konfig. athlon XP,abit NF7, 2x512MB, 80MB HDD (1 IDE grana) +2 optička uređ. (Sony CDRW +LG DVD player) na drugoj grani soft. winXP SP2 i antivirus AVG 7.5 Sve radi savršeno, ali greškom pobrišem neke sistemeske fontove i rešim da vratim GHOSTovanu sistemsku particiju, koja je identična samo AVG još nije bio instaliran. Vratim particiju, instaliram AVG i updateujem ga. Kad ono- windows se ne diže. Zastaje tamo gde se pojavi grafički windows logo i pokretna traka ispod. Ustanovim da u DVD playeru ne sme da bude nikakav medij da bi se windows digao (?), i ne sme da bude otvoren. Mora da bude zatvoren i prazan. Za CDRW uređaj nije bitno dal` nešto ima. Ovo i nije toliko nezamislivo ali kad deinstaliram AVG, sve je normalno. Napominjem da sam već radio u identičnom softverskom okruženju i da nije bilo problema. Sam DVD čitač dobro radi i brzo išćita sve što mu poturim. Oba optička uređaja su pravilno viđena i u BIOSU i u windowsu (rade u UDMA33). Bilo kakve sugestije (Problem je malo neprijatan jer vadim CD pre svakog uključivanja)?
Ovo samo pod pretpostavkom da covek stalno drzi OS insalacioni disk u DVD-u. Mislim da ovo nema bas neke veze sa BIOS-om i redosledom butovanja OS-a. Win XP je cudljiv po svim pitanjima i samo je pitanje kad ce da odlepi, ja sam tako imao problem da kad otvorim trey na DVD-u racunar sam zatvori pre nego izvadim dvd, zasto se ovo desavalo nemam pojma, jedna od iritirajucih stvari koje radi XP... A pogotovu je iritirajuca ona CD ili DVD not in drive... mislim... pa normalno da nije kad sam je izvadio sta me koj moj obavestava o tome.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Prvo sto bih uradio za svaki slucaj, stavio u biosu first boot device hdd tj proverio da li je tak :: Devize devize bonda elem :: ::
A zasto jednostavno ne pokusas bez AVGa? Ako sve radi bez njega, onda cackaj po njemu. Verovatno ima neku imbecilnu foru da proverava opticke uradjaje... ili ko zna... windows je to. Dakle ponovo ghost, pa pokusaj bez AVGa. Po meni on i ovako nije nesto posebno. Meti NOD32.
:: konfig. athlon XP,abit NF7, 2x512MB, 80MB HDD (1 IDE grana) +2 optička uređ. (Sony CDRW +LG DVD player) na drugoj gran :: soft. winXP SP2 i antivirus AVG 7. :: Sve radi savršeno, ali greškom pobrišem neke sistemeske fontove i rešim da vratim GHOSTovanu sistemsku particiju, koja je identična samo AVG još nije bio instaliran. Vratim particiju, instaliram AVG i updateujem ga. Kad ono- windows se ne diže. Zastaje tamo gde se pojavi grafički windows logo i pokretna traka ispod. Ustanovim da u DVD playeru ne sme da bude nikakav medij da bi se windows digao (?), i ne sme da bude otvoren. Mora da bude zatvoren i prazan. Za CDRW uređaj nije bitno dal` nešto ima. Ovo i nije toliko nezamislivo ali kad deinstaliram AVG, sve je normalno. :: Napominjem da sam već radio u identičnom softverskom okruženju i da nije bilo problema. Sam DVD čitač dobro radi i brzo išćita sve što mu poturim. Oba optička uređaja su pravilno viđena i u BIOSU i u windowsu (rade u UDMA33). Bilo kakve sugestije (Problem je malo neprijatan jer vadim CD pre svakog uključivanja) ::
pitam se da li ce ikada windows(ili neki drugi operativni sistem)biti u stanju da normalno radi i da se nemora FORMATIRATI hdd za svaki prokleti problem da bi on nestao ..mrzim windows ajd uzdravlje :)
:: :: :: :: pitam se da li ce ikada windows(ili neki drugi operativni sistem)biti u stanju da normalno radi i da se nemora FORMATIRATI hdd za svaki prokleti problem da bi on nestao ..mrzim windows :: ajd uzdravlje :
Sad skrecem sa osnovne teme, ali nadam sa da nece biti zamereno. :) u vezi je sa gore navedinim savetom.
Primecujem da mnogi cesto preporucuju NOD32. Ja koristim AVG i Avast, jer su Free, a rade mi posao kako treba (ima preko goinu i po kako nisam bio prinudjen na `format` zato sto ne mogu da ocistim zgadiju), a on-line sam 15h dnevno... Dakle zadovoljan sam. U medjuvremenu, resih da isprobam NOD, ali sam nasao samo 30-day trial verziju. Kako se vi koji ga koristite snalazite? Ima li neko serial-no.?
Je da sklonis AVG i pokusas sa drugim av programom.SAM si rekao da kada sklonis AVG sve radi normalno. A za `pcandparts`,mi koji koristimo NOD32 nemamo svoju zajednicu pa tako i svako za sebe drugachije koristi gore navedeni..) Mozes da probas trial verziju,mozes da kupis licencu na godinu dana,a za nesto treche moras da se snadjes.Koliko znam piraterija,odnosno korischenje nelegalnih kopija(crack-ova) je zabranjeno kod nas,pa ti za to nema pomochi.Bar ne na forum-u..) I da,nije najbolji ali je sasvim odgovarajuchi kao AV program.Koristim ga 3 godine vech.Nisam imao problema.
mi koji koristimo NOD32 nemamo svoju zajednicu pa tako i svako za sebe drugachije koristi gore navedeni..
Naravno, nisam ni mislio tako nesto, samo sam hteo da cujem kako se ko snalazi. Ali potpuno si u pravu, malo sam se zaleteo, forum, narocito ovaj nas, i nije mesto za pitanja kao ono od malocas.
Boot device nije problem jer kad dođe do grafičkog logoa boot sa HDDa je već odmakao. U DVDu nije bio sistemski disk, niti bootabilan, probao sam sa raznima. Pregledao sam AVG, već su isključena sva provere CDova. Osim toga, već je ista verzija dobro radila. Da li da odustanem od AVGa? Nešto mi se neće. Mislim da ću još malo da kopam po problemu, možda instaliram mašinu od nule.
:: Boot device nije problem jer kad dođe do grafičkog logoa boot sa HDDa je već odmakao. :: U DVDu nije bio sistemski disk, niti bootabilan, probao sam sa raznima :: Pregledao sam AVG, već su isključena sva provere CDova. Osim toga, već je ista verzija dobro radila :: Da li da odustanem od AVGa? Nešto mi se neće. Mislim da ću još malo da kopam po problemu, možda instaliram mašinu od nule
Sve su ti vec napisali, ja bih eventualno pokusao jos nesto. Recicemo da su se ili XP ili AVG malo zbunili oko DVD-a, tako da bi ih naterao da ponovo shvate sta je gde.
Udji u cmd i kucaj set devmgr_show_nonpresent_devices=1 enter devmgmt.msc enter
ovo ce ti otvoriti otkljucan device manager, idi u view i stikliraj show hidden devices (moras ono uraditi u dosu da bi video kompletan spisak)
pogledaj sta imas pod dvd/cd-rom drives (ja recimo u ovom trenutku imam 3 identicna dvd uredjaja iz razloga samo poznatog decacima u Microsoftu, od kojih je samo jedan aktivan)
probaj da obrises viskove ili ih obrisi sve kompletno i restartuj masinu pusti ga da prepozna sve od nule, mozda nesto uradis
`Problem` je u AVG-u. Trenutno ga ne koristim, baš u trenutku kad su kasnili sa dopunama, ja reših da nešto eksperimentišem sa virusima iz firme.... i tako ga frlah odmah. NOD je samo brz... ali, njegov procenat je kilav. Dakle, može da zadovolji - ako ne naletiš baš na tih 25-30% virusa (matorih) koje ne detektuje. Ipak, od svih besplatnih - ali i avp-a koji se plaćaju, AVG u free verziji je best choice, za sada. Pre ovog problemčića... (radilo se o malware-u upakovanoms a trojancima), nekoliko godina sam ga koristio bez problema, legalno, besplatno. U tvom slučaju, pošto sam imao sitauacija da AVG instaliram na mašine koje već imaju zapaćene viruse, on je nešto utripovao da je to što se dešava u optici bitno za sistem, i da ne sme po tome da se čačka. Mora da je bilo sa boot-ovanjem sa optike u trenutku instalacije avg-a i to ga je zbunilo. Ponavljanje je izgleda jedini način, ako sam Grisoft nema odgovore na ovakve probleme -valjda si već provalio da update ne moraš da skidaš ponovo jer su već na tvom hardu??? Ghostuj i instaliraj ga ponovo, ali, da se butuje sa hdd-a.
1. Ghost moram da pokrenem sa optike, ali u pravu si- boot CD je ostao i posle toga unutra pa je startovao sa CD-a i onda bih dobio meni da li da dižem sa HDD ili CD pa bih izabrao HDD. Međutim, taj CD je bio u drugom optičkom uređaju a ne u ovom koji pravi problem... Ali besmisleno je tražiti logiku ovde. Probaću, što si rekao, da ghostujem i odmah izvadim CD pre prvog boota. 2. Primetio sam gde drži fajlove, ali nisam uspeo da ga updatujem sa HDDa. Kada ga navedem na backup folder on prvo počne update, nešto mota i prekine bez upozorenja. To je bila malo starija verzija (7.1), sada imam 7.5, valjda će ići.
Vrlo korisno znati za tu opciju Device Mangera. Tamo su samo 3 postojeća uređaja (2 realna i alcohol virtualni CD). ALi u NONPNP drivers iskočila mi gomila AVG drivera. Videću tu nešto. Malo čudno, tvoj post se pojavio sa danom zakašnjenja u odnosu na vreme slanja.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.