Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Virus win32.hidrag
STRANA 1 OD 1
pacenik Virus win32.hidrag 06.04.2005. 15:07 T483

status: user
broj poruka: 2

Na racunaru imam instaliran WINDOWS XP. Zarazen je virusom win32.hidrag. Molim vas pomozite mi da resim problem. Please ...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
green27 Nista Lakse 06.04.2005. 19:15 #1298

broj poruka: 1
Uradi sledecu stvar: skini trial verziju NOD32 antivirusa(www.eset.com) i instaliraj je. Prethodno iskljuci System Restore u Control Panelu/System.
Nakon instalacije NOD-a konektuj se na net i apdejtuj definicije (ako NOD ne krene sam da se apdejtuje samo klikni update now).
Posle svega ovoga startuj NOD32 i podesi parametre skeniranja, stavi na deep scan, ukljuci sve moguce opcije tipa da skenira arhive, office dokumenta, mailove, itd...
Mozes odmah da kliknes na clean ili prvo da skeniras pa onda, kad vidis sta je zarazeno i kojim virusom, da odes na clean. Ako NOD ne moze da ocisti virus onda zarazene fajlove stavi u karantin.
Ako sve bude ok posle samo ukljuci System Restore, a ako ne uspes da ubijes virus ne gine ti reinstalacija sistema po mogucstvu sa ubijanjem particija i kreiranjem novih nakon toga.

20Alvaro Nije lose, ali ... 07.04.2005. 23:54 #1305

broj poruka: 288
Ne bi bilo lose da skines prvo KAV pa da prvo s`njim procesljas masinu. Jes` da ce da traje, ali vredi. Posle to isto odradi sa NOD32. PAZI!!! Pre nego sto instaliras NOD32, prvo deinstaliraj KAV, ili obrnuto!!! Iako koristim NOD32, ipak verujem vise KAVu. Kaspersky AntiVirus=KAV
mario80 norton 19.04.2005. 21:30 #1366

broj poruka: 95
Pogledas na netu na nortonovom sajtu za taj virus karakteristike(sa nekog drugog kompa), korak po korak i utepas ga. Posle odneses kod nekog drugara koji ima obavezno najnovije definicije za norton da ti preskenira ceo hard.
mada ovo poslednje i ne moras :) ako sve odradis kako pise :)
meni je preko yahoo- a uletelo neko govno a oni se hvale kako imaju najbolju zastitu...
svega toga ne bi bilo da ja nisam bio radoznao :)
sretno!
ps. Ima neki antivirus koji se dize iz dosa u fazonu akronisa a zove se AVAST...ti si verovatno resio problem tako da...ako nisi ti kukaj da pitam drugara...
pozz...

tko leti, vrijedi!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Diamond73 06.02.2007. 00:43 #11812

broj poruka: 111

to ti je najgora smrt za sistem.Renistall windowsa pod hitno i dobro cesljanje celog PC-ja nekim AV-om
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs