Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Anti Svasta...
STRANA 1 OD 1
Ruff Anti Svasta... 18.05.2007. 13:17 T4409

status: user
broj poruka: 829
Imam jedno malo filozofsko pitanje:
Imam kasperskog v6. Hocu da instaliram nod32 i da njime s vremena na vreme skeniram komp, ostalo vreme je iskljucen. Takodje, rado bih posle toga instalirao i avast, za istu namenu.
Dakle, sve vreme da budu iskljuceni(osim kada skeniram komp njima), stalno radi samo kasperski.
Moja dilema: da li i ova 2 antivirusa imaju automatski startup(kao kav), posto kasperskog ne mogu da iskljucim, stalno se podize sa windowsom?
Cuo sam da samo 1 antivirus moze da bude ukljucen u jednom trenutku, inace se `pojedu` medjusobno, pa ne bi valjalo da mi sva 3 podigne istovremeno...
I da li ce bilo koji od njih, pri skeniranju kompa, obrisati arhive virusa preostala dva antivirusa?
Takodje vas molim i da mi predlozite neki dobar antispyware softver...
Nikolas
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 18.05.2007. 13:28 #19569

broj poruka: 3529
Bez uvrede, ali stvarno ne vidim svrhu stavljanja na jedan komp 3 razlicita antivirus programa!?
Mogu ti samo reci poucen mojim iskustvom sta ja koristim i nikada otkad je tako nemam problema sa malicioznim software-om i kojekakvim glupostima:
1.NOD32
2.redovan update win-a(autopatcher)
3.po nekad pustim SpySweeper u skeniranje kompa.

Eto, ove tri gore navedene stavke, i neces imati nikakvih problema!

BTW i ako uspes i pustis dva odjednom antivirusa(nikad probao) posto kazes da kav ne mozes da iskljucis, verovatno ce jadan kod drugog ako jedan od njih ima nesto u karantinu, naci i obrisati ili sta li vec, ovo mi se desavalo, ali samo kada na komp kacim hdd od drugog kompa gde je recimo norton bio instaliran, a masina ne moze da radi normalno od najezde!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
simke000 Mislim da ne moze!! 18.05.2007. 13:28 #19570

broj poruka: 504
Moje skromno misljenje je da ne mozes da instaliras kasperskogako imas nod ili neki drugi antivirusni program.Ne znam zasto to uopste radis kada su i Kaspersky i nod dobri antivirusni programi.
Toliko ja!!
Simke
Valjevo u srcu!!

Stripy Dobices katastrofu 18.05.2007. 14:26 #19572

broj poruka: 4163
Deinstaliraj Kasperski i instaliraj SAMO jedan antivirus. Po mojoj preporuci NOD 32 jer je najzahvalniji (ne gusi komp ko kasperski a maltene je siguran skoro kao doticni). Instalacijom 2 ili vise antivirusa napravices PICHVAJZ u sokocalu.

geloso Ne pitas valjda za onu masinu od 550MHz? 18.05.2007. 14:33 #19574

broj poruka: 584
1. Od Avasta odustani, ali odmah. Taj je slep kod usiju i gluv kod ociju. Lep, ali zato glup.

2. KAV ti koliko se secam nece pustiti instalaciju dok ne poskidas sve ostalo sto je
on detektovao da ce mu smetati. Ukoliko KAV stavis kao prvi, mozes NOD.

3. Ja sam drzao KAV i NOD zajedno jedno vreme testa radi, ali mi je aktivan bio KAV,
a NOD je skenirao samo mail.

4. Potom sam uvideo da je to glupost.

Ognjeni ... 18.05.2007. 14:35 #19575

broj poruka: 4518

kucas u run msconfig i podesis da se ne podize kasperski mada nema postrebe za 3 antivirusa. nod32 + zone alartm + adaware i vrh
mrlja Re: Anti Svasta... 18.05.2007. 14:51 #19579

broj poruka: 299
:: Moja dilema: da li i ova 2 antivirusa imaju automatski startup(kao kav), posto kasperskog ne mogu da iskljucim, stalno se podize sa windowsom

Kaspersky moze da se iskljuchi da se ne dize sa windowsom...
svi antivirusi imaju automatski startup, samo je pitanje kako se podize...

:: Cuo sam da samo 1 antivirus moze da bude ukljucen u jednom trenutku, inace se `pojedu` medjusobno, pa ne bi valjalo da mi sva 3 podigne istovremeno..

mogu da se instaliraju sva tri bez problema, ne smeju da budu aktivni zajedno...
komp moze da radi bez problema, ALI koji je smisao toga je zanimljivo pitanje???

:: I da li ce bilo koji od njih, pri skeniranju kompa, obrisati arhive virusa preostala dva antivirusa

:: Takodje vas molim i da mi predlozite neki dobar antispyware softver..

predlozeni spysweeper... jedan od najboljih (barem prema mojim iskustvima)...
geloso :: 18.05.2007. 15:02 #19581

broj poruka: 584
Ljudi, probajte NoAdware 5.0
Prijatno sam iznenadjen BRZINOM i KVALITETOM.

Ad-Aware uopste nije toliko dobar koliko ga reklamiraju

Za hitne slucajeve ima jos jedna super spravica...

http://www.xblock.com/download/xclean_micro.exe

MACHINE Re: Anti Svasta... 18.05.2007. 17:42 #19594

broj poruka: 5704
Po 100x samo NOD32 najnoviji podesen na max (ima dosta zavucenih opcija po modulima pa pazi), nista vise ti ne treba...ja uglavnom koristim problematicne wareze pa vec 3god. nisam imao ozbiljnijih problema, ni na ostalih 100ak masina na kojima sam ga stavio a sve su na NETu sa krajnje neupucenim vlasnicima koji ne paze nista i samo klikaju `yes`, `ok`

M i G

:: Imam jedno malo filozofsko pitanje
:: Imam kasperskog v6. Hocu da instaliram nod32 i da njime s vremena na vreme skeniram komp, ostalo vreme je iskljucen. Takodje, rado bih posle toga instalirao i avast, za istu namenu
:: Dakle, sve vreme da budu iskljuceni(osim kada skeniram komp njima), stalno radi samo kasperski
:: Moja dilema: da li i ova 2 antivirusa imaju automatski startup(kao kav), posto kasperskog ne mogu da iskljucim, stalno se podize sa windowsom
:: Cuo sam da samo 1 antivirus moze da bude ukljucen u jednom trenutku, inace se `pojedu` medjusobno, pa ne bi valjalo da mi sva 3 podigne istovremeno..
:: I da li ce bilo koji od njih, pri skeniranju kompa, obrisati arhive virusa preostala dva antivirusa
:: Takodje vas molim i da mi predlozite neki dobar antispyware softver..
:: Nikolas
VMARC Re: Anti Svasta... 18.05.2007. 19:43 #19608

broj poruka: 9420
Moze.

Instaliraj prvo nod.
Potom SATRT - RUN - kucaj msconfig
Izacice ti tabela, pod opcijom startup (gornji desni ugao) pronadji NOD32GUI i odcekiraj
Restart kompjutera
Instaliraj kasperskog
Ponovi korak 2
Pronadji KAV i odcekiraj.
Restart.

Oba ostaju `po pozivu`
Automatski apdejt se pokrece prilikom svakog poziva antivirusa.
Ruff Nije masina, to je kanta koja radi(na 550MHz) na struju... 18.05.2007. 20:45 #19616

broj poruka: 829
Od avasta sam i sam bio odustao nesto posto sam napisao post...
Ma poenta je u tih 550MHz, kasperski ima tendencju ka usporavanju neceg ionako vec sporog... Pa reko da probam kako ce mi raditi nod posto kazete da trosi manje memorije, medjutim jos uvek nisam spreman da se odreknem kav-a...
A nikakav anti spyware nemam, pa reko i to da vas pitam...
Hvala na savetima!
Nikolas

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs