Pomozite mi. Imam kupljen NOD32. Sve je brisao do novaka. Tad je trebalo da se obnovi licenca i bio je Bozic katolicki tamo gde je to trebalo odraditi i NOD 32 je bio dva dana bez dopune . Tad mi je usao kako pise Win32/Downloader.Zlob.AUK trojan ima sada adresu u System Volume Information . Nenadano se pokatkad pojavi aplikacija nod32 crvena i obavestava da je stavljen u karantin i da mogu da zatvorim prozor. Tako je tad za novaka pocelo ali sad imam problem sa grafikom tj tv kartica mozda lupam ali od tad nece da radi tj mrzne sliku ako je DVD 720x576 na nizim rezolucijama ispod 500x400radi a sve vise ne. Hvala na odgovoru.
Brate slatki, ja tebe nis ne razume. Ovako: moje ogromno iskustvo i znanje mi daju za pravo da tvrdim i `aksiomiram` neke stvari bez prethodnog dokazivanja. NOD32 je najbolji AV ikada projektovan. E, sada se vratimo na tebe: bilo bi pozeljno da ve opcije za sve module postavis na max. (opterecenje je bas zanemarljivo vece ako se i moze osetiti). AMON, IMON...moduli moraju skenirati sve fajlove (ne samo one SMART tipa). Drugo namesti opcije tako da ti automatski dezinfikuje fajlove ili da ti da upit kasnije za brisanje istih, izbegavaj karantin. Takodje je potrebno da NOD32 OnDemand scanner podesis na max. tj. da cekiras sve sto je vezano za bezbedonosne rupe, heuristiku, napredne opcije...i da obavezno skeniras HDD 1x mesecno preko ovog modula, iz razumljivih i opravdanih ralzoga AMON engine je dosta oslabljen u odnosu na ovaj OffLine OnDemand skener.Naravno pozeljno je bazu azurirati svaki dan. NOD32 ima jednu manu koji KAV nema (ima jaci engine) a to je da je dosta losiji u uklanjanju RAM/HDD rezidentnih virusa koji se ugnezdjuju u zasticenim zonama i kojima je potreban reset i skidanje na nivou kada nisu podignuti neki od Win servisa koji ih dinamicki koriste ili zakljucaju zbog sigurnosti samog OSa. Sto se tice mrznenja to mi vec lici na hardverski a ne softverskii problem. Mada ne isklucujem mogucnost tezeih sojeva virusa koji okupiraju i blokiraju vitalne procese: svchost...komunikacija CPU-DMA...O tome sada necu pisati. Predlog: skini HDD i odnesi kod ortaka ko ima azuriran NOD32 i setovan tako da su mu opcije na max. sigurnosti. Tamo ga pretresi i ocisti, pa potom vrni nazad i probaj. Ako i dalje mrzne koincidencija je da se tada desio `tvrdi` a ne samo `meki` kvar...
Mrljo nemoj tako, Machine je upisao elitni ETF, za njega je engine antivirus programa machji kashalj.... Ko drugi moze da izjavi bez pokrica: `ogromno iskustvo i znanje mi daju za pravo da tvrdim i `aksiomiram` neke stvari bez prethodnog dokazivanja`
:: :: Brate slatki, ja tebe nis ne razume. Ovako: moje ogromno iskustvo i znanje mi daju za pravo da tvrdim i `aksiomiram` neke stvari bez prethodnog dokazivanja. NOD32 je najbolji AV ikada projektovan :: :: machine?? :: tebi dobro??? tvoje ogromno iskustvo i znanje??? :: ti tachno znash kako je koji antivirus projektovan?? :: od sada se kunem: `Tako mi machine-a. On je moj Bog i drugih Bogova sem njega ne smem imati`
Ako je machine rekao... onda je to to! Iz coveka prica ogromno iskustvo.
Cini mi se da je ovde neka `urota` u pitanju, hardverasi protiv softverasa.
Ova `masina` bar ne laze sire narodne mase da mu je od slucajno sutnutog kucista racunara sa hard diska nestalo 8Gb podataka sa jedne od particija diska.
Sto se AV programa tice, NOD32 je najmanji smarac... Mozes normalno da igras igre i da ti ne trosi sistemske resurse... Kaspersky i Symantec su po tom pitanju uzas... Ovaj drugi mozes slobodno da ukljucis ako zelis da se podsetis keko je to bilo kad su jake masine bile na 500Mhz :)
Zahvaljujem se MalomAbneru na podrsci, takodje cu primetiti da `vampirbg` nikada nije `napisao maliciozni kod` u vezi sa mojim komentaarima iako smo ja i rtak imali polemiku sa njim u jednoj temi. Sto se tice VMARCa, on mi je `zabio noz` u ledja, a ja ga u par navrata ishvalio...c,c,cc. Sto se ostalih tice, pre svega, `mrlje` nisu u pravu. Nije ovo demontracija znanja i iskustva vec pokusaj u svim postovima da napravim uvertitu i zakljucak, jer ovde ljudi treba nesto i da nauce a ne samo da rese problem, zato se to i zove forum. Dakle, siroka i kvalitetna edukacija moze samo korstiti. Sto se ETFa tice, nikada nisam iskljucivao da postoje ljudi iz ove branse a koji nisu na ovom faxu znaju dosta i njohovo misljenje treba uvazavati. Nazalost, takvih je malo. Ali drugacije je kada komentar da neko ko iza sebe ima naporan rad i dugogodisnje iskustvo a povrh svega je na nekom od tehnickih fakulteta (pa makar i sa vise skole, ali to svakako, na svu srecu, nije i ne sme biti ista klasa) Sto se tice ESTE firme ja jesam nezvanicno sudelovao u razvoju software-e kao beta tester i kao neko ko se bavio testiranjem gotov svakog pojednicnog programa, verovali ili ne sa preko 30-ak. I u tom svojstvu sam komunicirao i sa hrvatkskom firmom (mislim da je NORD) koja je prva i distribuirala NOD32 kako bi iz verzije 1.5 dospeli na napredniju 2.5. U pitanju su bile primedbe i gapovi koje su ranije verzije imale, zato mnogo znam o njemu. Takodje sam jedno vreme debatovao o poboljsanjima i sa hrvatskim urednicima casopisa VIDI, nakratko...
ali NOD32 je nezvanicno (off-record) koriscen za skeniranje svih Microsoft proizvoda pre nego sto se puste u prodaju...i omaklo mi se slovo ta hrvatska firma bila je NORT (T umesto D) i ESET umesto ESTE, da ne bude posle...
:: Zahvaljujem se MalomAbneru na podrsci, takodje cu primetiti da `vampirbg` nikada nije `napisao maliciozni kod` u vezi sa mojim komentaarima iako smo ja i rtak imali polemiku sa njim u jednoj temi. Sto se tice VMARCa, on mi je `zabio noz` u ledja, a ja ga u par navrata ishvalio...c,c,cc. Sto se ostalih tice, pre svega, `mrlje` nisu u pravu. Nije ovo demontracija znanja i iskustva vec pokusaj u svim postovima da napravim uvertitu i zakljucak, jer ovde ljudi treba nesto i da nauce a ne samo da rese problem, zato se to i zove forum. Dakle, siroka i kvalitetna edukacija moze samo korstiti. Sto se ETFa tice, nikada nisam iskljucivao da postoje ljudi iz ove branse a koji nisu na ovom faxu znaju dosta i njohovo misljenje treba uvazavati. Nazalost, takvih je malo. Ali drugacije je kada komentar da neko ko iza sebe ima naporan rad i dugogodisnje iskustvo a povrh svega je na nekom od tehnickih fakulteta (pa makar i sa vise skole, ali to svakako, na svu srecu, nije i ne sme biti ista klasa) Sto se tice ESTE firme ja jesam nezvanicno sudelovao u razvoju software-e kao beta tester i kao neko ko se bavio testiranjem gotov svakog pojednicnog programa, verovali ili ne sa preko 30-ak. I u tom svojstvu sam komunicirao i sa hrvatkskom firmom (mislim da je NORD) koja je prva i distribuirala NOD32 kako bi iz verzije 1.5 dospeli na napredniju 2.5. U pitanju su bile primedbe i gapovi koje su ranije verzije imale, zato mnogo znam o njemu. Takodje sam jedno vreme debatovao o poboljsanjima i sa hrvatskim urednicima casopisa VIDI, nakratko.. ::
Prijatelju imas u donjem desnom uglu link e-mail,pa ako ti je toliko stalo posalji svima svoj CV i autobiografiju... Izvini,ali jednostavno nemogu a da neprimetim da si preterano skroman.
Eeee....a covek je samo pitao sta nije uredu sa njegovim racunarom...
Ali kada me vuces za jezik, ne mogu da ne primetim, da nikada, ama bas nikada NE ODVAJAS negaciju (NE) od glagola. TO niej omaska u pisanju vec demonstracija one ruralne nepismenosti...
:: Ali kada me vuces za jezik, ne mogu da ne primetim, da nikada, ama bas nikada NE ODVAJAS negaciju (NE) od glagola. TO niej omaska u pisanju vec demonstracija one ruralne nepismenosti.. ::
Mene mozes da prozoves samo za tako neku glupost...Kao i vecinu ljudi koje si prozivao...
Izvini ali nismo svi ovde `apsolventi` na ULTRASEGAMEGAGIGAELITSECURETY PTTu.Tako da moras da nam oprostis.
A vec sam ti rekao da prodajes te fore nekom drugom.NEcenim bas iskompleksirane ljude...
u bre vid ovo posta gramaticko prepucavanje znate li da je jedna moja profanka u srednjoj tvrdila da je dativ od morava = MORAVA i jos predaje srpski :)
Sto se medjusobno toliko glozite, kakve to veze ima...
I ja sam se primio na to prepucavanje pre nekih mesec i video da to nema smisla, shvatio sam da su mnogi od Vas godina ko moja kci, a ostali su verovatno u penziji.
Svi imate pravo na svoje misljenje, ali ako zelite da se prepucavate idite u skupstinu tamo je to mnogo draze, ima cak i TV prenosa.
E a sto se tice tehnickih fakulteta u BGD, ne bih ja o tome kakvi su i koliko vrede, ja sam u poznim godinama prosle godine postao brucos ha GRF, i da li znate koliko je studenata polozilo sve ispite u januaru, mnogo malo, a slicno je i na ostalim tehnickim fakultetima.
Sem toga kakve vezi ima ko je sta upisao i zavrsio, najocitiji primeri za to su Akiro Kurosava covek ima samo cetiri razreda osnovne skole a verujem da su svi koji prate sedmu umetnost culi za tog rezisera. Toma Nikolic je zavrsio srednju gradjevinsku a eno ga medju najznacajnijim politicarima. Josip Broz je zavrsio zanat za masin bravara a bio je jedan od najznacajnijih masona i iskoristavaca sirokin narodnih masa.
I prestanite vise sa tim prepucavanjem, buduci da to nikuda ne vodi, sem unistavanju dzigerice i povredi sujete.
:: Ova `masina` bar ne laze sire narodne mase da mu je od slucajno sutnutog kucista racunara sa hard diska nestalo 8Gb podataka sa jedne od particija diska
Eee, pa moglo je i to.. Recimo da se glava nalazi iznad dela diska gde si definisao particije... Ali tad samo ode tabela, a ne podaci... Ponovo kreiras particije kako su bile i to je to :)
Doduse tad su diskovi bili po 40MB i nisu sami parkirali glavu za citanje (mogao si da pokrenes programcic koji ce to odraditi, ako hoces da transportujes disk) pa je ostajala iznad diska :) Mislim da je sad parkira sam i kad ide u idle, tako da je tesko da se to desi na ovaj nacin...
Doduse, vidjao sam da ljudi cackaju po Partition Magic-u i da sami obrisu particije :)
:: Sto se medjusobno toliko glozite, kakve to veze ima.. :: :: I ja sam se primio na to prepucavanje pre nekih mesec i video da to nema smisla, shvatio sam da su mnogi od Vas godina ko moja kci, a ostali su verovatno u penziji :: :: Svi imate pravo na svoje misljenje, ali ako zelite da se prepucavate idite u skupstinu tamo je to mnogo draze, ima cak i TV prenosa :: :: E a sto se tice tehnickih fakulteta u BGD, ne bih ja o tome kakvi su i koliko vrede, ja sam u poznim godinama prosle godine postao brucos ha GRF, i da li znate koliko je studenata polozilo sve ispite u januaru, mnogo malo, a slicno je i na ostalim tehnickim fakultetima :: :: Sem toga kakve vezi ima ko je sta upisao i zavrsio, najocitiji primeri za to su Akiro Kurosava covek ima samo cetiri razreda osnovne skole a verujem da su svi koji prate sedmu umetnost culi za tog rezisera :: Toma Nikolic je zavrsio srednju gradjevinsku a eno ga medju najznacajnijim politicarima :: Josip Broz je zavrsio zanat za masin bravara a bio je jedan od najznacajnijih masona i iskoristavaca sirokin narodnih masa :: :: I prestanite vise sa tim prepucavanjem, buduci da to nikuda ne vodi, sem unistavanju dzigerice i povredi sujete :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: ::
Fasista T.N. i Ddiktator J.B. su uspeli zato sto su srbi narod koji kako Kuzma kaze `trosi 1cm zubne paste po glavi stanovnika godisnje` Kurosava je skroz druga prica covek je Reziser a ne ubica.
:: :: Pomozite mi. Imam kupljen NOD32. Sve je brisao do novaka. Tad je trebalo da se obnovi licenca i bio je Bozic katolicki tamo gde je to trebalo odraditi i NOD 32 je bio dva dana bez dopune . Tad mi je usao kako pise Win32/Downloader.Zlob.AUK trojan ima sada adresu u System Volume Information . Nenadano se pokatkad pojavi aplikacija nod32 crvena i obavestava da je stavljen u karantin i da mogu da zatvorim prozor. Tako je tad za novaka pocelo ali sad imam problem sa grafikom tj tv kartica mozda lupam ali od tad nece da radi tj mrzne sliku ako je DVD 720x576 na nizim rezolucijama ispod 500x400radi a sve vise ne. Hvala na odgovoru
Ovom coveku bi trebalo da se zabrani da vise postavlja pitanja...
Suvise je provokativan, izbi rat zbog njegovog NODa...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.