to ocistio i posle toga je samo nalazio sigurnosne rupe i Exploreru,i nista vise,izbacio sam ga iz masine.
Ad-Aware SE je dosta pouzdan i kod mene je broj jedan na PC-u.
Spy Sweeper koji koristim jer mi je jedno vreme nesto i nalazio u poslednje vreme nalazi samo Adlogix kljuc i nista vise,razmisljam o evakuaciji sa masine .

Sto se tice klinera koristim ih par i to:
SuperCleaner 2.75 koji je jako dobar i skoro fenomenalan sto se tice brisanja kesa i istorije brauzvera koje koristim,a tu podrzavam text druga "aiwe" ,koristim Firefox Mozilla 1.0.2 i Operu 8.0,mada mogu da primetim da je "vatrena lisica" bila dosta brza od starijih verzija Opere ali sto se tice nove verzije 8.0,Opera je malo za nijansu brza,istina je da modifikuje pojedine stranice ali to mi se desava jednom nedeljno.
Evidence Washer je jako dobar cistac i vrlo ga rado koristim,preporucijem da probate,ja koristim verziju 4.20.

Sto se tice reg baze ,ovako:
Registry First Aid 4.0 je trenutno izasao a koristio sam i ranije verzije tako da mogu da kazem da je jako dobar,preporucujem.
RegCleaner takodje koristim i sto se tice reg baze to je to.

Jedan sveobuhvatni alat koji se jako dobro kotira kod PC manijaka je i TuneUp Utilities 2004,jako dobar alat i sveobuhvatan,ima dosta stvari o kojima neci sada da zamaram.

Nas drug Aiwa je naveo jako dobre programe koji su mu skoro uvek aktivni i to ne da jede memoriju nego ubija,to sto je on preporucio samo uz minimum 512 MB memorije ili vise.

Sve u svemu nikada nisam 100% siguran da nemam nista od crva,virusa itd,jedna stvar je najsugurnija ali cesto nemam vremena da to uradim,kad odvojim par cati,lepo formatiram C particiju iz DOS-a pa opet instaliram Windows,onda sam 99,99% siguran da nemam nista sto bi me zezalo.

aiwa .. 06.05.2005. 14:32 #1440

broj poruka: 210

Tacno, za ovo treba minimum 512 MB memorije, koliko i ja imam, ali ja nisam rekao da mi u tray-u cuci preko 25 aktivnih programa, nekome ce to izgledati suludo, ali meni svi trebaju :) bavim se stvarno svim i svacim.

Zaboravio sam da pomenem Operu 8.0 svaka pohvala, kao i za 7. Ja je koristim najmanje od ova tri web browsera pa sam je zaboravio, ne odgovara mi za par sajtova, ali opet na neke idem samo preko nje, zbog funkcionalnosti.

Drugo, Win sam instalirao kad sam kupio veci hard, pre nekih godinu i po dana i od tada sam promenio 2 graficke, 1 monitor i 1 DVD ROM i 1 DVDRW, prvo instalirao SP1 kad je bio aktuelan, u avgustu prosle godine SP2 cim se pojavio, posle njega brdo patcheva, da ne kazem da stalno menjam drajvere za plocu (nforce) i graficku ( ATI Catalyst, tj Omega drajvere), imam preko 5 GB instaliranih programa cije novije verzije stalno jurim.
Ovo pravi velike zavrzlame u samom Win-u i njemu je potrebno konstantno cishcenje. Nijednom mi Win nije pao za ovih godinu i po dana. Ali dnevno sigurno po pola sata min provodim pustajuci sve one programe.

Druga varijanta za ovo je naravno Ghost, ali da budem iskren, nemam 100 % poverenje u njega a i nemam vremena da to proveravam. Radim naravno redovan back up i to je to.

Kabl je chudo, navuche se chovek na surf dok si rekao sex (hocu reci kex)
:)
Suri Re: Pa normalno kad su indijanci 07.05.2005. 10:36 #1446

broj poruka: 8
:: Pa naravno da ce donositi masine sa 20 virusa kad im istekne verzija Nortona 2002 pre 2 godine,a nemaju pojma da im je antivirus dead
:: Norton 2005 je ozbiljan program,KAV je dobar ali smara komp,nedo bog da rezes nesto kad je ukljucen
Slazem se za Kav, ali ko moze da ga instalira, uvek njega preporucujem i to ver 4.5! A sto se Nortona tice isto vazi i za 2005. Jednostavno stvar je i u tome da se dobar procenata virusa i pravi da bi se prevarili najcesci antivirus programi(kao sto su MCAfee i Norton)jer oni i dalje drze najvise trzista i kao takvi predstavljaju glavnu ciljnu grupu,...nije neka teorija zavere..ali je interesantno da je kvalitet ta dva AV programa toliko opao tokom godina??!Ajd..da ne smaram... ipak su ovo neke druge price:)))))
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs