Zaboravih da pitam probao sam ms esential ali nece da se instalira kaze: validate your copy windows ..... (ja imam xp-sp 3, a esential je free). {ta li mu je? Ujedno da pitam da li avast+malvare nece da usporava jer mi masina nija bas jaka (ploca asrock 478, procesor 1,8ghz ram 2gb ddr1)
a i nisam izlozen virusima tako da i njega mogu da uklonim, ali ajde.
Inace mislim da ces da ih osetis po performansama racunara, sad zavisi koliko, ako rade sistem scan svaka dva sata onda hoces. :)
Sto se tice MS esencijal, on ti trazi da skines sa microsoft.com jedan program da proveri da li ti je legalan XP. Ukoliko jeste legalan (sumljam) onda dobijes smajli i MS moze da se instalira, a i jos neki Microsoft programi rade na istom principu. Ukoliko je ilegalan, izgubis wallpaper, gasi se svakih sat vremena ili tako, komp zeza i dobijes upozorenje da kupis od microsofta Originalan XP ili ovaj obrises. Pa nesto ne verujem da ces ga instalirati :)
najbolja kombinacija : Avast 6 + Zone Alarm. Imam spreman klon ako neshto krene naopako, al izgleda da nema potrebe za tim,ova kombinacija drzi zdrav sistem vec 2+ godine....
a jel taj avast reinstalirate na mjesecnom nivou. ja sam jednom imao avasg sa nekim neogranicenim kljucem i cijeli sostem je zatrokirao jer avast nije bio dobar. kasnije sam presao na nod i njega sam kAo i avast reinstalifao na mjesecnom nivou. sad sam nasao na netu neki kljuc i ubacio sam ga u nod i sistem radi , kaze da imam placeni proizvod. ta idila je trajala par dana a onda su se pocele desavati greske u abdejtu baze. sta da radim, sta je rjrsenje?
6.0.1367 kljuc je do 2050 :D full verzija tj kako je oni zovu Avast Internet Security, sve radi bez ikakvih problema, samo to koristim kao internet zastitu i nista me nije napadalo od kad imam win 7......
Ja imam avast i spyboot isto radi fino. Bas juce sam nesto radio na jednom masini AMDx2 4000+ i 1gb rama XP je u pitanju taj sistem ima Kaspersky ono je zlo, sve usporava, on mora da skenira fles na takav nacin da vam ne da nista da uradite sve staje reko sta je bre ovo.
Inace vidim da hvale kao kvalitetno resenje mislim za free verziju Avast i Comodo Firewall ne znam to nisam probao, inace kao Firewall dobro radi i ruter mikrotik, jednostavno upadi u racunar samovoljni su nemoguci nema ih, e sad ti kao korisnik ako nesto propustis svojom voljom to je druga stvar.
Jel probao neko Comodo Firewall? Dobro radi posao i spy boot, samo se lepo uradi update i imunizacija brovsera i radi nisam imao skoro tri godine neki jaci virus zbog kojeg sam morao da ponovo sve instaliram.
Dok na poslu imao sam jednu verziju Sality-a ljudi on je zarazio i dos.exe fajlove sve to je bilo pakleno instalacija preko 64 racunara hehehe.
Poslednjih godinu - dve koristim Avast + SuperAntiSpyware + (redovno azuriranje) i bas sam zadovoljan rezultatima. Lite programi, rasterecen komp. Odlicna kombinacija, i sto je najbolje sve je FREE!
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.