Juče sam silom prilika zakačio fleševe na laptop u amfiteatru i zapatio ovo čudo. Kad sam skenirao kući Avira je našla ovo:
H:\~$WF.FAT32 - > Object [DETECTION] Contains recognition pattern of the WORM/Gamarue.nouen worm
L:\~$WDDIP.FAT32 - > Object [DETECTION] Contains recognition pattern of the WORM/Gamarue.nouen worm
i stavila u karantin, a Malwarebytes nije našao ništa.
Fleš sad izgleda kao shortcut i ne može da se otvori http://skr.rs/xNY Znam da je virus ili šta god da je još tu zato što ga Easeus isto vidi http://skr.rs/xNI
Butuj neki linux, iskopiraj podatke sa flesa na drugu lokaciju, dodeli sebi read/write/execute prava, iskljuci `hidden` za te fajlove (posto su verovatno skriveni, a u win-u to ne bi mogao da sklonis), naravno obrisi sve sto ne treba da bude tu, formatiraj fles (FULL format), vrati fajlove na isti, skeniraj ceo HDD (ili sve HDD-ove, posto ih izgleda imas vise) ove izvan win-a (kasperski rescue disk, mini winxp+neki av il` sta ti vec odgovara), podigni win i to je to.
imas kaspersky rescue disk, butabilni disk koji ucitava linux i ima scan, samo pitanje je ako imas previse virusa da li ce se posle brisanja podici windows..
:: Neće ni iz komandera, ali nije mi sad toliko bitno da otvorim fleš koliko to da izbrišem sa kompa ako je inficiran :: :: ::
Ja sam imao problem sa memorijskom,svi folderi su nestajali, a ostajali exe fajlovi. Uz eset 6 nod32, i cmd , uspeo sam da sredim fleseve...
E sad, tvoj problem je za nijansu drugaciji, samo guglaj,trazi i pokusavaj. Obavezno kod cmd vodi racuna o svakom razmaku i ako nesto nece,samo pokusavaj ponovo...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Total cmd mora da otvori flesh. Najbolje ti je pre ubacivanja flesha i usb, da drzis shift na tastaturi da bi izbegao bilo kakav autotun sindrom. Ubacis flesku, sacekas da je ocita i pustis shift. Onda prekopiraj sa fleske na hard sta ti je bitno i formatiraj je posle. _____________________________ http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jpg
@Milunka: Uspeo sam da uđem sa onom forom preko command prompt i vidi se i kurcina (domaći proizvod očigledno ), ali sam svejedno formatirao zato što nemam ništa što nemam i na drugom mestu.
@Luja i imarkovic: Pokušaću kasnije ovo zato što trenutno skeniram sa Kaspersky virus removal tool-om i piše da će raditi još jedno 20h!
@zvrndov: Nisam uspeo da nađem program, ali sam već rešio problem ulaska.
Svi: Da menjam Aviru za nešto drugo ili da je ostavim? Ps: Odradio sam full scan sa Malwarebyte-om i nije našao ništa sumnjivo na celom kompu (mada nije ni na zaraženom flesu...).
Free, redovan apdejt, odličan AV. Nikada nijedan problem od kako ga koristim a koristim ga već par godina. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.