Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Kaspersky Internet Security 2012 zakucavanje...
STRANA 1 OD 1
strela75 Kaspersky Internet Security 2012 zakucavanje... 26.04.2012. 08:34 T45414

status: user
broj poruka: 1589
U firmi uzeli KIS 2012 i od instalacije na ovamo, komp se na svakih 2-3 sata rada zakuca, da moram da ga na dugmence restartujem. Samo pocne polako da gubi resurse, sve teze pristupam upaljenim programima, dok ne dodje do dela gde samo Alt+Tab prikazuje koji su programi upaljeni, ali ni jednom ne moze da pristupi. Na mrezi vise ne moze niko da mi pristupi, niti je ista mogu da radim. Ctrl+Alt+Del ne funkcionise od pocetka zagljupljivanja, tako da ne mogu da vidim, koji mu tacno proces mamu spominje (upalis ga, ali nisu podaci updateovani - ne radi).

Pitam se koje podesavanje KISa bi moglo ovako da unakazi sistem?

Unapred hvala.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 .... 26.04.2012. 09:18 #414503

broj poruka: 3350
Ne znam za KIS, verovatno je slican Workstation ili Endpoint verziji, koju je bolje da ste uzeli.
Pokusaj da iskljucis opcije kao sto je Proactive defence, Anti-Spam, Anti-Hacker i jos jedan Anti koji sam zaboravio. Tj. probaj da ga ostavis samo na File, Mail i Web. Pokusaj pri instalaciji da deaktiviras te opcije.

strela75 Definitvno sukob na relaciji KIS - Firefox... 26.04.2012. 09:27 #414504

Sve radi ok, dok ne pokusam recimo da skinem fajl. Cak ne ni svaki fajl. Probao sam da skinem dodatak za virtualdub (za titl) i tu puca svaki put. A recimo skine ladno film sa youtuba ili bilo koji program sa sajta filehippo. Sta on prepozna na sajtu virtualdub-a, to mi nije jasno.

Valjda u nazivu Kaspersky Internet Security ono `Internet Security` znaci da u slucaju prepoznavanja opasne situacije, blokiracemo komp, da napadac ne moze nista da uradi (mada ni korisnik nista ne moze da uradi, ali to mu dodje kolateralna steta). Sta iskljuciti, a zadrzati ipak nivo zastite?

@nexus
Prosle godine smo imali KAV, ali ove nam ponudise KIS kao resenje za ovaj broj racunara (a prosle KIS nije mogao za isti broj racunara - njihova politika). Iskljucio sam check websites for phishing i check URL in database, pa cu videti sta se desava

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

strela75 Zakucao komp i sa Internet explorerom... 26.04.2012. 09:45 #414509

Znaci nije kombinacija pretrazivac + KIS, vec samo KIS sa sajtom...

Moze li neko da proba da skine fajl i kaze mi sta se desava - radi link, ne radi, zakucava mu brouzer, ili i njemu zakucava ceo komp?

Link: http://www.virtualdub.org/downloads/subtitler-2_4.zip

Unapred hvala.

Pozdrav.
-

MareSt Re: Zakucao komp i sa Internet explorerom... 26.04.2012. 09:56 #414510

broj poruka: 81
Opera skida normalno.
strela75 Re: Re: Zakucao komp i sa Internet explorerom... 26.04.2012. 11:46 #414529

I opera mi je sistem zakucala. Tacnije kaspersky mi je zakucao sistem cak i prilikom skidanja fajla operom.

Kad sam iskljucio kasperskog, skinuo sam fajl `bez po muke`. Ajd ako imate ideju, sta bi moglo od podesavanja da zakucava sistem, javite.

Pozdrav.
-

:: Opera skida normalno.
strela75 Bolest ide dalje... 26.04.2012. 11:48 #414530

Probam da instaliram AVI ReComp i sa KISom zakuca sistem, a bez njega instalira bez problema...

-

sargonv kaspersky? 26.04.2012. 12:15 #414532

broj poruka: 82
A da se obratis kaspersky firmi posto ste od njih kupili? Valjda daju i neku podrsku osim samo sto prodaju? Ocigledno je problem sa tim antivirusom... Bolje da ste uzeli NODija :) Sa tim kasperskim sam imao isto tako raznih problema, a najveci je sto je uzasno usporavao system, pa sam ga odavno batalio...

savatije problem ? placeno ?...pa ljudi imaju veoma odgovornu tehnicku podrsku... 26.04.2012. 13:47 #414540

broj poruka: 1121

podrska@singi.rs

nije sramota ne znati...sramota je ne pitati...

DELL INSPIRON 17R N7110
i7-2670QM
6 GB RAM
Nvidia M525

genuine W7 home premium 64 bit

strela75 Re: problem ? placeno ?...pa ljudi imaju veoma odgovornu tehnicku podrsku... 26.04.2012. 13:50 #414541

Ma sramota je pitati, dok ne procitas uputstvo za program (od 226 strana). Ideja mi je bila da preskocim detaljno uputstvo i pitam nekoga ko eventualno zna na forumu (susretao se sa slicnim). Posto nema takvog, citam uputstvo, pa onda pitam dalje.

Pozdrav.
-

::
:: podrska@singi.r
:: nije sramota ne znati...sramota je ne pitati..
:: ***************
:: DELL INSPIRON 17R N711
:: i7-2670Q
:: 6 GB RA
:: Nvidia M52
:: genuine W7 home premium 64 bi
NikolaVA kod mene ok 26.04.2012. 14:44 #414557

broj poruka: 33
kod mene je isto kis 2012 .0.0.374
i radi normalno, skinuo sam fajl, nema problema, probaj da reinstaliras KIS posto ce pre biti da je u instalaciji pobrljavio ili ti je sistem pobrljavio, skini sa sajta ponovo taj kaspersky mozda je i sam instalacioni fajl corrupted.

i tako ti je to :)

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sakall Ajmo lagano... 26.04.2012. 15:43 #414566

broj poruka: 101
Deinstaliraj KIS 2012 uz pomoc sledeceg programa:

http://download.singi.rs/files/utils/kavremvr.exe

Izaberi da ukloni sve tj. nemoj da izaberes samo kis.

Nakon toga ga instaliraj ponovo.

I nikada ne iskljucuj self defense.Ako imas problem sa pristupom u mrezi pisi ovde pa cu ti reci sta da uradis.

strela75 Re: Ajmo lagano... 30.04.2012. 10:00 #415252

Resen problem potpunom deinstalacijom (hvala sakall), pa ponovnom instalacijom. Zatim je usledio apdejt velicine ~130MB (posto najnoviji program ima bazu iz ~3.2011.), koji je na prethodne dve probane instalacije pukao (i to sam pripisivao pucanju programa). Iako bi posle pucanja apdejta, ponovnim apdejtom odradio obnavljanje baze vrusa, program bi se slogirao u toku rada i zakucavao sistem.

Ono sto ostaje i na KISu, kao i na prethodnom KAVu - u jednom trenutku apdejta, program preuzme sve resurse, dok ne zavrsi posao. U tom momentu treba strpljenja (kod prvog apdejta sam cekao po pola sata i prekidao ga posle - racunajuci da je pukao). Ovaj poslednji put sam ga ostavio od popodneva preko cele noci do jutra - i voila, Kasperski je odradio sve.

Pozdrav.
-

:: Deinstaliraj KIS 2012 uz pomoc sledeceg programa
:: http://download.singi.rs/files/utils/kavremvr.ex
:: Izaberi da ukloni sve tj. nemoj da izaberes samo kis
:: Nakon toga ga instaliraj ponovo
:: I nikada ne iskljucuj self defense.Ako imas problem sa pristupom u mrezi pisi ovde pa cu ti reci sta da uradis
operator re 30.04.2012. 10:33 #415257

broj poruka: 4262
Ja ću samo jedno da kažem, što se tiče Kasperskog. Singi inženjering jeste dobra marketingška firma, ali o održavanju antivirusnog softvera, nemaju pojma.
Imaju još puno da uče.
Npr, krađa podataka od korisnika sa Kasperskim KIS-om je mnogo puta veća, nego kod korisnika sa NOrtonom i ESET-om. Zašto je to tako od verzije KAV i KIS 6(do tada je sve funkcionisaloo besprekorno), nemam pojma, trebalo bi oni da ti odgovore.
Kis mi ubije mašinu sa 16 GB rama, što je nenormalno !
Probao sam sličnu situaciju da simuliram sa bilo kojim drugim zaštitnim paketom, nisam uspio(plaćenim paketom, ne antivirusnom zaštitom).
12 plaćenih licenci(3 godine) 2011 godine u martu je poklonjeno drugoj firmi. Sad bivšem mom poslodavcu spominju majku zboog toga.
A dotična firma, koja je bila kupila ESET Security, nam je poklonila 5 licenci, kako kompenzaciju.
Sa ESET-om nisam imao takvih problema, plus nisu svi zaposleni menjali brojeve kreditnih kartica, kao sa Kaspersky-im.
Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D

strela75 @ operater 30.04.2012. 12:53 #415306

A kombinacija KIS2012 + Malwarebytes + SpyBot S&D?

Nemoj me plasiti da ne smem da pristupim banci?

Pozdrav.

EDIT: Samo jedna napomena: od kada sam instalirao KIS, vindousov Security centar ne prepoznaje da imam antivirus.

-

ssh Re 30.04.2012. 15:26 #415336

broj poruka: 90
Ne znam u kojoj meri mogu da ti pomognu distributeri iz Singi-ja, ali ukoliko imaš legalnu licencu, nema razloga da ne kontaktiraš direktno tehničku podršku. U dva navrata sam ih kontaktirao u vezi KIS-a i dobio odgovor za dan-dva. Već duže vreme koristim njihov paket i ne mogu da se požalim da imam ikakvih problema. Imam računar star 4-5 godina, sa 2GB RAM-a, i ne računajući povremeno maksimalno zauzeće procesora (sporadično, na po par dana), u trajanju od po nekoliko sekundi od strane KIS-a, nikad nisam bio u situaciji da se zbog Kasperskog windows zablokira ili drastično uspori (da ga ne izbaksuziram sad ). Jeste da svaki antivirus u većoj ili manjoj meri usporava računar, ali to što se tebi dešava jednostavno nije uobičajeno. Ukoliko ne rešiš problem, ne košta te ništa da pošalješ zahtev podršci u vezi problema koji imaš.

Inače, što se sigurnosti tiče, plaćao sam puno puta karticom preko interneta, bez ikakvih problema. Naravno, uz prethodnu proveru legitimnosti web sajta. Ažuriraj windows redovno, ne koristi nalog sa administratorskim pravima za svakodnevni rad i uz iole dužu lozinku za windows, razloga za brigu oko bezbednosti imaćeš mnogo manje.

Pozdrav,
Ssh

sakall :) 30.04.2012. 22:10 #415403

broj poruka: 101
Drago mi je da ti je moj savet pomogao.Generalno ne slusaj pve sto lupetaju kako se kradu podaci i sl. jer nije istina a to je negde procitao na netu.Ako u neki program imam poverenja to je Kaspersky i za njega mi nije zao da dam pare.Ako imas problema uvek mozes pisati SINGI podrsci na email podrska@singi.rs i rado ce ti pomoci.
Meni su par puta pomogli i imam samo reci hvale za njih jer znaju posao i ljubazni su extra.Cak sam ih i smarao na kraju oko nekih dzidzabidza u aktivnom direktorijumu i oko podesavanja postfix-a na linuxu.Vikendom imas mail podrsku koja je generalno brza sa recimo sat-dva zakasanjenja nego sto je uobicajeno.Nemoj nikako stavljati ono djubre od nod-a na komp jer ces se sa njime bas `usreciti`.I mozes bez problema da koristis e-banking i sl.Ono sto bih ti prepporucio je da kad imas vremena i volje reinstaliras OS jer mislim da je problem do njega cim KASPERSKY tako puca.A ako nekome koci racunar sa 16gb ram-a onda malo neka poradi na tom sistemu jer je Kaspersky veoma restriktivan i proverava sve zivo a exclusions rules su i dan danas magija za neke.Pre nego sto se da izjava da neko ima jos puno da uci krenes majstore sam od sebe i pitas se zasto nisi sam resio problem...i dodjes do zakljucka da imas jos puno da ucis...ovo je bilo za onog iznad tebe:))))
operator re 01.05.2012. 03:18 #415424

broj poruka: 4262
Dokaz sigurnosti da od 22611 Inteza povucenih kartica, 83 % korisnika je imalo KAspersky, 7 % Avast Free i 10% svi ostali.
Toliko o sigurnosti korisnika sa KAspersky paketom KAV i KIS..
I tacno je da moram jos da ucim, a na kraju umrecu glup.
Ako jedan program ima odredjene zahtjeve i progresivno se povecava, sto je ok iz generacije u generaciju( koristio sam ga skoro 8 godina i preporucivao), ali nije normalno da radi ono sto mu ne dozvoljavam, a to je prikupljanje baze podataka sa mog racunara. Da sam htio, sam bih im poslao.
Sistem sasvim lepo radi sa 30 ukljucenih programa+ Antivirusni softver+Malware+Fraud aplication+e-bank security+data encription on the fly, a sa KIS-om ne zapuca masina na 8 sati, pa se pokrene 10 sec, pa opet zapuca, to je prevara, a ne softver za zastitu.
Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D

sSHarK BitDefender... 01.05.2012. 17:48 #415457

broj poruka: 990

...i tachka.

i5-2500K | Z77 Pro4 | Trident-X | Vertex4+CG | SS-860XP | Trooper | U2412M | G15+G9 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs