Pre dva dana sam instalirao KIS 2013 i poshto sam chitao u komentarima da `jede` memoriju i da je bloatware pratio sam kako radi do jutros... `Usporava` sistem, neko kaze to je dobro, kao bolja zashtita, sporo se pokrece uz Win7. Pogledam juche memoriju na C particiji i zapamtim slobodan prostor, kad eto ti, uveche skoro 500mb manje. Ochistim ccleanerom firefox, opera... ali nishta znachajno, u medjuvremenu nisam instalirao ishta na komp. Zapamtim nocas 16.5gb free space na C particiji i evo malo pre upalio komp, ukljuchio firefox, pogledao C particiju pishe free space 16.4gb, vidim HDD lampica treperi, avp.exe besni u task manager-u od memorije do cpu usage... I eto, ode KIS iz mog hard diska. Stavio sam Aviru Premium jer jedino za nju mogu da pronadjem kljuch za licencu tako da mi izgleda regularno. Eset ima neke `chudne` alatke za licencu tako da mi nije neshto pouzdano, Avast pro isto neshto zeza oko istalacije pa mi ne izgleda chisto, mada mi se dobro pokazao kao free. Ne znam ima li neki `normalan` antivirus bezz alatki i nekih izbegavanja kod instalacije. KAV preskachem jer vecina koristi KIS pa je teze naci kljuch, a uz to verujem da se isto ponasha kao i KIS shto se resursa tiche... Ima punih 5 godina od kada nisam koristio Kaspersky i opet je `zahtevan, tezak` i uvek ce biti.
Internet security nije antivirus. Stavio sam pod znake navoda `uspori` jer je tezi od Avasta, Avire koje sam koristio prethodnih godina. Al da jede memoriju, k`o gladna godina... x3 450 3gb ram 500gb WD Win7 x86
:: Kakvu masinu imas kad je toliko uspori antivirus :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
:: Vidi podesavanja, tj. mogao si da cackas i da mu ogranicis resurse u opcijama :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Kao i Codulin, koristim free Avast skinut sa ofc. sajta, registrujes ga i mozes ga koristiti godinu dana. Radi sasvim ok. A to potvrdjuje, kada posle mesec dana, pritom poseceno 8 mil. sajtova, skeniram sa Kasperom i MB, ne nadje nikakvog uljeza, tako da...Mozda povremeno skeniras sa Spy S&D i miran si.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Gledam system requirements za Bitdefender Internet i Total security i koliko vidim zahtevniji su od KIS-a. Teram Avira Antivirus Premium, bez vatrenog zida i to je to.
:: :: http://goo.gl/Gvx3a - sa ovim nema greshke, probai(te)... :: :: :: i5-3570K | P8Z77-V | TridentX | zVertex4+EZRX | AX750 | Stryker | U2311H -> U2713HM | G15+G9 | ATP ::
:: Gledam system requirements za Bitdefender Internet i Total security i koliko vidim zahtevniji su od KIS-a :: Teram Avira Antivirus Premium, bez vatrenog zida i to je to :: :: :: :: :: :: http://goo.gl/Gvx3a - sa ovim nema greshke, probai(te)... :: :: :: :: :: :: i5-3570K | P8Z77-V | TridentX | zVertex4+EZRX | AX750 | Stryker | U2311H -> U2713HM | G15+G9 | ATP :: ::
Koristim par godina unazad na `prastarom` opteronu i 2GB memorije i ne mogu reci da sam ikad imao problem sa istim. Potrebno mu je 10-15 sekundi posle logovanja da se učita, ali pored toga nikakav problem sa memorijom (RAM) - jedino pri skeniranju na zahtev angažuje do 70-ak MB, koliko sam video.
Na disku verujem da ume da potroši stotine megabajta za privremene podatke: Samo folder za baze koje skida pri ažuriranju ima oko 400 MB. Sadržaj `karantina` + backup može biti od 0 pa do N MB, zavisi koliko toga pronađe - s`tim što se isti folder može isprazniti kad naraste.
KAV/KIS jedu memoriju na hardu zato sto sve zivo skenira. Prilikom skeniranja pravi temp fajlove. Svaki temp fajl popuni do jedno 100 ili 300 MB, nisam siguran, a onda nastavlja na sledeci. Desava se to povremeno. Obicno u startu cesce, dok ne pretrkeljise. Posto je obicno na njima, po defaultu, postavljeno da skenira svaku promenu, mozes promeniti da skenira samo nove fajlove. Ali, bolje je da ostavis svaku promenu.
Jeste on tezak sto se tice resursa, ali skenira sve zivo. Desi se kao i svakom antivirusu da mu promakne nesto, ali to nesto sto promacinje, je vrlo redak slucaj. Uz njega, dobar je i Malwarebytes, ali koji nije aktivan u system tray. Nego ga pokrenes na svakih nedelju dana. Cisto da proceslja.
Npr. imamo NOD na poslu. A taj NOD je supalj, neverovatno koliko je. To znam iz ranijih iskustva, a i svaki put me uveri. Privremeno sam postavio KAV i Malwarebytes, na poslu. Zajedno su nasli oko 38 trojanaca i virusa, samo na jednom kompu. Nemam pojma koliko odvojeno, ali zbirno je bilo 38 komada.
:: Pre dva dana sam instalirao KIS 2013 i poshto sam chitao u komentarima da `jede` memoriju i da je bloatware pratio sam kako radi do jutros.. :: `Usporava` sistem, neko kaze to je dobro, kao bolja zashtita, sporo se pokrece uz Win7. :: Pogledam juche memoriju na C particiji i zapamtim slobodan prostor, kad eto ti, uveche skoro 500mb manje. Ochistim ccleanerom firefox, opera... ali nishta znachajno, u medjuvremenu nisam instalirao ishta na komp :: Zapamtim nocas 16.5gb free space na C particiji i evo malo pre upalio komp, ukljuchio firefox, pogledao C particiju pishe free space 16.4gb, vidim HDD lampica treperi, avp.exe besni u task manager-u od memorije do cpu usage.. :: I eto, ode KIS iz mog hard diska :: Stavio sam Aviru Premium jer jedino za nju mogu da pronadjem kljuch za licencu tako da mi izgleda regularno :: Eset ima neke `chudne` alatke za licencu tako da mi nije neshto pouzdano, Avast pro isto neshto zeza oko istalacije pa mi ne izgleda chisto, mada mi se dobro pokazao kao free. :: Ne znam ima li neki `normalan` antivirus bezz alatki i nekih izbegavanja kod instalacije :: KAV preskachem jer vecina koristi KIS pa je teze naci kljuch, a uz to verujem da se isto ponasha kao i KIS shto se resursa tiche... :: Ima punih 5 godina od kada nisam koristio Kaspersky i opet je `zahtevan, tezak` i uvek ce biti :: ::
koja verzija nod32 je u pitanju?Na letovanju ove godine nod32 mi je spasio netbook i flash memorije.
:: KAV/KIS jedu memoriju na hardu zato sto sve zivo skenira. Prilikom skeniranja pravi temp fajlove. Svaki temp fajl popuni do jedno 100 ili 300 MB, nisam siguran, a onda nastavlja na sledeci. Desava se to povremeno. Obicno u startu cesce, dok ne pretrkeljise. Posto je obicno na njima, po defaultu, postavljeno da skenira svaku promenu, mozes promeniti da skenira samo nove fajlove. Ali, bolje je da ostavis svaku promenu :: :: Jeste on tezak sto se tice resursa, ali skenira sve zivo. Desi se kao i svakom antivirusu da mu promakne nesto, ali to nesto sto promacinje, je vrlo redak slucaj. Uz njega, dobar je i Malwarebytes, ali koji nije aktivan u system tray. Nego ga pokrenes na svakih nedelju dana. Cisto da proceslja :: :: Npr. imamo NOD na poslu. A taj NOD je supalj, neverovatno koliko je. To znam iz ranijih iskustva, a i svaki put me uveri. Privremeno sam postavio KAV i Malwarebytes, na poslu. Zajedno su nasli oko 38 trojanaca i virusa, samo na jednom kompu. Nemam pojma koliko odvojeno, ali zbirno je bilo 38 komada.k
Kaspersky dnas radi puno bolje nego prije 5-6 godina. tad je jeo RAM ko lud. Danas se svi oni : norton, kaspersky, mcafee, bullguard..itd nastoje ugledati na legendarni nod32. Nod32 im je pokazo kako se stede resursi.
Ali ako se ima jak racunar minimalno 1gb rama sa cpu 3 ghz, kaspersky se ne osjeti, osim malo kad se updatuje. Ali ipak po tezini i dalje djele prvo mjesto mcafee i bitdefender :) Teskasi su malo je reci.
Znaju nekad i ``web protectori`` da koce surfanje pa ii na to obratiti paznju.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.