Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
NOD32
STRANA 1 OD 1
zealot NOD32 19.04.2007. 21:33 T4044

status: user
broj poruka: 28
Mene interesuje da li je moguce i kako da reinstaliram sistem na kojoj imam samo particiju C a da sacuvam norton antivirus baze,kao i da li je moguce prebaciti samo njegove antivirus baze na drugi komp sa nortonom,uglaviti ih u njegove fajlove i da to tako lepo radi onda(update do kraja),posto taj drugi komp nema izlaz na net,a treba mu ciscenje od virusa.Ma bre, kako da ocistim ortaku komp od virusa sa nod32 koji imam na mom kompu al da ne nosim hard niti nista vece og flash usb-a.Unapred zahvalan na predlozima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Pobrkani loncici!!! 19.04.2007. 21:48 #16495

broj poruka: 5704
NOD32 i NAV su 2 razlicita AVa!!! Skini kod sebe novi NOD32 pa ga tamo instaliraj. Baze sa jednog NODa na drugi je moguce prenetti ukoliko imas Administrator verziju koja ima
Mirror Server modul ili postoji collector baza koje su u jezgru tvog NODa pa ih tamo uvezes preko update modula nudeci mu rutinu npr. USB FD na koji stavis to sto je sakupio taj programcic to ti je 10ak MB...dakl, nepisi sta ti treba precizno pa ti ga mogu poslati na eMail...

M i G

:: Mene interesuje da li je moguce i kako da reinstaliram sistem na kojoj imam samo particiju C a da sacuvam norton antivirus baze,kao i da li je moguce prebaciti samo njegove antivirus baze na drugi komp sa nortonom,uglaviti ih u njegove fajlove i da to tako lepo radi onda(update do kraja),posto taj drugi komp nema izlaz na net,a treba mu ciscenje od virusa.Ma bre, kako da ocistim ortaku komp od virusa sa nod32 koji imam na mom kompu al da ne nosim hard niti nista vece og flash usb-a.Unapred zahvalan na predlozima
::
SkyFire Re: NOD32 19.04.2007. 21:51 #16496

broj poruka: 18472

SkyFire

:: Mene interesuje da li je moguce i kako da reinstaliram sistem na kojoj imam samo particiju C a da sacuvam norton antivirus baze,kao i da li je moguce prebaciti samo njegove antivirus baze na drugi komp sa nortonom,uglaviti ih u njegove fajlove i da to tako lepo radi onda(update do kraja),posto taj drugi komp nema izlaz na net,a treba mu ciscenje od virusa.Ma bre, kako da ocistim ortaku komp od virusa sa nod32 koji imam na mom kompu al da ne nosim hard niti nista vece og flash usb-a.Unapred zahvalan na predlozima

Instaliraj ortaku NOD na komp a sa tvog kompa pekopiraj update iz NOD-ove baze,(updfiles) tako se zove folder gde pakuje definicije.Ides copy pa preneses na svoj Flash i poneses kad krenes kod ortaka.Instaliraj NOD,prepostavljam da imas piratsku verziju-instaliras fix,prekopiras updfiles na mesto instalacije i resetujes komp.Mozda se NOD nece ponasati kao da je update-ovan ali to je zato sto nije imao ni jedno izlazenje na net i nije se kacio na bazu podataka.Uglavnom definicije su tu i on ih koristi kao informaciju.P.S.Norton reinstaliraj i onako je Shit!
SkyFire Dodajem 19.04.2007. 21:56 #16497

A da jos nesto,kao sto rece Machine,izgleda da te ja bas i nisam toliko dobro razumeo,ako nemas NOD instaliran na svom kompjuteru nepomazu ti baze od drugog antivirusa za neki drugi razlicit,ostalo ti je lepo objasnio Machine.U koliko imas NOD moje objasnjenje vazi.Pozdrav

vukdusan a u slucaju... 19.04.2007. 22:09 #16499

broj poruka: 800

a u slucaju da imas norton, onda mu ili instaliraj nov ili skini sa neta update fajlove. mislim da ih imas na https://www.download.com pod antivirus.sigurno ih imas i na https://www.symantec.com
MACHINE Re: Re: NOD32 19.04.2007. 22:17 #16502

Kolega SkyFire, da li si nekada kopirao baze (*.nup files iz updfiles DIRa) sa jedne na drugu masinu? Ili ih tako sirovo pokusao uvesti prekopirane na USB pa onda iz update modula umesto neta podmetnuo taj DIR. Znam zasto te ovo pitam

M i G

:: SkyFir
:: :: Mene interesuje da li je moguce i kako da reinstaliram sistem na kojoj imam samo particiju C a da sacuvam norton antivirus baze,kao i da li je moguce prebaciti samo njegove antivirus baze na drugi komp sa nortonom,uglaviti ih u njegove fajlove i da to tako lepo radi onda(update do kraja),posto taj drugi komp nema izlaz na net,a treba mu ciscenje od virusa.Ma bre, kako da ocistim ortaku komp od virusa sa nod32 koji imam na mom kompu al da ne nosim hard niti nista vece og flash usb-a.Unapred zahvalan na predlozima
:: ::
:: Instaliraj ortaku NOD na komp a sa tvog kompa pekopiraj update iz NOD-ove baze,(updfiles) tako se zove folder gde pakuje definicije.Ides copy pa preneses na svoj Flash i poneses kad krenes kod ortaka.Instaliraj NOD,prepostavljam da imas piratsku verziju-instaliras fix,prekopiras updfiles na mesto instalacije i resetujes komp.Mozda se NOD nece ponasati kao da je update-ovan ali to je zato sto nije imao ni jedno izlazenje na net i nije se kacio na bazu podataka.Uglavnom definicije su tu i on ih koristi kao informaciju.P.S.Norton reinstaliraj i onako je Shit!
MaliAbner Probah i ni jednom ne uspeh... 19.04.2007. 22:28 #16505

broj poruka: 7769
Probao sam vise puta da prekopiram update baze za Nod32 i nikad nisam uspeo u toj nemeri tj nikad ih nije prihvatio. Da to moze tako bilo bi zaista lako zaobici sve njegove mehanizme zastite, zar ne?

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

SkyFire Re: Re: Re: NOD32 19.04.2007. 22:35 #16507

:: Kolega SkyFire, da li si nekada kopirao baze (*.nup files iz updfiles DIRa) sa jedne na drugu masinu? Ili ih tako sirovo pokusao uvesti prekopirane na USB pa onda iz update modula umesto neta podmetnuo taj DIR. Znam zasto te ovo pita

Vidi ovako.Kad zavrsis instalaciju NOD-a on nema ni jednu definiciju a kamo li glavnu bazu koja je otprilike nekih6-6.50 MB.E da me ta prva baza nebi gnjavila kao ni ostale definicije koje skine sve do Reinstalacije Windowsa i instalacije novog Antivirusa tj. NOD-a ja kako ti to kazes sirovo prekopiram ceo updfile folder i prekopiram na postojece mesto u instalaciji.Zatim se zakacim na net i on skine samo zadnju definiciju od nekih 32kb pa i manje a ove ostale prepozna i imam kompletnu bazu podataka.Kapiras?Mozdra ti to niakd nisi tako radio ali ja ne vidim nigde ggresku kad sve funkcionise kako treba.Pozdrav za kolegu.
SkyFire Re: Probah i ni jednom ne uspeh... 19.04.2007. 22:37 #16509

:: Probao sam vise puta da prekopiram update baze za Nod32 i nikad nisam uspeo u toj nemeri tj nikad ih nije prihvatio. Da to moze tako bilo bi zaista lako zaobici sve njegove mehanizme zastite, zar ne
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
Evo ja sam upravo objasnio,meni ljudi zaista funkcionise,nemam potrebe da vas lazem,imam zadnju verziju NOD-a i taj postupak koji koristim itekako radi.Probao sam sa Kav. kod njega nemoze.
MACHINE Re: Probah i ni jednom ne uspeh... 19.04.2007. 22:51 #16513

Naravno da ima zastitu zato sam i pitao. On ima mehnizam generisanja kjluceva i prilikom svakog update se genirise novi kod koji menja nazive fajlova u hex sistemu samo ext je ista...osim toga full nod ima vise fajlova zbog parcijalne baze a ne samo par fajlova. ukoliko ja iskopiram svoj DIr i pokusam tako nesto nece uspeti ali ako imam AdminServer LAN verziju hoce. Zato su ljudi napravili taj patch program...imam i to, ali on nema net da bi revitalizovao bazu tj, skinuo razliku u odnosu na impregnisanu u instalaciju

M i G

:: Probao sam vise puta da prekopiram update baze za Nod32 i nikad nisam uspeo u toj nemeri tj nikad ih nije prihvatio. Da to moze tako bilo bi zaista lako zaobici sve njegove mehanizme zastite, zar ne
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
SkyFire Re: Re: Probah i ni jednom ne uspeh... 19.04.2007. 22:59 #16514

:: Naravno da ima zastitu zato sam i pitao. On ima mehnizam generisanja kjluceva i prilikom svakog update se genirise novi kod koji menja nazive fajlova u hex sistemu samo ext je ista...osim toga full nod ima vise fajlova zbog parcijalne baze a ne samo par fajlova. ukoliko ja iskopiram svoj DIr i pokusam tako nesto nece uspeti ali ako imam AdminServer LAN verziju hoce. Zato su ljudi napravili taj patch program...imam i to, ali on nema net da bi revitalizovao bazu tj, skinuo razliku u odnosu na impregnisanu u instalacij
Sve ja to znam,ali ako hoces poslacu ti moj NOD pa probaj.Pozdrav.
MACHINE Re: Re: Re: Probah i ni jednom ne uspeh... 19.04.2007. 23:02 #16515

No frx uzivaj...nema razloga da ti ne verujem...

M i G

:: :: Naravno da ima zastitu zato sam i pitao. On ima mehnizam generisanja kjluceva i prilikom svakog update se genirise novi kod koji menja nazive fajlova u hex sistemu samo ext je ista...osim toga full nod ima vise fajlova zbog parcijalne baze a ne samo par fajlova. ukoliko ja iskopiram svoj DIr i pokusam tako nesto nece uspeti ali ako imam AdminServer LAN verziju hoce. Zato su ljudi napravili taj patch program...imam i to, ali on nema net da bi revitalizovao bazu tj, skinuo razliku u odnosu na impregnisanu u instalacij
:: Sve ja to znam,ali ako hoces poslacu ti moj NOD pa probaj.Pozdrav.
Pisko Dr Izzy 19.04.2007. 23:56 #16521

broj poruka: 6645
Tako glupav način prenošenja baze nudi AVG free.
Nakon instalacije, i skidanja baza sa interneta, na bazičnom računaru avg čuva nove baze u Documents and settings-All users-Aplication data-Grisoft-upd7bin. Ova se fascikla ne vidi ako je u explorer-u isklučeno prikazivanje sistemskih i skrivenih datoteka, a ova to jeste. Dakle, sve što je u upd7bin potrebno je iskopirati na fleš ili cd, i kad se instalira avg na drugom računaru, kod update-ovanja, navesti ga na fasciklu upd7bin na upotrebljenom prenosnom mediju, ostalo je automatika. I, ništa se ne krade, krekuje i slično.
Alternativa, kupi Digtal!, u njemu ti je džabana mesečni ključ za KAV, pretposlednji update za KAV, i dovoljno je da registruješ privremenim ključem koji poklanjaju novine, i skineš razliku sa interenta.
MACHINE Re: jos jedna misao 20.04.2007. 10:36 #16551

Prenos je mnogo jednostavniji preko collectora, zatsto bi neko brljao po skriptama i trazio i menjao labele i parametre. TO sto si naveo jeste to ali cak i meni je pre 2 godine kada sam radio na NODu trebalo vise vremena da sve pokacim i odradim a kamoli rookie-u. Zato imas LAN update Server verziju (ako imas komercijakni kljuc bas za nju a ne za standard) ili ovaj patcher koji sve to sakupi i ond aje uvoz iz modula NODa klasican...prosto...

Nisi mu rekao za portable da core componente nece naci u Eset diru vec u ostalim win programima:mfc42u.dll, msvcrt.dll

P.S. geloso, cime se ti bavis posto vidis da znas dosta toga o ESET proizvodu? Sta ti je struka i od kada korsitis NOD32?

M i G

:: KAV je super ali ima footprint kao slo
:: AOL je u saradnji sa KAV razvio BESPLATAN antivirus
:: Zove se Active Virus Shield. Rame uz rame je uz Kasperskog iz prosto
:: razloga sto koristi njegov engine i njegove baze za update (!)
:: Registrujes se mailom (ne moras imati AOL) i imas godinu dan
:: registraciju. Po isteku godinu dana posaljes jos jedan mail i dobijes jos godinu :
:: Po svim testovima, gde je KAV tu je i AVS iz opisanih razloga, manje guta memoriju
:: pokretljiviji je od KAV-a a radi isti posao
:: Ja vise volim NOD, ali cisto za informacij
:: google aol antiviru
MACHINE Re: @M 20.04.2007. 14:18 #16573

Obicno ne pokrecem njegov selfextracting vec raspakujem instaliram i obrisem install, a tih 2 fajla nema u instaliropnm DIRu na u onom raspakovanom. Radi i ovako to su system core components i isti su...

M i G

:: Sto se tice portable verzije
:: svi dll-lovi idu uz instalirani nod i nalaze se u C:\Program Files\Eset\Instal
:: Trebalo bi oni da se koriste, sa ostalima uspeh nije zagarantovan :
:: Sto se ostalog tice, uvek mozes neki posao uraditi na vise nacina, covek je pitao
:: dobio je od nas razlicita resenja, a ne volim postove tipa `potpuno se slazem sa osobom x` samo da bih se potpisao. Sam postupak nije bas toliko problematican, prvi put jeste nesto komplikovaniji, ali za svaki sledeci update treba izmeniti samo dva-tri fajla. Vazno je da covek moze da izabere sta mu u datoj situaciji najvise odgovara
:: ESET-u sam veran vec godinama, doduse bilo je kratkih prevara maltene sa svim ostalim AV programima. Ima on svoje fazone, ali ako radi u saradnji sa jos par manjih programa zastita je uspesna. A tu je i faktor cena kostanja, mislim da je na mestu. Postoji jos par veoma korektnih AV-a ali posle njihove instalacije, masina jedino moze da trazi viruse, za ostalo je neupotrebljiva. Ipak, izbor zastite stvarno zavisi od mnogo faktora (pogledaj samo koliko razlicitih kondoma postoji), stoga ovo treba citati samo kao jos jedno iskustvo
:: Pozdra
dragojlo2 Uplashiste coveka... 20.04.2007. 21:08 #16624

broj poruka: 718

...mene bar jeste,al` sto rece covek vise resenja bolji odgovor! `Ajd u zdravlje!

MACHINE Re: si 20.04.2007. 21:19 #16627

A ti mi ne rece sta si po struci posto znas mnogo o NOD32, posto sam i ja njegov fan a i odlicno ga poznajem u dusu...

M i G

:: Si Shefe. Onda je tako
:: Nego, ne javi se onaj cika sto je sve ovo zapoceo..
sirGiles Nema veze sa NOD-om, vec sa MiG-om 21.04.2007. 00:06 #16635

broj poruka: 89

:
:: M i G

Da li to znaci Mikojan i Gurevic, ili ?
MACHINE Re: Nema veze sa NOD-om, vec sa MiG-om 21.04.2007. 00:30 #16637

Ne, to su akronimi imena i prezimena...

M i G

:: :: M i G
:: Da li to znaci Mikojan i Gurevic, ili ?
sirGiles Re: Re: Nema veze sa NOD-om, vec sa MiG-om 21.04.2007. 00:52 #16641

broj poruka: 89

:: Ne, to su akronimi imena i prezimena..
:: M i G

O.K.

V i Z
zealot AUuuuuuuuuuu 21.04.2007. 13:29 #16672

broj poruka: 28
Ma nisam mogao da svratim ovih dana,pa se ne javljam.Imam nod32 koji sam crackovo i registrovao,valjda je to sad full verzija,zar ne?uglavnom hvala na iscrpnim odgovorima idem da isprobavam pa sta upali.Hvala puno svima.Poz

Anonymous prenos u-p-d-a-t-e-a 23.05.2007. 21:49 #20048

broj poruka: 340
da bi ste kompletno preneli update NOD32 sa jednog kompa na drugi pored celog foldera updfiles potrebno je prekopirati i ove fajlove: nod32.000, nod32.002, nod32.003, nod32.004, nod32.005, nod32.006, nod.ovl. Nakon instalacije NOD32 programa i fixa ne treba restartovati komp, prekopirajte fajlove iz foldera updfiles i fajlove koje sam naveo i tek onda restartujte komp. nakon toga cete dobiti update-ovan NOD32. na ovaj nacin mozete preneti update NOD-a na drugi komp ili sacuvati potrebne fajlove pre reinstalacije sistema da bi ste mogli posle da ih vratite.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs